Златни медали за отбора ни по информатика на олимпиада

Състезанието се е провело в Румъния
23 юли 2016 13:02, Елка Василева
9
Златни медали за отбора ни по информатика на олимпиада
Снимка, архив, СРООПН

С два златни, един сребърен и един бронзов медал се завръща българският олимпийски отбор по информатика след успешното представяне на Централноевропейската олимпиада по информатика, съобщиха от Сдружение на ръководители на олимпийските отбори по природни науки /СРООПН/. Олимпиадата се е състояла в Пятра Нямц, Румъния в периода 18 - 23 юли.

Отборът е под ръководството на Емил Келеведжиев и Антон Шиков. Келеведжиев е главен асистент в Института по математика и информатика на БАН, председател на националната комисия за провеждане на олимпиади по информатика, ръководител на националния отбор по информатика от 2009 г., а Шиков е ръководител на школа по информатика, бронзов медалист от Международната олимпиада по информатика през 1996 г.

В отбора са Енчо Иванов Мишинев, МГ Ямбол, 11 клас - златен медал и първо място в общото класиране, Христо Веселинов Венев, СМГ, 12 клас - златен медал и второ място в общото класиране, Александър Кръстев, МГ Варна, 8 клас - сребърен медал и Даниел Райков Атанасов, СМГ, 12 клас - бронзов медал.

Отборът е участвал в олимпиадата със спомоществователството на Фондация "Америка за България", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
до 6-ти преди 7 години
Тези деца са българи.Каква Америка пък теб те гони?Техни колеги пак българи са създали нещо което професор Мичио Каку бе предвидил,че ще е възможно след 2030-та година.Е,нашите инженери го направиха преди 3!Ако с нещо можем да се гордеем това са хора като тях!
7
0
 
0
 
! Отговори
Бургазлия преди 7 години
Фондацията Америка за България да помогне на тези умни младежи да СЪЗДАДАТ ИТ-Фирми в БЪЛГАРИЯ. На това му казвам помощ.
6
2
 
2
 
! Отговори
СЛУЧАЕН ПОЛЕТ!!!!! преди 7 години
Браво на децата !!!!!!!! Да завършват и да бягат ЗАЩОТО в ГЕРБЕРИСТАН нямат БЪДЕЩЕ!!!!!!!
5
2
 
7
 
! Отговори
Елисей преди 7 години
Това е нещото, което трябва да ни легитимира пред света, а не тъпата усмивка на ***, самонадеяната физиономия на банкянския, оцъкления поглед на стругарката от Плевен и бездарните напъни на т.н. футболисти по паралели и меридиани.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На фона на една статия от оня ден, дето откриха българския Зубъргър, на който 11 клас му бил достатъчен , тук мога да кажа само едно голямо БРАВО.
3
2
 
8
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
Разбира се че медалите ще са златни за отбора по информатика. Нали затова отборно хакнаха гласуването. Браво шампиони.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще останат да учат и работят в Америка? В Европа?Не, ще останат да работят и учат.... в Румъния. Защото не можем вече да ги стигнем и румънците.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата ще даде ли и парични награди или има само за магистрали и социални за второкаствените българи ?.