Цялото общество виновно за детската агресия

Младите растат без ценностна система, коментира психиатър
28 юни 2016 19:14,
20
Цялото общество виновно за детската агресия
Снимка: bgonair.bg

Цялото общество е виновно за агресията при децата. Тя показва, че нещо не е наред в семейството и средата, коментира пред Bulgaria ON AIR психиатърът д-р Росанка Венелинова.

Още по темата

По думите й се насаждат грешни модели в обществото ни. Получава се елементаризиране и слизане на много ниско ниво, младото поколение расте без ценностна система, допълни тя.

Д-р Росанка Венелинова коментира и последния случай на детска агресия от вчера, при който 16-годишен намушка с нож свой съученик в столично училище. Повод за агресията между двете момчета стана спор за момиче.

"Училището, в което се е случил инцидентът, е добро. Там работят професионалисти. Този пример показва, че нещата не се случват само там, където положението е тежко", каза д-р Венелинова.

Тя подчерта, че липсват грижи за психичното здраве на децата и посочи в частност проблемите.

"Виждаме много проблеми с интернет и паралелния свят, с дрогата, с опитите за самоубийство, с агресията и взаимоотношенията при децата. Недоразуменията се решават с крайни мерки, което е изключително притеснително. Младите хора слушат ужасните текстове на чалгата. И всичко това се случва в добри семейства и училища", коментира психиатърът.

Според нея трябва да се работи повече и със семействата. Тя препоръчва при проблем с детето то да бъде насочено към детски психолози и психиатри, които да помогнат. Семействата не трябва да се притесняват и срамуват да прибегнат до тези мерки.

"Без участието на семейството няма как нещата да се променят. Трябва да се работи по превенцията", посочи Росанка Венелинова.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вероучението няма никакъв ефект докато БПЦ е превърната в ОПГ.Като почнеш от така нареченият патриарх минеш през психопата Николай и стигнеш до ония дето варът и шиткат ракия ,и да не забравяме за баба Гуси.Насилието,чалгата и просташкият рап са пропагандирани от медиите.Всеки може да влезе в клас и да удари шамар на учителя.А клиповете с издевателство върху учител от ученици са масово явление.С евротолерасткото си мислене излиза,че малолетният може да прави всичко и закона го пази.
16
0
 
1
 
! Отговори
55 преди 7 години
Съгласен съм,че всички сме виновни-управляващите,че крадат повсеместно,а ние,че мълчим и бездействаме.Посочете ми поне един положителен пример от върховете в момента,от който младите биха се повлияли/като личност и като явление/.И в допълнение-медийната среда излъчва преобладаващо само насилие и порнография.Налага се необходимостта от закон в тази сфера и за интернет.Е,при тази ситуация какво да очакваме.Освен това в училищата няма никаква система за възпитателна работа.Директорите са 100% от ГЕ
15
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Вероучението не е връщане назад.То е пътят по който трябва да върви човечеството,за да няма войни и насилие.Ако човек от малък се учи на добро,то и да не стане идеално добър като порастне,все ще остане зрънце доброта,която да му попречи да върши зло.
14
0
 
7
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Не съм сигурна че вероучението е изход от ситуацията , преди 100 години е било на първо място по изучаване . И факт - нямало е такива ситуации ....ама пък и не можем да върнем 100 г .... Видях те когато въведоха Зип по Религия ...какво стана ...самата църква няма устои затова и интереса е нулев ...
13
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Струва ми се,че много може да се помогне за правилното възпитание на младите,ако се въведе вероучението в училищата.Вярата ще ги научи на всички тези ценности,които сега им липсват.
12
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да се бяхте сетили по-рано за тези проблеми с подрастващите.Само за права и свободи ,демокрация и толерантност се говори от 26г.Не се говори за задължения,отговорност,почит към по-възрасния,към учителя и т.н.А всичко това се гради с много труд .Изтървани са поне 3 поколения.Майките са същите невъзпитани,готови да се карат с учителите и да ги съдят за една забележка,или по-строго отношение към детето им.А трябва да има респект към учителя,разбира се не с постоянно увеличение на заплатите им става
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как тъй да няма ценности - ами евроатлантическите?
10
2
 
6
 
! Отговори
ж.стоев преди 7 години
Това нещо наречено ,държава,трябва да бъде закрито а народа пръснат на всички страни по света.само сред други хора от нас се пръква нещо добро
9
1
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 7 години
Росанке *** при доктор - психиатър да се прегледаш и ти . Какво съм виновен аз за тези разбойнициш Кунева, Борисов и останалите от правителството те са виновни
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Средата е отровна! Отвсякъде ни залива агресия. И няма граница между добро и зло. Семейството и училището са безпомощни пред моделите, с който ни облъчват непрестанно. Не се ли промени нагласата и ясно да се отграничат добро и зло, така ще бъде. И по-страшно ще става. Всички сме виновни - и тези, които правят каквото си искат, и тези, които си траем и се правим, че това не ни засяга.
7
1
 
20
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Д-р Венелитова ги разбира нещата прекрасно! Тя знае много добре, че поне в 70% от семействата едва свързват "двата края" ! При такива обстоятелства какъв мир и спокойствие, че и любов ?? Друго - Какво гледат децата по телевизиите ? Насилиеяи убийства по всевъзможни начини, боеве и разврат! Защо малките деца от "Кой е по, по, най?" 80-90 % отговарят, че искат да стават полицаи ? Колко родители, подгонени от немотията, имат възможност да общуват нормално и да контролират децата си ?
6
7
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Како Русанке, изразявате се твърде неясно! Кажете, че Путин и неговата путинува Русия са виновни, щото водят хибридна война срещу Отечеството ни.... Ще те разберат одма! Друго не възприемат... Рискувате да попаднете в списъка на рубладжиите за утилизиране!
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Младите хора слушат ужасните текстове на чалгата"Ой не думай. Те са ти виновни за самоубийствата.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива са плодовете на чалга културата. Като е ясно дори и на децата, че полицията опъва чадър над престъпниците, какво искате.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да няма ценности?! Ами еврофондовете, нали усвояването е първа грижа на гепаджийте?
2
1
 
16
 
! Отговори
PD преди 7 години
Хайде стига дрън дрън.Закона, битието определя съзнанието, никой не го е отменял. Обществото отдавна не е фактор в битието. С насаждането на търсене, предлагане, конкуренция и финансови механизми в човешките взаимоотношения, защо се учудваме, на проявата на агресия. Базови потребности на човешкия индивид се заменят с рекламирана модерни ментални конструкция, манипулиране и подмяна. На индивида му остава или да се примири или да реагира. И примирените, мачкаме реактивните. Появява се Агресията.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много е права то държава няма това е една жалка територия със затихващи функции