На море у нас или в чужбина – къде ще почива властта?

След седмица депутатите излизат в дълга ваканция
Обновена: 24 юли 2016 19:00 | 24 юли 2016 18:58,
35
На море у нас или в чужбина – къде ще почива властта?
Снимка: архив, Ройтерс

Депутатите ще работят идната седмица за последно, след което ще излязат в дълга ваканция за целия август. Широкият прозорец за почивка ще им даде възможност да се отдадат на приятни емоции в близки и далечни дестинации, но много от тях ще предпочетат родното пред чуждото море, установи проверка на "Монитор".

Патриотични чувства например ще оставят в България депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев, който е и лидер на младежката организация на партията. "От 10 години ходя на почивка само в нашите курорти, предпочитам да стимулирам българското, дава пример той на своите връстници.

За тази година младият депутат е избрал Созопол като дестинация, но тепърва ще планира мястото-дали ще са удобствата на хотела, или екзотиката на къмпингуването.

Съпартийката му Ирена Соколова също ще отскочи до Черноморието, но на север. Тя смята да съчетае полезното с приятното и в края на август плановете й ще я отведат във Варна. Там тя ще бъде патрон на закриването на премиерния маратон на Опера в Летния театър. Началото на месеца пък Соколова смята да отдели за време с децата си.

Родното море ще избере и съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски. Причините при него обаче се пресичат - освен патриотичните чувства, и натовареният му график през следващите месеци също няма да го пусне на задгранични пътувания. Той е шеф на предизборния щаб на РБ и точно през горещия август ще се водят най-напрегнатите разговори за кандидатурата на блока за президент.

"Все пак ще успея да си заделя 4-5 дни, през които ще отскоча до Южното Черноморие", разкри намеренията си той.

Някои депутати пък ще пропуснат плажа.

"Подпалиха ми къщата преди три години и сега всичките ми средства отиват за ремонт там. Никаква почивка няма да имам", сподели Емил Димитров-Ревизоро от ПФ.

За разлика от депутатите обаче, за военните и техните половинки има куп примамливи оферти на Министерството на отбраната за задгранични екскурзии през отпускарските месеци.

В момента например има група в испанския остров Майорка, като почивката на армейците там е започнала миналия понеделник и ще продължи до идната сряда. Цената на екскурзията е 1077 лв. на човек за всички 9 нощувки, като включва храната и богата програма. Военните ще могат да посетят замъка "Белвер" в столицата Палма де Майорка, ще имат разходка с корабче, посещение на пещери, фабрики за перли и зехтин и други.

По-рано този месец военните вече са се възползвали от пътешествия и до Будапеща и Прага. В началото на септември пък ги очаква Гърция с посещение на Атина и круиз в Егейско море. Общо 7 нощувки ще им излязат по 962 лв. След това за армейците има планирана екскурзия до Париж. Желаещите да се потопят за седем дни в града на любовта ще трябва да се бръкнат 1241 лв., срещу които обаче ще им бъдат осигурени и посещения на
"Версай", "Лувър" и круиз по Сена.

Следващата дестинация, към която ще може да се отправят военните заедно с близките си, е Берлин. Екскурзията там е със стотачка по-скъпа. В програмата са включени посещения на музея "Дворец на сълзите", където се е намирал граничният пункт между Западен и Източен Берлин, Райхстага, Бранденбургската врата и други.
Лятната програма на МО за почивки на военните завършва екзотично-с пътешествие до Виетнам в края на септември. Мераклиите да надникнат в Изтока ще трябва да платят 1918 лв. за 14 нощувки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
Андрей Соколов преди 7 години
От какво да почиват тези ***? От какво се умориха? По - добре да отидат на почивка в чужбина и да не се върнат!
19
2
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 7 години
ДО 22 ЕЙ Я ПО БАВНО. КАКТО СИ СЕ ЗАСИЛИЛ ТОКУ ВИЖ ТИ ЩРАКНАЛИ БЕЛЕЗНИЦИТЕ. ТУЙ ДА НЕ ТИ Е АНАДОЛА. ПРОСТИ СМЕ, ЧЕ ВИ ОСТАВИХМЕ В БЪЛГАРИЯ И ВИ ТЪРПИМ КАТО МАЛЦИНСТВО. ЩЕ ВИДИШ ЕДНО КОЛЕНЕ. МАРШ В ТУРЦИЯ ДА БЛИЖЕШ *** НА ЕРДОГАН. ТОГАВА ЩЕ ТЕ ВИДЯ ДАЛИ ЩЕ ТЕ ОБГРИЖВА ТОЙ ИЛИ ЩЕ ТЕ НАТИКА В ЗАТВОРА КАТО ПРЕДАТЕЛ. ДА В МОМЕНТА СЕ ИЗЯВЯВАШ КАТО ТАКЪВ.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КЪДЕ ВЛАСТТА ЩЕ ЯДЕ ФИЛИИ С МАС?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да починат дано
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе що не дойдеш да ми го кажеш в очите, та после да ти докажа и покажа колко красиви са горите ни. Ще те закача на някое дърво да имаш по хубава гледка, и всъщност тя ще е последната която виждаш :) Пък жена ти ще я успокоя не се бой. ***
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В една социална ЕU държава е нормално да споделиш къде ще почиват пенсионерите и учащите се. Но в една тоталитарна са по важни кадрите.
14
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само kомплексарите ходят на море извън България
13
9
 
18
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
До Анонименчалга - кифлите почиват в дубай
12
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се КОЙ ли почива в дубай ?
11
16
 
15
 
! Отговори
бг националист преди 7 години
сърбин на латински означава роб, слуга. Идва от думата servant на английски. На всички исторически карти ги пише като SERVIA. Сървите са най-простата нация.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милите, как ме е грижа, къде ще почиват с моите пари.Ама аз вече 25 години не ходя на почивка, нещо повече, нужни балнеопроцедури не мога да си позволя, защото ТЕ, ЧЕСТНИТЕ НИ УПРАВНИЦИ се чудят как по-скъпо да поддържат телесата си. Е, Веждито, ни съветваше, както спестяваме за телевизор, така да спестяваме и за билет за култура. Ако каже, как от 300 лв. да спестя за: 40лв.-ток,120-парно,20-вода, 50-лекарства,10-телефон,50-транспорт,вход, данъци, а храна - на ФОТОСИНТЕЗА. Концерт-40до100!А?
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да почиват в мир
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ега починат ега диибъ и смеш ниците
7
0
 
7
 
! Отговори
Ралица преди 7 години
В Алания ще е горещо :)2 седмици..
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е е ще почива ,почивка от която много от вас се нуждаят но нямат дори 1/3 от тази на управниците
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата е скромен и ще почива в хотела на приятелчето си Златев на Свети Влас.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да почиват у нас ще бъде в защитени комлекси от простолюдието ,ще има спокойствие охрана почистени пажове качествена храна така че за величайстия особи не е коректив това дали у нас или в чужбина ще почиват
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вечна почивка им пожелавам на "властта".
2
13
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Ега се разболееш от диабет ега. Урунгел недодялан. И ега биеш по 10 пъти на ден инсулин.
1
3
 
15
 
! Отговори
СЕЛТАК преди 7 години
ПОЖЕЛАВАМ ИМ ДА НАДЕБЕЛЕЯТ С ПО 20 КГ, И ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ ОТ ПОДАГРА !!