Заради свития социален пакет: 714 души напуснаха МВР

Колегите им ще бъдат по-натоварени, коментират синдикатът
26 юли 2016 09:05,
36
Заради свития социален пакет: 714 души напуснаха МВР
Снимка: архив, Bulphoto

Точно 714 служители са напуснали МВР от началото на годината. Това показва статистика на министерството, предоставена на фондация "Общество и сигурност", цитирана от "Труд". Едва 20 процента са си тръгнали заради пенсия или навършване на пределна възраст.

"Притеснителен е и броят на служителите, напуснали системата по собствено желание, на смъртните случаи и напусналите поради заболяване", коментираха от фондацията. Според синдикалисти причината за масовото тръгване е заради свиване на социалните придобивки на служителите на реда, което предизвика тяхното недоволство.

От януари до края на юни т.г. 333-ма служители са напуснали МВР по собствено желание. 43-ма униформени били дисциплинарно уволнени. 26 пък са починали, а осем си тръгнали по здравословни причини. 159 са свалили униформата по взаимно съгласие, съкращаване на щат или друга причина. Заради промените в закона 3168 души напуснаха МВР през м.г. Повече от две трети от тях бяха на оперативни длъжности с дългогодишен опит.

"Те нямаха възможност да предадат своя опит. Работата им се върши от колеги, които стават в пъти по-натоварени, а оттам и по-неефективни", коментираха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КВИ СИНДИЦИ У МВР ТУ ВЕ АЛАНКОУЛУУ, КВА СРЕДНА КЛАСА, КВИ 5 ЛЕВА, ЩО НЕ СИ СЕДНИТЕ НА ПРОСТИТЕ ЧУТУРИ И СПРЕТЕ ДА СА ПРАЙТИ НА УМНИ- РАБОТАТА Е ОТГОВОРНА И СТРЕСИРАЩА, НИКОЙ НИКОГО НЕ УРЕЖДА, МЕСТА ИМА КОЛКОТО ИСКАТЕ, А ''ХАН КО БРАТ" И ОЩЕ МНОГО БИСЕРИ ТЕПЪРВА ША ЧИТЕМ ДО ПРИПАДЪК И ЗАПОМНЕТЕ НИКОЙ КОЙТО Е МИНАЛ ПРЕЗ ПОЛИЦИЯТА НЯМА ДА "УРЕДИ"СИН ИЛИ ДЪЩЕРЯ"- НЯМА ТАКИВА.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе синдици защо не изгоните пенсионерите,които получават заплата и пенсиа.Тогава стегнете ридиците и вдигнете заплатите. Надали имй такава да получаваш пенсия и заплата.Няма равнопоставеност.
27
4
 
8
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Деведесет процента от тук пишещите нямат ни най-малка представа за какво иде реч...Лошото на българина е че всеки друг освен него трябва да е зле. Аз знам какво е да работиш извън МВР и какво е да си негов служител.Вчера изпратихме колега който напусна на 33 години, след около месец си отива друг. Аз лично вече се насочвам в друга посока. Ако някой от тук плюещите реши че иска да уреди детето си на нашите места да пише...с удоволствие ще му кажа какъв е реда за кандидатстване.
26
1
 
5
 
! Отговори
До: 30 преди 7 години
Никой не казва, че по Света работят без пари, а че стигат до средна класа и нищо повече. А при нас, имайки предвид доходите в по-малките градове в България, даже си стоят добре на фона на цялата мизерия.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
28, прав си - НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ПОЛИЦАИТЕ РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ- ЗАЩОТО ДА СИ ПОЛИЦАЙ Е ПРИЗВАНИЕ- АМА ХА, ША ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА- СУПЕРМЕН, СПАЙДЪР МЕН, АГЕНТ 007 ТЕ ДА НЕ БИ ДА СА ПОЛУЧАВАЛИ ПАРИ- ДА БЕ ДА- БЕЗ ЗАПЛАТИ И ***- ЗА БЛАГУ РОДУ, Я ВИЖ, ДОАН, ВСИЧКОТО БГ БАНКЕР- РАЗДАВА ПАРИ И РАБОТЯТ ПО ПРИЗВАНИЕ.......
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички които още не са разбрали- военните си плащат билетчето в градския транспорт, преди години не плащаха наборните войници и пътуваха с военната книжка, кандидати на последните конкурси за редници се явиха по-малко от вакантните места, в поделения има до 25% некомплект за някои специалисти. Свидетел съм как шивашки фирми събират работнички в радиус 40 км, при военните няма работещо решение на транспорта извън населеното място. Кое е привилегия?
23
1
 
1
 
! Отговори
В крайна сметка преди 7 години
700, от които 20%, демек 140 са се пенсионирали. От над 60 хиляди - 560 са напуснали по собствено желание. Ако не ме лъже математиката това е под 1%. Нека работят усърдно, да спечелят доверието и уважението на хората, пък после да се говори за привилегии. Никъде по Света полицаите не са сред богатите. Работят работа, която чувстват като призвание. Ако някой търси пари в това да се насочи в друга сфера.
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За армията трябва да има облаги но не чак толкова , а че няма желаещи е лъжа напротив има много желаещи точно заради облагите които и сега ползват в автобуса не плащат билетче имат отпуска дават им едни пари като се пенсионират на 45 години и не им удържат нищо за осигуровки ние им ги плащаме така че сме в правото си да ги критикуваме
21
2
 
