"Нощни вълци" не признаха за подкрепа на Путин

Не сме политици, мотористи сме, твърд е Андрей Добровски
1 юли 2016 20:11, Петя Славова
182
"Нощни вълци" не признаха за подкрепа на Путин
Снимка: Булфото

"Ако ни наричат рокерите на Путин, може само да се гордеем с това. Асоциират ни с президента, той наистина е велик лидер", каза Андрей Добровски от "Нощни вълци", които в момента се намират в София.

Той обясни, че идва за първи път в страната ни, но счита това свое пътуване за празник, а България за откритие. Що се отнася до инцидентите, той обясни, че те са го огорчили, защото става въпрос за светла акция.

"Не зная кой участва в тях, но ни се обадиха да ни предупредят, че ще има провокации. Ако има хора, които са против славянския мир, то той излиза на протест. А хората, които са против мира, са безумци".

По думите му, акцията на "Нощни вълци" не преследва никакви политически цели. Идеята е да обединява хората.

Още по темата

Появата на рокерите в България безспорно предизвика вълна от емоции. Посрещнаха ги бурно – както техни привърженици, така и множество протестиращи, които не приемат като толкова добронамерен гастролът им из страните.

А според "Нощни вълци" идеята е да обиколят мирно Европа, за да отдадат почит към загиналите руски войници. Били са вече в Троянския манастир, където игуменът ги посрещнал с малка троянска сливова. Те не пили от нея, тъй като били с моторите, но усетили уханието й. Качили се и на Шипка, където българските рокери им припомнили събитията, които са се случили там.

Твърдят, че никой не стои зад гърба им и не защитават ничии политически амбиции. Намират идеята за обединяване на славянството за важна и значима.

След като гостуването им в Бургас премина под съпровода на 16 ареста, то в столицата те бяха приети топло и посрещнати с хляб и сол. Българските рокери, които съдействат за гастрола им разказаха как заедно са засадили две липи – символ на единството на славянските народи.

"България е първата страна, в която идваме в рамките на южния ни маршрут, каза още Андрей и разказа какви са трудностите при един такъв дълъг път. От една страна шофирането, силното слънце, както и срещата с хората, които не ги приемат безусловно. Той благодари на българските мотоклубове за топлия прием, за организацията, за безопасността на движението и допълни, че "Нощни вълци" са против агресията и войната.

"Опитват се да ни разделят. Когато славянското общество живее в мир, то със сигурност става въпрос за един силен съюз", обясни той и допълни - Ние не сме политици, а мотоциклетисти. Искаме да съхраним мира в нашето бъдеще, за нашите деца".

Той посвети това пътешествие на своето семейство и сподели, че иска децата му да живеят спокойно със своите съседи и славянските народи.

По време на срещата мотористите подариха своя флаг на българските рокери, на който е изобразена липа, чиито стволове символизрат миналото на славяните.

"Възникват въпроси как да се промени тази история, това са опити да сломят дървото. Нашето обединение не е само диалог с хората, но съвместна работа с проповедниците, с представителите на градовете, с мотоциклетистите заедно да говорим", каза още рокерът.

Две икони са подарили руснаците у нас – една в Бургас и една на Троянския манастир. От българска страна те също получиха икона на Свети Тервел като символ на толерантността на славянските народи от името на Божидар Димитров, който бил изключителен фен на "Нощни вълци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До УиллиМи те не са украинци, майтап бе Уилли! То нашите медии дума не обелиха, че сбиването в Бургас е предизвикано от украинци, т.е. бандеровци, т.е. фашисти (а те знаят да бият, стрелят по бягащи от пожар хора, разстрелват бременни жени) и не са чули за срамния за човечеството одески ужас, сътворен от любимата на нашия президент сегашна демократична Украйна - детската му мечта(?!). Дали е казвал това пред татковите си БКП-колеги и шефове, или на комсомолско събрание. Та кого да гоним с шут
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВъпросА САЩ тихом-мълком се намества да ни натрапуца някое реакторче, май като ония на Фукушима.Не защото иска да спечели, не, не, само от благотворителност, както с десеторно по-скъпия ток от "американските" български централи Марица. Не, САЩ само ни дава, непрекъснато, много, наеми ни плаща огромни, само и само да ни е добре, да имаме човешки пенсии и заплати, достоен стандарт. Пък ние се противим - не, братя наши, не, ние имахме мощна икономика, запазихме я, както ни посъветвахте.
94
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срамна антируска истерия, явно ръководена от дипломат, който още преди встъпването си в длъжност, странно агресивно обяви, че ще води "агресивна война" срещу руската пропаганда в България. Беше, а и сега е безсмислено това намерение, още повече действията, само се харчат милиони $ от данъците на гражданите на САЩ за заплащане на клакьори-българи. Няма смисъл - Русия дори вестници не изпраща в България, не праща и прекрасните руски книги за по 80 ст., ИГНОРИРА НИ, КАКТО СЕ ПОСТЪПВА С ПРЕДАТЕЛИ.
93
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ли е проблема на България ??
92
8
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
До Тодор ВойводаБлагодаря за обясненията, но има едно нещо в тях което ме кара да се правя на наивен белким ме разберат повече хора включително ти и другия под мен. Не казвай "Русия искаше да НИ направи АЕЦ" а кажи Русия сключи довор да построи АЕЦ да спечели пари, колкото може повече пари, при неясни договорни условия и да наложи влиянието си над нас за поне 100 години напред. Това променя всичко, включително и тези сладки приказки за славянската дружба и театъра с мотористите.
91
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинТи да не искаш да е на руска ракета, без която американците не могат да летят? :))))))))))))))))))
90
4
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
До АнонименЗащо бе? Те нали са ни приятели. Що ни съдят? С Брежнев не беше така. При това има подоги като Гоце, Станишев, ОФчаров и други. Тях да съдят. Защо мене и тебе? Нали искат да сме приятели, почти братя. Иначе как ще ги обчам? И накрая, само да отбележа, още никой не е ходил на Марс.
89
3
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Бе какво има да си признават, нали ги има навсякъде снимки и видеоклипове където бащицата цар Путин е на първа линия с неговия американски Харлей наред с останалите "волки".
88
4
 
