Джихадистът от Ансбах не бил се жалвал от тормоз у нас

Не е искал лечение, бил в добро физическо състояние
7
Джихадистът от Ансбах не бил се жалвал от тормоз у нас
Снимка: Reuters, архив

Атентаторът от Ансбах не е подавал жалба за каквото и да е упражнено полицейско насилие в България. С това съобщение от МВР опровергаха оплакването на 27-годишният сириец, предоставено от неправителствена организация на германски политик от партията на Левите.

Още по темата
В него атентаторът е описал защо се страхува да бъде върнат в нашата страна.

Мохамед твърди, че през Турция е влязъл в България през юли 2013 година и е продължил към Сърбия, но на границата е заловен. Твърди, че е бил пребит от български полицаи, защото отказал да даде отпечатъци. Два месеца е държан в единична килия. След ареста е преместен в бежански лагер.

Сириецът пише още, че не е получил медицинска помощ, а е имал нужда от такава. При въздушно нападение в родния му град Алепо е ранен и имал метални частици в ръцете и краката. Затова със самолет е успял да стигне до Австрия, където е опериран.

След възстановяване му австрийсиките власти подготвяли връщането му в България, но мъжът е избягал и е стигнал в Германия, където отново е подал молба за статут на бежанец.

От МВР пък обяснява ,че сирийският гражданин е задържан на 19 юли 2013 г. при нелегално влизане в страната ни.  Същия ден е настанен в Специализиран дом за настаняване на чужденци към Дирекция "Миграция"-МВР.

Съобразно стандартната процедура му е извършен незабавен преглед от дежурния лекар, при който не са констатирани здравословни отклонения.

По време на престоя си в специализирания дом сириецът не е подавал жалба за каквото и да е упражнено полицейско насилие. Лекуван е от остра вирусна инфекция с поставена диагноза и изписано медикаментозно лечение.

Поискал е закрила в България заради войната в Сирия, показал е и белезите си по краката, получени от шрапнели.

На 29 юли 2013 г. е подал молба до ДАБ, а на 27 август е предаден на център за бежанци в София.

Преди това отново му е извършен медицински преглед, при който не са констатирани здравословни проблеми и оплаквания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
няма лошо преди 7 години
ПравилноНикакво лечение, ако не даде отпечатъци.Да си знаят отсега
4
1
 
7
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
Малко са го били!!!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо се зарадвахме, че един терорист е отнесъл боя, даже и малко се възгордяхме, че и ний сме дали нещо на света и ....нищо. Ама не така!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, значи е лекуван с мои пари, преглеждан, хранен и поен. Значи Живял е в Овча купел, в гъсто населен квартал и в близост до университет ....ДАНС-оставка!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и да са го били, какво от това