5
 
! Отговори
анонимна майка преди 7 години
Много са обидите и плюенето по адрес на тези които работят под пагон и фуражка, но не на всеки му стиска *** да работи там.Лесно е да се обиждат хора , които си гледат работата , но трудно се издържа.Ако смятат някой , че не е така то моля изкарайте едно дежурство с тях и да видите колко адреналин ще изръсите. Но от къде кураж?!Всички си лягаме и заспиваме вечер , но близките особено майките не мигват докато детето им не се прибере от дежурство.Това е психо стрес и на цялото семейство.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
14, тази "организация" е МИНИСТЕРСТВО, А ТИ СИ НАПИСАЛ ОГРОМНА ГЛУПОСТ. ТОЛКОВА СИ НЕГРАМОТЕН, ЧЕ АКО ГО ОСЪЗНАЕШ ЩЕ СЕ СКРИЕШ ОТ САМИЯ СЕБЕ СИ. ИМАШ В РЪЦЕТЕ СИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИЯ ШАНС ДА СЕ ДОКОСНЕШ ДО ТОЛКОВА ИНФОРМАЦИОННИ РЕСУРСИ ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ, ЧЕ ДА СЕ ЗАГУБИШ, ЗА ТЕБ ТАКАВА ОПАСНОСТ НЯМА.
19
2
 
9
 
! Отговори
12 преди 7 години
Хахахахаха чантаджиите се махнаха, места се отвориха, реформа тече. От две години насам има свободни места във всички нечантаджийски служби. Привилегии бол, заплати чутовни, пенсия която я вземаш преди първия си бял косъм в косата и не можеш да изхарчиш, уредени закони, благодарен интелигентен народ, ръководство и политици които те подкрепят. НАЛИТАЙ НАРОДЕ ЧЕ НЕ ОСТАНА ХАААААХАХАХАХАХАХА Опашки от интелигенти се извиха пред полицията ХААААХАХАХАХАХА
18
2
 
25
 
! Отговори
Язе преди 7 години
А реално работещите в МВР са около 45000 от тях около 25000 са "чантаджии" и разни други служби дето мястото им не е в МВР. Реално оперативния персонал на терен не е повече от 12000 човека, за цялата страна. Сега сметнете на 7,3 милиона население колко полицая на глава се падат. Ще видите, че почти нямаме действаща полиция. Не покриваме и минималните стандарти на ЕС. Но политиците нахъсват населението срещу полицията с фалшиви цифри и ***. Не са виновни полицаите ...
17
0
 
12
 
! Отговори
Язе преди 7 години
На 52 г. но не е задължително, пределната възраст е 60 г. Подобни са нещата и в други страни от ЕС. За разлика от нас хората запазиха средното полицейско образование и хората които излизат от техните академии са наистина подготвени и компетентни. За състоянието на нашата полиция не са виновни полицаите а политиците. Така, че ако не ви харесва излесте на площада и протестирайте. Но няма да стане мързиви, поне идете на референдума на Слави и гласувайте за та дано се почистят политназначенията.
16
1
 
12
 
! Отговори
райт преди 7 години
До Анонименхаххаах такива като теб нали?Ела да видим ти колко можеш да работиш в МВР.Места има заповядай а не да си пред компютара там е най-лесно да дуднеш.
15
2
 
6
 
! Отговори
райт преди 7 години
До чаоИма -и то много по добри и голями привилегии.ТАМ 20-те заплати ги вземат като почнеш работа дори,не на края та да си по-добре и да няма корупция.
14
1
 
16
 
! Отговори
Язе преди 7 години
Социалния пакет в ЕС страните за полицаите е наистина пакет.У нас е замазване на очите. В Италия например при напускане или пенсиониране се полага по една брутна заплата за всяка прослужена година без ограничение. При пенсиониране полицая взема 80% от последната си заплата като пенсия и няма таван. Не се допуска да се работи извън сшема (допълнителен извънреден труд). Ако пък се наложи се плаща веднага и в двоен размер. Такава е схемата в почти цяла ЕС. Пенсиониране се придобива на 52 г.
13
1
 
10
 
! Отговори
райт преди 7 години
До до 16 Ти що си мислиш,че в МВР също не е капитализъм вече а?Ела се хвани ти в МВР тогава като си толкоз всезнайко да видим ти колко ще искараш там?
12
8
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
На тебе като не ти харесва в милицията и се оплакваш напускай и отивай да работиш на капиталиста по 12 часа на ден за 450 лева..без никакви привилегии и без отпуска да видим колко ти държи розовото ду ***! :-) :-)
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
11, начинаещ полицай в Германия- 2400 евро, доволно голям социален пакет и не плащат данъци, тук начинаещ полицай и пожарникар- с 480 лева, опасна, кризисна, стресова работа и 24 часа на разположение. Места в МВР дал господ, всеки който желае да започне може да стори това. Не вярвайте на разни посредници, които уж ще ви уредят защото имали връзки тук и там, кандидатствайте и се радвайте на високата си заплата и спокойна работа на която както казва някой нищо не се прави- ДА ВИ ВЪРВИ ПО ВОДА.
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1000 души от 65 000 явно още си е далавера да работиш в МВР. Според мен ако те хванат в корупция, трябва да те лишат и от трудовия ти стаж в дадената институция, както е в САЩ.