Лелка към деца в ясла в "Обеля": Малоумен, мърльо, толуп...

Какво става в там? Майка постави записващо устройство на детето си
8 юли 2016 11:44,
223
Лелка към деца в ясла в "Обеля": Малоумен, мърльо, толуп...
Майката Илияна, решила да запише възпитателката в детската градина. Снимка: Нова тв

2-годишното дете на Илияна ходи на ясла в детска градина в "Обеля" от 8 месеца. Майка му имала сериозни съмнения, че детето й е подложено на тормоз и обиди от една от възпитателките в 41 ОДЗ "Адам Мицкевич" и за да се увери дали това е вярно, тя поставила записващо устройство в джобчето на детето.

"В края на март започна да си гризе ноктите, да си удря шамари по лицето, стана изключително нервен. Един ден ми каза, че лелята го е била и като го питах къде, посочи главата", разказа майката пред Нова тв.

И така през май Илияна слага подслушвателно устройство, за да се увери подложено ли е на тормоз детето й.

"Ти малоумен ли си? Не ми реви!", "Абе, престани да си ядеш ноктите, бе, мърльо такъв", "Айде, бе, той пък, ти си като цял толуп", са част от записаните думи в детската градина.

Обидите към децата на спират: "Не ми реви, сега ще кажа на майка ти какви ги вършиш, лигльо такъв!", "От кога си тука и не можеш да си обуеш пантофите на тея дебели краци", "Айде, ма, Стела, толкова си дебела, че не можеш да се пребиеш, бе?", се чува още от записа.

Майката е наясно, че този запис е незаконен и че може да бъде подведена под съдебна отговорност. Такова е мнението и на директорката на детската градина.

"Това не е честно да се прави спрямо колегите и спрямо детската градина. Това нещо е абсолютно незаканно и не вярвам, че може да има човек, който да използва детето си по такъв начин за такива нужди. Аз не вярвам на този запис", категорична е директорката.

Тя заявява, че възпитателката - леля Таня, която детето твърди, че го е удряла, напуска градината доброволно.

"Тази леля си е подала молба за напускане, беше в болнични, тази леля не се чувстваше никак добре...", допълни директорката.

"Може и да сме повишили някога тон. Ако не им кажем "тихо" или "шът", те ще се избият", обрисува атмосферата в детската градина друга жена, която се грижи за децата.

Майката Илияна подава жалба и до Регионалния инспекторат по образованието. Проверката, базирана на данни от персонала, показва, че директорът е предприел необходимите действия за осигуряването на комфорта на децата.

Оказва се също така, че майката, записала обидите, не среща подкрепата и на останалите родители на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
3
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Стига с това парите им малко и затова биели децата! Децата ли им плащат заплатите? Преди година една такава сестра парите и пак бяха малко и за малко да утрепе новороденото. Като не им харесва работата молбата и бюрото по труда или КНСБ/КТ подкрепа протест и стачка. Ама не да ми удря детето. Ако я разбера такава на пихтия ще я направя ако ше и после да ставам клиент на прокурора. Айде стига. Да му се скара - но без да го обижда. Да го накаже, но без да го бие....
175
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проследявам с любопитство подобни четива, мисля си че обществената агресия ще отврати младите хора от подобни професии, първо заради ниското заплащане, второ заради възможността да си изпуснеш нервите и заради разминаване на очаквания и предоставени възможности и реалности. Мисля си,че все повече персонал ще държи децата по столовете защото в противен случай те падат, стават и се блъскат, бутат и реалността да се наранят е налице- затворете градини и ясли и дайте на родителите съответните суми
174
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетеното ме провокира да направя малки изчисления- лелките са на минимална заплата 420 лв.- да приемем че тя има 10 г стаж, в края на месеца тя ще получи 362лв, разделяме на 22 дни, на 8 часа, на 25 деца и получаваме 0.08 лв на дете на час- значи за 8 ст на дете- е нема такава робия- а майката е знаела при какви условия пуска детето- всички знаят и мълчат, не видях една майка да протестира, че заплатите са ниски или че групите са натъпкани и си е пускала детето- защо..- миеш, сервираш, пак ми
173
3
 
5
 
! Отговори
Леля Таня преди 7 години
Съжалявам!
172
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щото тук остана само калпав матриал,хубавия хвана терминал 2 ще е така.
171
1
 