16
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Какво значи, че не са признали за подкрепата на Путин?!"Лидер Ночных волков Александр Залдостанов по прозвищу Хирург подтвердил опубликованную ранее оппозиционером Алексеем Навальным информацию о получении 56 млн руб. в виде президентских грантов."Източник: gazeta.ru/***/2015/05/07_a_6675813.shtmlПоне да се бяха наговорили предварително кой какво ще лъже и кой какво ще маже.
87
16
 
14
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
Винаги са добре дошли. Това са руснаци, които са загвали за свободата ни, не са *** американци.
86
12
 
17
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Еййй не спряхте да всявате напрежение, нали бе, до..л-ни про-да.жни медии!!! Коооой знае кво станало, доши 20 рокера и вдигнахте олелия до небето. А за важните неща защо не вдигате олелия, за американската база в която краварите си стрелят на воля що не пишете, а! А! Ще пишете амаааа.... ще ви спрат спо-нсорството
85
13
 
14
 
! Отговори
зорко око преди 7 години
Нещо ми се вижда в дъното на снимката знамето на СССР, червеното с ръчните иструменти за полска и шлосерска работа.тц тц тц, докъде я докарахме
84
15
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Само русофоб може да измисли това име" рокерите на Путин". Какво общо има Путин? Медийната война срещу Русия се води по всички фронтове.
83
19
 
16
 
! Отговори
Уилли преди 7 години
Гадове мръсни! Били против агресията и войната?!Ако е така трябва да носят плакати, Путин-терорист1 и снимки наизбитите и разкъсани деца в Сирия! А те, нищожествата били горди, че ги наричат вълците на Путин! Само заради това трябва да се изхвърлят от България с шутове!
82
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 135Абе биячи........В Прага за малко да изядат шамарите ами полицията спря хората...
81
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се какво би ме накарало да посрещам с хляб и сол *** като тоя на снимката?Да беше в руска национаслна носия - *** дойди. Ама той неква пошла имитация на американски гамен бе брат!
80
9
 
15
 
! Отговори
Вашку преди 7 години
А е ,кви вълци са тея ,поне моторите им да беха кат на хората,ми то,шарена работа.
79
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bg vinagi e stradala ot prodajni politici....kukli na konci I tn.Bravo na btratushkite !
78
14
 
6
 
! Отговори
аз преди 7 години
В противовес и за неутрализация на хърбавата война, за съкрушителен отпор на руската експанзия ОБЯВЯВАМ И СЪЗДАВАМ движение/група/група армии от мотористи, които ГОРДО да се наричаме "ЕЖЕДНЕВНИТЕ ПЛЮНКИ НА ПЛЮВАЛИЕВ" и в най-скоро време ЗАВИНАГИ да им скъсаме и напукаме гумите на смешните вълци на путин!
77
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Въпрос, явно много лошо си се ударил, като си паднал от Марс.Не може да живееш в България и да задаваш тоя въпрос! Значи си проспал цялата история с Белене. С нашата поръчка, и после с отказа ни да я платим. Не си ли чул, че за да придобиеш нещо трябва да си го платиш? Поръчал си, изпълнено е, пшащаш. За добро или лошо, така е устроен светът.