РБ избира кандидат-президент измежду седмина

Блокът щял да излезе скоро с решение за името му
16
РБ избира кандидат-президент измежду седмина
Шефът на предизборния щаб Найден Зеленогорски. Снимка: БТА

Седем са номинациите в Реформаторския блок за кандидат-президент. Това обяви официално председателят на Предизборния щаб Найден Зеленогорски пред журналисти след среща на представителите на отделните партии.

До вчера имаше шест номинации, внесени в пликове в Изпълнителния съвет на блока. Новото име от днес е на лидера на НПСД Корман Исмаилов, предаде БТА.

БНД предлага Огнян Герджиков и Димо Гяуров, БЗНС - генерала от резерва Съби Събев, бивш представител на България в НАТО. ДБГ застава зад скулптора проф. Велислав Минеков, издигнат от интелектуалци. Гражданският съвет е номинирал Гроздан Караджов и Трайчо Трайков.

На заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок идната седмица ще бъде обсъдено дали всички кандидатури отговарят на вече утвърдените критерии и ще бъде изчистен механизмът за вземане на решение кой да бъде кандидатът.

Нашата амбиция е в максимално кратък срок РБ да излъчи и крайната обща номинация, обясни Зеленогорски. Всички кандидатури са добри и достатъчно конкурентни, коментира заместник-председателят на ДСБ Атанас Атанасов.

На днешната среща РБ излезе с декларация във връзка с напрегнатата международна ситуация и зачестилите терористични атаки в страните от ЕС през последните седмици.

Убедени сме, че в този момент управляващата коалиция на ГЕРБ и РБ и парламентарното мнозинство трябва да останат гарант за стабилността и сигурността на българското общество, се казва в текста.

Всички опити на част от българските политици да разрушат националния консенсус за геополитическата ориентация на България осъждаме като грубо погазване на националните интереси в полза на чужди държавни амбиции, заявяват реформаторите. Те призовават партиите и политиците у нас да препотвърдят по ясен и недвусмислен начин решителността си да отстояват евроатлантическата принадлежност на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
морския преди 7 години
толкова ли го закъсаха с кадрите щом опряха до герджика и до гяурчето,и двамата са със сигурност неизбираеми
9
3
 
1
 
! Отговори
1111 преди 7 години
От всички изброени кандидати, единствено някакъв шанс има Димо Гяуров
8
2
 
5
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Генерала от резерва Съби Събев за президент и Корман Исмаилов за вице !!! Това е наистина което ни трябва , ще обедини цяла България !!!
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бриташистските продажници
6
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
вземете да се грьмнете
5
7
 
2
 
! Отговори
Vangelis Stavros преди 7 години
Огнян Герджиков и Димо Гяуров са много добри попадения, но за съжаление, професорът едва ли ще се съгласи.
4
3
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
ДСБ не са подали кандидатура все още , така ли От посочените никой няма да бъде избран
3
1
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
От шест стола на земята.....
2
4
 
9
 
! Отговори
:) преди 7 години
Защо си губят времето? Нямат НИКАКВИ шансове. Тиквун ги прекара и вече са политически трупове. Намазаха само Кунева, Лукарски и Москов, защото ще се налапат яко. Рамаданчо дори министър не стана... само му показаха еротичните снимки.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тия пък колко се зле...