29
 
! Отговори
Д0 186 преди 7 години
Няма значение от кого и кога е направе записа.Има значение единствено чутото в записа,а имено грубото и просташко отношение на персонала към малките деца.И ниските заплати не оправдават това отношение,а поведението на директорката е направо скандално.От думите и става ясно,че тя толерира подобно поведение.Не и е мястото на този пост.
170
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се уволни директорката на детската градина.Как само защитаваше персонала си ,със злоба и ярост.Затова не се учудвайте,че и подопечните и са такива.На всичкото отгоре не вярва на записа.Ами да го подложат на експертиза и след това да и духнат под опашката.После се чудим защо децата стават агресивни.Ето защо!Щом от най-ранна детска възраст са подложени на психически тормоз от разни лелки,а накои от тях прибирайки се в къщи ги довършват изнервени родители с най-различни проблеми.Горките деца.
169
24
 
7
 
! Отговори
борис преди 7 години
Лелките взимат 500 лв. заплата. За такива пари в Каспичан може и да намериш що годе свестни лелки, но в София - абсурд. Чистачка в министерство не се хваща под 1000 лв. и работи не повече от 4 часа, отделно получава какви ли не бонуси.Ще търпите скъпи майки-за толкова пари-толкоз.Ако не ви харесва, намерете начин да плащате за качествен персонал.В София стандарта е висок, за интереса на децата може да отделите някой лев.Колко давате само за козметика на месец?
168
5
 
4
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Някои ще се качат,а други ще тръскат дървото.
167
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До рънтеСамо така, Рънте. Скоро ще дойде твоето време и всички желаещи щее могат да се качат по дърветата да търсят банани! И бой, бой, бой!!!! И крокодили!Те т'Фа е жовото Вутееееееееееее!
166
9
 
10
 
! Отговори
гери преди 7 години
Нещата не са съвсем такива каквито се представят!!! Не дадоха шанс на директорката да каже истината!!! В случая въпросната леля Таня е отстранена от работа от директорката, веднага след като е уведомена за случая. Въпросната майка излъга че записа е направен от нейното дете, записът е направен от детето на нейна приятелка и не е направен май месец а по-рано. В случая директорката е реагирала адекватно и драма няма. Какво ли не правят хората за две минутна слава!!!
165
8
 
8
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Паказ . Не чувстваш колко си прав. Децата реагират на първо сигнална система -храна,игра,сън игра.....Всичките непонятни епитети се забравят след секунди .Да използвайте децата за медиини изяви е меко казано глупащина.
164
4
 
10
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Ei hora vashite deca sa tam, bideiki obijdani kakvi ochakvate da porastnat?? Kompleksite shte gi hapyat kato mantaliteta vi.Snimaite i izoblichavaite vsichki i vsichko.Fa izliza nayave ostankite ot komunizma.Kak shte obijda deteto vi????Koi e toia deto se osmelyava na decata taka da govori...Suda ni za nishto ne stava,zatova pruchkata za kompleksarite uchiteli i vuzpitateli.
163
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До паказ 179Прав си! Били са те достатъчно, за да почнеш да разсъждаваш така.Ето - в Африка направо ги убиват по племената. Затова са толкова напреднали!Като гледам - и тук видните алкохолици прилагат тая методика на възпитание.И в % наследниците им също са последователи в занаята и в мисленеето!Но пък трябват хора за всичко. Лошото е, че вече няма свободни улици за метене...
162
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До рънтеТова ли успя да измислиш? Като се замисли човек над поста ти - не казваш нищо смислено.Акцента е върху "казване на нещо" с идеята да бъде обидно, но едва ли някой би се обидил, ако шаро го лае на двора :)))))
161
2
 
8
 
! Отговори
До 159 преди 7 години
Гризането на нокти е автоагресия , тоест детето я насочва към себе си. То с това мило отношение , какво друго да изпита.
160
3
 
2
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Анонимен - чух , че ще станеш по-умен . Ама друг път.
159
13
 
16
 
! Отговори
паказ преди 7 години
Голям проблем стана хахахахаххаха.Прекалявате скъпи майки.Дете с нежни думи не се възпитава,требва си и малко по хард.Нас като ни ступваха в градинката и в училище да не би нещо да ни стана?Лошото е че ви е сами си саздавате едни лигаво поколение на което ще разчитате след време.Дори да е виновно детето ви е пак ще обвините учителката,леличката и кой ли не , но не и вас самите.
158
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както при всяка ситуация в България, човека който си търси правата и е прав, го изкарват най-черния... А най-долните хора ги представят като най-честните, най-добрите... Незнам аз какво бих направил в подобна ситуация, но то в тази държава важи правилото "По силния побеждава"! Към който и да се обърнеш, ще те изкарат виновен защо аджеба им "нарушаваш" спокойствието...
157
3
 
20
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Директорката-капка интелект...Проста и нагла! Лелката-дива ***,назначена след рушвет...Или съпруг -фаянсаджия,който е поставил теракота на някой началник...