Фандъкова обезпокоена от агресията в училищата

Кметицата продължава да слага камери в школата
Обновена: 28 юни 2016 17:55 | 28 юни 2016 17:52, Анисия Иванова
17
Фандъкова обезпокоена от агресията в училищата
Снимка: БТА

Най-сериозният въпрос е с агресията сред младите хора, как се овладява, какво правим за децата си. Това коментира пред журналисти в парламента столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Поводът за думите й е вчерашният инцидент в 23-о училище в София "Фредерик Жолио-Кюри", при който 16-годишно момче рани с нож 17-годишен младеж.

По думите на кмета камерите показват, че случаят е станал извън училище. Разбира се, предстои разследване, уточни Фандъкова, но подчерта, че това не означава, че не трябва да сме особено внимателни към темата за сигурността в училище.

Още по темата

Тя припомни, че в над половината училища и детски градини в София има изградена система за видеонаблюдение.

"23-о училище бе едно от първите и неслучайно веднага след инцидента започва разглеждане записа на камерата, на който се вижда как е действал и охранителят", уточни кметът на столицата, цитирана от БТА.

"Продължаваме с инвестиции във видеонаблюдението, в дискусиите със специалисти по сигурността и с МВР, както и с директорите на училищата се обсъждат всякакви варианти, включителнои за въвеждане на скенери", увери Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че начините за контрол са различни, има и училища с чип карти.

"Никой не е застрахован и в света от инциденти, въпросът е какво в дадения момент училището може да си позволи", смята кметът на София. Фандъкова отбеляза, че Столичната община е в непрекъснат контакт със СДВР, с училищата, за да могат да се взимат подходящи решения, които да бъдат финансови обезпечени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невремето само децата на елита,който не беше много голям имаха привилегии.Всички останали бяха равни.На първо място родителите носеха отговорност за постъпките на децата си.Имаше детска педагогическа стая,по тежките случаи в ТВУ и накрая Бойчиновци.Но преди всичко родителите.сега непълнолетният знае,че не могат да го пипнат и се гаври с всичко.Ако искаш да набиеш някой,дето тормози детето ти трябва да се криеш като престъпник.
8
0
 
2
 
! Отговори
55 преди 7 години
Винаги вървим след събитията и то не винаги в правилната посока.Вие от ГЕРБ кога ще се засрамите от вашето всеевластие-на всички държавни и общински служби 100% са назначени с фалшиви конкурси ваши членове!?Това и при бай Тошо го нямаше!?Проклети да сте!Така до ръководни постове спосбните специалисти нямат никакъв шанс!Докога ще мълчим?
7
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Детето ми не е агресивно, но е с хиперактивно поведение. Не се бие, не наранява другите деца, но непрекъснато тича и й е много трудно, почти невъзможно да стои на едно място. Физически е изключително издържлива и в случай, че й намеря подходящия спорт и треньор, ще постигне много успехи. Виждала съм кротки деца, които със зор се помръдват да удрят други деца по незначителен повод. За мен такива деца са агресивни.
6
0
 
2
 
! Отговори
Войвода преди 7 години
Камери мамери,давайте следващата държавна поръчка моля,кой беше наред да се наяде с пари...а пенсионерите нека ровят по кофите,че бюджета нестига за увеличение.Нали трябва да има камери ся...
5
1
 
6
 
! Отговори
#левишейсе преди 7 години
Юрданке, голяма си Юрдечка
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Hyperaktiven e modernata duna za ahresivno dete. V bg ,vsashtnost, vsichki parslelki sa za hypwraktivnite kopia na zlobnite si roditeli, prostaci v obshtia sluchai
3
0
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Да, виждал съм я лично да се катери на стълба и да слага камери! И междувременно обезвреди някакви *** с боксове и разтури 3 скандала. Скоро ще настигне и задмине Бокич-а и ще настъпи мир и благоденствие в София. После в Бг. После в Европата... За целия свят не знам, може би ще трябва и Лилиту да се включи.
2
2
 
1
 
! Отговори
Bivsh преди 7 години
Kogato vi signaluzirah parvo za nerednosti vav velikoto 20to OU(Dogandjiiska e niakakva nesmeniaema cherveba baba) i posle v 78SOU (UCHILUSHTETO NA BOYKO BORISOV), vie ne reagirahte. R, az reagirah. Prosto si raxkarah decata ot BG. Edno semejstvo s 2 deca i niakolko vishi+ 7-8 ezika... Kakvo vi puka. Tolkova ginat v katastrofi do obed...Mizernici
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вземе да осигури за децата повече места за спортуване. Да построи басейни в училищата, повече спортни площадки и други места, където децата да изразходват енергията си. Имам момиче на 6 години с хиперактивно поведение. За голям град като София биха могли да направят няколко паралелки за хиперактивни деца със повече часове за спорт. Детето ми би се чувствало прекрасно сред себеподобни. Сега се чудя какви хапове да му давам и по какви доктори да го водя, за да се впише в масовото училище.