Кунева се оправда: Двата милиона от ЕС са за реклама!

Няма да наказват чиновници за "запалките и стъргалките"
48
Кунева се оправда: Двата милиона от ЕС са за реклама!
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева заяви, че не иска да контролира обществените поръчки, освен ако не влияят на начина, по който се възприема МОН.

Още по темата
"Съжалявам, че единствената седмица, в която бях в отпуска, беше седмицата, в която обществената поръчка за рекламните материали беше на страницата на Министерството на образованието и науката", каза тя по повод спряната от нея обществена поръчка за над 2 млн. лева по оперативната програма за наука. Сред рекламните материали бяха запалки и стъргалки за лед.

Кунева допълни, че по същото време в отпуск е бил и главният секретар на МОН Красимир Вълчев, затова нямало кой да даде обяснението, което трябва.

По думите й задължение е към всяка програма да има табели и рекламни материали.

"За тези 2 милиона лева сега за рекламни материали или близо 4 милиона в предишния период, колкото е дало това министерство, със сигурност можем да им намерим много добро приложение. Тази възможност съществува, но за парите от българския бюджет, за парите от европейския бюджет имаме задължения, които, ако не ги изпълним, ще върнем цялата сума по програмата", коментира вицепремиерът.

От думите й стана ясно, че наказани чиновници няма да има. Тя поясни, че целият екип на МОН и особено главният секретар имат нейната категорична подкрепа за техните професионални усилия.

Поръчката за рекламни материали била спряна, защото трябвало да създаде позитивно отношение към европейските средства.

Кунева смята да включи пиар екипа на министерството в обсъждането на артикулите за реклама. Според нея рекламата може да се направи добре от рекламна агенция, но нямало такава практика вероятно, за да няма допълнително оскъпяване. У нас с това се занимавали държавните служители.

"Не смятам, че мога да имам свръхочаквания от хора, на които рекламата не е част от длъжностната характеристика", добави Кунева.

Главният секертар на МОН Красимир Вълчев обясни, че подходът на обществената поръчка е бил на принципа на изчерпателност на списъка.

"Не сме проявили чувствителност към потенциалното обществено невъзприемане на част от артикулите като неуместни за системата на образованието", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Кунчоу преди 7 години
Абе Кунева ,що не рекламирате образованието на тоалетна хартия ,и без това на л.......на го направихте
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ква реклама са тия милиони ?. Всеки дневно изобретяват как да краднат милионо а *** български ръкопляска.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, какво ще му рекламират на МОН и пред кого? Пред българчетата в чужбина за да се върнат или пред ромчетата та да им се приучи?
28
1
 
0
 
! Отговори
Zumba Liturgia преди 7 години
*** serial na monsterite - reklama "Uchi, za da se trudish za 200 euro po 176 chasa po 60 minuti za miliarderite, koncesionerite, offshorite - investitorite v robovladelskata bg" ~~~~"Badi gotov da dojiveesh i pensia ot 160 evro v robovladelska bg!" "Za stastieto na offshorite i miliarderite, vinagi gotov!":-):-):-)
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не можах да вдяна какво точно е станало - пропуснали са и комисионната ли,опитали са да прокарат нещо без да и платят ли или какво
26
2
 
20
 
! Отговори
Тома Неверни преди 7 години
Аз мисля,че тя лъже.........Толкова пари за глупости!
25
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 22Мадам "Йе-е-е-е-е-с" е директно за сливенския затвор. Толкова национални предателства направи това ...о, че не трябва бял ден да види! Тя унищожава българските деца, но своето изпрати далеч от България. Кому служи тая ... чавра.
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама разбира се, мадам йес ще се сърди. Как без нейно знание! Всичко диктува центърът!!! Това е демокрадЦията! А за писането на български учебници под диктовка на Сорош, пак ли не знае! Предатели, унищожители на българската памет. Но "... тирани, всуе се морите, не се гаси туй що не гасне, лучата що я днес гасите - ТЯ НА ВУЛКАН ЩЕ ДА ПОРАСНЕ". Пръмова пръска парите на България, за да унищожава мозъка на българските деца. Зловредна твар! Няма ли прокуратура за такива престъпници1
23
1
 
20
 
! Отговори
Турист преди 7 години
Ей не мина далаверата,абе я да каже тая за Габонската афера нещо
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е имаше си хас пък да накажат някой. То очевидно докато се е писал проекта, докато се е одобрявал и докато министърката го е подписвала, всички са били във ваканция. Пък и какво лошо има да рекламираш МОН със запалки? Ми то си е човещинка, а и те няма да подаряват кутии с цигари, само запалки :) На най-добрите ученици, може и някоя палка динамит, за да мога да разгърнат подпалваческия си талант по-добре. Отвратена съм, че в МОН се случват такива извращения и както винаги, няма наказани.
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Препоръчвам в рекламните материали да се включат по милион презервативи и балони със съответни правилни надписи:"ЕС ни пазим" и "Навеки с ЕС" !!!
20
1
 
40
 
! Отговори
Деян преди 7 години
Е?! Какво е това безобразие, запалки и стъргалки? Няма ли календари с голи каки да има? Ми тъй де първолаците няма ли да оплакнат очите докато си палят цигарката?
19
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mисис YES,Е за съд.
18
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щели да рекламират българското образование! Че то има ли образование въобще?
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мога да направя фрйсбук страница с мото учете за да работите за 600 лева. Бизнеса му трябват кадри. И за милион ще я барна страница няма се лакомя за 2
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗНАЧИ ВСЕ ПАК ЩЕ ГИ ОТКРАДНАТ ТЕЗИ ДВА МИЛИОНА. ДАЛИ НЕ СА ДАЛИ И НА КУНЕВА, ТА ДА СИ ПРОМЕНИ ПОЗИЦИЯТА.
15
0
 
37
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Тая унищожи АЕЦ-а за няма нищо,та и придиряте за 2 милиона!
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Куневица сега са и обещали голям дял от комисионната. Така вече може. Няма вече да има своеволия докато е в отпуск, всичко е под контрол. Парите ще бъдат разделени правилно. Даже и за вожда Б.Б. ще има. Пък електоралните единици да си приказват каквото искат.
13
0
 
29
 
! Отговори
я преди 7 години
От тези два милиона 400000 са от българския бюджет. Странно що за програма се рекламира с 2 милиона и колко са предвидени за самата програма?
12
0
 
31
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 7 години
Два милиона за реклама-*** ваЩа мила мама.