Пускат частично директното трасе на Западната дъга

Участъкът ще влезе в експлоатация до 14 септември
19
Пускат частично директното трасе на Западната дъга
Снимка: МРРБ

Днес частично ще бъде пуснато движението по директното трасе на Западната дъга, с което се улеснява трафикът по Софийския околовръстен път. Преминаването по новата отсечка ще се осъществява двупосочно в едното платно между пътен възел "Северна скоростна тангента" и пътен възел "Сливница".

Това информира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова днес при инспекцията на участъка заедно с председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Двамата провериха напредъка на строителството на пет и половина километровата отсечка. Очаква се до 14 септември пътният възел да бъде пуснат изцяло в експлоатация, предаде БТА.

Изпълнителят успя за по-малко от 9 месеца да изпълни толкова сложен обект, без да се спира движението, посочи министърът.

В отговор на въпрос инж. Лазаров отбеляза, че новите идеи за магистралата през Кресненското дефиле включват физическо разделяне на потока на движение. Движещите се в посока от София към Кулата ще бъдат в двете платна по стария път, а движещите се в посока към София ще преминават през изцяло нов терен, източно от съществуващото трасе, по Кресненското плато.

При участъците с по-големи наклони при качването и слизането ще има три ленти за движение. Това ще бъде скоростен път с допустима скорост 90 км в час. Новото трасе ще има 5 тунела и множество виадукти, добави Лазаров.

По думите му екипът има редовни срещи с еколозите, които трябва да предоставят мерки за защита на хабитати и околна среда, които да бъдат заложени в проекта. Инж. Лазаров отбеляза, че новият вариант на пътя през Кресненското дефиле ще бъде много по-евтин от старата идея за 15-километров тунел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Софето преди 7 години
До АнонименЕ то не е само за столичани,дано скоро и в цялата страна
11
3
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Интересно как така нямаше магистрали при тройната коалиция, като ЕС пак даваше пари, а вместо Пеевски имаше Доган? Да, риторичен въпрос!
10
1
 
4
 
! Отговори
88 преди 7 години
До Млад гербистЗащо с толкова правописни грешки, бе пич? Май българският език не ти е майчин, а?
9
9
 
13
 
! Отговори
Брав,о Бойко! преди 7 години
Червените каскети пак умират от яд, че България се развива, а при Орешарски бяхме в най-голямата криза през последните 26 години.Успех на правителството!
8
1
 
2
 
! Отговори
Дърт Пергист преди 7 години
До Млад ГербистБаце, изгоряха ми очните дъна от поста ти!!!
7
4
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Софийскиспоред мен колегата се е.ава
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елате се разходете из някой републикански път в Старозагорска област и тогава изпадайте в *** възторг драги гербаджии.Но си заделете пари за авторемонти после. И такова сигурно е положението и на други места.Нищо не се прави от години, Единствено се строят тангенти, дъги, метро и тем подобни в София
5
2
 
8
 
! Отговори
/// преди 7 години
То хубаво (почти) направиха околовръстното в района, но тежките камиони еб***ха м***мата на всички околни неасфалтирани (наскоро) улици, трябва човек да се спусне от Обеля по Ломското към околовръстното и ще му изпадат всички пломби - асфалта е безобразно неравен, или пък разклона (при Обеля) към с. Мрамор (в момента все още е затворен) - там може да хванеш морска болест като минаваш с колата
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е все пак със здраве да си го ползват столичани и по-безаварийно.
3
9
 
15
 
! Отговори
Софийски преди 7 години
До Млад гербистНе е лесно да си тиквоклонник, а :))) Даже две поредни думи подред не можеш да напишеш грамотно. То и нещата, които сте "построЙли" са като твоя правопис - НЕГРАМОТНО НАПРАВЕНИ. Затова не могат да изкарат дори половин година без да започнат да се скапват.
2
18
 
9
 
! Отговори
Млад гербист преди 7 години
Само ГЕРБ може да построй такиви голями и сложни обекти в толкова кратки срокове. Никои друг не е направил постройл по-вече за Балгария от г-н Боико Борисов и ПП ГЕРБ. ГЕРБ- ВИДИМИ РЕЗОЛТАТИ!
1
6
 
7
 
! Отговори
йггагынапцфыжян преди 7 години
Супер!Да ни е честита!