Висшият мюсюлмански съвет осъди терор в църква

"Религията не трябва да се превръща в инструмент за агресия"
27 юли 2016 19:39, Красимир Ангелов
37
Висшият мюсюлмански съвет осъди терор в църква
Снимка: Reuters

Висшият мюсюлмански съвет осъжда остро нападението над християнския храм в Сен Етие дю Рувр и жестокото убийство на свещенослужителя там, извършено на 26 юли. Това се чете в декларация на Висшия мюсюлмански съвет на Mюсюлманско изповедание в Република България по повод терористичното нападение във Франция.

В нея се отбелязва, че човешкият живот е неприкосновено благо и в този смисъл жестокото покушение над възрастния свещеник Жак Амел е силно осъдим и недопустим акт на престъпление.

Още по темата
"Не приемаме своеволната демонстрация на насилие подплатена привидно с религиозни мотиви. Фактът, че агресията е насочена към свещеник, още повече ни оскърбява, защото това е своеобразен акт на оскверняване на религиозните убеждения и светини, което ние остро осъждаме. Ислямската религия дори по време на война забранява убиването на духовници, невинни и възрастни”, се чете в декларацията.

От Висшия мюсюлмански съвет посочват още, че религията не трябва да се превръща в инструмент за агресия и терористични нападения над невинни хора. “Тя е цивилизационен модел, който е диаметрал на престъпното поведение и глобалния тероризъм. Терорът е злото срещу, което всички ние трябва да обединим усилията си", се посочва в деклрарацията.

Малко по-рано днес Великият имам на джамията Ал Азхар в Кайро - една от най-престижните институции на сунитския ислям в света, нарече варварско убийството на католическия свещеник в черквата му във Франция, за което пое отговорност Ислямска държава, предаде Франс прес.

Двамата мъже, които вчера убиха свещеника по време на богослужение в черквата в Сен-Етиен-дю-Рувре, в северозападна Франция, са лишени от всякаква човечност и са потъпкали ценностите на исляма, заяви великият имам шейх Ахмед ал Тайеб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
"Висшият мюсюлмански съвет осъди терор в църква"- На други места очевидно го одобрява.
17
1
 
2
 
! Отговори
б преди 7 години
Отново ксенофоби...България е моята родина и няма кой да ме изгони,освен аз ако не реша.Плащам си данъци,осигуровки и всички такси,които ме обират от всякъде.Има конституция ако не сте я прочели,то четете,не боли ;)
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за това кой,какво дал на човечеството,ще спомена само Авицена и числата,които ползваме...
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропити сте от омраза,коментарите ви са красноречиви!Познавате Исляма от АнтиИслямска държава,но това далеч не е така...Образованието е първата заповед в Корана,но вие сте толкова пропити от омраза та не можете видите истината.Всички твърдения мога да ги оборя,но тук няма как.Четете за Исляма,наистина не боли...
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майко мила, гледам и не вярвам на ушите си тук как коментиращите християни коментират исляма. Те които дори Библията не са прочели коментират исляма. Някои ще кажат, че е напълно нормално това за християните защото това е робска религия, а всички роби знаем, че са слаби в главата и ще бъдат прави разбира се. Какъв интелект можеш да очакваш от индивид който пали свещи, моли се на някаква статуя или картина и очаква, че тя ще изпълни молбите му? Да се смееш ли да го оплачеш ли такъв?
13
3
 
9
 
! Отговори
Боклуци долни преди 7 години
Ислямистите са най- долната и отвратителна *** на земята! Да се изтреби това зло по-скоро.
12
2
 
10
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Не всички мюсулмани са терористи, НО ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ СА МЮСУЛМАНИ.Няма какво да говорим повече.
11
2
 
11
 
! Отговори
БХК преди 7 години
И законно ли е да се ожени за 9 годишно дете и да го изнасили първата брачна нощ, и момиченцето да умре в страшни мъки от вътрешни разкъсвания. Да питаме имама а?
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че ще кажат, че го осъждат. Нали не очаквате да се разкрият, че точно имамите подлаждат джихад и насъскват заблудените си овце, като съзнателно ги обучават от малки. Цялата ислямска *** вън от Европа! Европа е била и ще остане християнска! Та
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:13 Ти от къде черпиш тази информация,от Гугъл,от Библията ли?Не чети само избрана информация,която е подвеждаща.За 4-те жени,мога да ти кажа,че в Корана се казва,че е за онзи,който има и финансова,морална и физическа възможност.За разлика от многото християни,които имат не една,не две,а доста повече любовници с които мърсуват...тааа...не ми говори...за Морал
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много правоверни хора бе,чак да вземе човек да повярва.Често си кажете тук коментиращите,в християнската общност няма ли алчни ***,убийци,изнасилвачи,крадци,лъжци,измамници,нарко пласьори,търговци на хора.Коментирайте създателите на тези терористични организации.Не ми се правете на много мирни и праведни хорица.Събрали са се тук всичките светии и светици на земята.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:10 Много смело говорите за Исляма,чак да ви повярвам ;) Аятите ,които споменавате за война са само и единствено при самоотбрана,но повечето от Аятите не се тълкуват правилно и от там идва проблема.Моля не правете тълкуване на Исляма,аз не бих си позволил да правя тълкуване на Християнството,ще е смешно ,нали?
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религията Ислям и Терора не могат да бъдат поставяни под обща знаменател.Главорезите от АнтиИслямска държава не са никакви Имами,а хора криещи се зад Исляма,целящи финансови изгоди.
5
1
 
5
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Идил особено ревностно спазват тези мюсюлмански "добродетели" , като убиват хиляди невинни деца и жени. Да не говорим за изнасилванията. И техните имами оправдават всички тия престъпления със праведни глупости. Каква е разликата между наште имами и идилските, ония вече се хранят с кръв, а наште им се иска да опитат ама им не стиска.
4
4
 
11
 
! Отговори
не знам, преди 7 години
дали религията е само виновна ,но мюсюлманите като хора са двулични, прикрити,непочтенни,неблагородни,нагли,мързеливи дори на пръв поглед да изглеждат мнооого заети в трудовия процес,НО за голяма жалост са мноого сплотени за разлика от нашия етнос и за това са силни
3
5
 
4
 
! Отговори
муспи преди 7 години
При системното избиване на евреи оредяват редиците на войните на алаха! Защо така?! Първо, - алах и яхве са един дявол, второ - ако евреите не им поемаха пътните със сандвичите и транспорта до Резово, те нямаше как да дойдат в Европа. А и пособията в тази Европа са еврейски пари, просто, защото няма други пари в света!!!
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подкрепящите Тероризма не познават Исляма.Самоубииците,които крещят Аллах Екбар,са самоопределят като муслимани,но това е само тяхно верою,Исляма осъжда Терора.
1
10
 
6
 
! Отговори
ученик преди 7 години
Много правилно.ТЕРОРИЗМА Е ЗЛО,НЯМА ЕТНОС И РЕЛИГИЯ!