Пенсионирани полицаи и военни погват престъпността

Идеята на Бъчварова е да ги включи в общинската полиция
Обновена: 2 юли 2016 08:46 | 2 юли 2016 07:57, Петя Славова
137
Пенсионирани полицаи и военни погват престъпността
Снимка: архив, Булфото

Пенсионирани полицаи и военни влизат в битката с битовата престъпност. Идеята е те да се включат в общинската полиция по места, обясни вътрешният министър Румяна Бъчварова.

За да стане това, обаче, депутатите трябва да дадат одобрение. Трябва да се намерят и пари.

"Търсим възможност да има повече служители на МВР, включително и като дадем възможност и на вече пенсионираните служители, бивши служители и военни да се включат с функция по охраната на обществения ред.

За това се изисква законодателна промяна ще е внесеме, за да могат общините да назначават такива хора в рамките на общинската полиция – не при условията, които са били до сега защото сега условията изискват много повече разходи", коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
Igla преди 7 години
Kako, ot koi bitpazar kupi drehi i obuvki na policaite ma? Mnogo eftini menteta - za po 2 500 leva na kalpak?! Samo 30 miiona leva - sigur sa versace ot kitai ili turkiye?
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При толкова млади безработни хора е нагло да се назначават пенсионери и то с доста добри пенсии на работа. Дайте път на младите, не ги гонете от България.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До extremist Честните, можещите и с опит ги изгониха от сините, червените , гербаджийските метли. Много други напуснаха принудени от големи началници за да си уредят техни хора кои занесъл домати на началника, бостан, агънце, почерпка богата, служил верно само на началника, не на закона и Родината и пр.От тези които знаят как да работят няма никой да се върне. 99% са обидени на системата. Ще се върнат пак " незаменимите" подлизурковци. Те ли ще оправят нещата?
102
0
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 7 години
До есА ми с едно парченце олово ,дето тежи само 10 грама ,но се движи с 300 м/секунда....
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задължително да има и от малцинсвата иначе ще има -Дискриминация.Те деистващите корумпирани полицай не могат да се справят А се надявайте на стареишините
100
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да стане това, обаче, депутатите трябва да дадат одобрение. Трябва да се намерят и пари.Тате ми обеща колело ама друг път!Гласувайте глу.паци за глу.паци То изборите не са нищо друго освен преброяване на глупаците.
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ще ще До кога Ще Ще ще обещават !ГЕРБ Видими Резултати
98
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Битовата престъпност е източник на допълнителни доходи на полицаите които за една Заложна къща се изтрепаха понеже там се пласира откраднатото а после с парите се купуват наркотици все доходен бизнес за полицията.
97
0
 
9
 
! Отговори
Каторга преди 7 години
Главният проблем с престъпността е, че съдебно-наказателната система не оказваникакво възпитателно въздействие върху престъпниците,не ги "убеждава" да променятначина си на живот.Ако престъпникът е сигурен,че го чакат "мега неприятности",а некъс курс по обмяна на опит в затвора(там има канали,внасят се наркотици,телефонии който каквото си поиска),той ще си помисли повече,преди да рецидивира.Нужни са промени в съдебната система,НК.Да се въведе каторга,да се облагородяватпустеещи райони...
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенсионираните полицаи и военни вече са се включили в БНО Шипка и охраняват границите. Ако искате охрана говорете направо с представителите на това движение или по добре им осигурете средства и условия!
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
e nali imame nai-mnogobroinata policia na glava ot naselenieto... za kakvo sa ni oste. Ako pensionerite sa godni da rabotiat... zasto gi pensionirame po-rano ot ostanalite ...
94
1
 
9
 
! Отговори
Томов преди 7 години
Бъчварова, айде стига ГЛУПОСТИ !!! Системата (полицейската и военната) са ги пенсионирали, ЗАЩОТО СА СЧЕЛИ,ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СА ПРИГОДНИ ЗА ТАКАВА РАБОТА !!! Ти отново ще ги назначаваш-ами те ТОЛКОВА И ЩА ПАЗЯТ !!! ДАЛИ НЕ Е ВРЕМЕ И ТИ И КЛИКАТА ТИ ВЕЧЕ ДА СИ ХОДИТЕ ?????
93
0
 
7
 
! Отговори
ес преди 7 години
ГЛУПОСТИ.Как един 60 годишен ще преследва и респектира 18 годишен нарушител
92
0
 
10
 
! Отговори
Дебелогъз полицай преди 7 години
А така, да сучем от две цици :) Пак ще ходим с дебелогъзата госпожа в Монте Негро :))) Децата излезнаха гейове и спестихме парите от сватби и внуци :))) То народ не остана а роми-полицаи дебнат бели полицаи и обратно :)
91
0
 
8
 
! Отговори
и та преди 7 години
Веднага щом назначи общаците троен брой щатове към истинската полиция и от истинските полицаи ще бъдат закрити . Честито.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
смях в залата по малоумно и смешно заглавие не бях чел
89
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 7 години
"..погват престъпността".Като официално се включат в престъпните банди, за които преди това са си затваряли очите.
88
1
 
6
 
! Отговори
pensioner - revoluci преди 7 години
pensioner - revolucioner - obi4am balgaria -niama v sveta darzava v koiato da se predlagat po glypavi i smeshni idei ot politicite ni..... pitam se ako sa zakasali za kadri zashto ne vzemat mladi i energi4ni a pensioneri -kuoravi i debeli koito za nishto ne stavat samo pari shte pileim na viatara ;prost narod prosta darzava -baiganio balkanski........
87
3
 
14
 
! Отговори
куц пенсионер милици преди 7 години
Да не си мислите ,че тази леля ги мисли тези простотий ,устата и е ретранслатор на човек който караше полицейските коли да обикалят с включени светлини ,че и кьорав и глух крадец да ги види.Това са ортодоксални последователи на парадната филмова широкоекранна милиционерщина.Като са решили да дават пари да ги дават крадците от дядовци не се притесняват те да продължават да не виждат мизерията ,по селата една тухла няма да остане ,младите хора бягат хората плюят герберите те се правят ,че дъжд .
86
1
 
5
 
! Отговори
fbr преди 7 години
tazi darjava pocna ot den na den povece da mirishe na koreyska diktatura nqmali da idvat izbori kradeca vika drishte kradeca