От коридорите на "Пирогов": Отслабнала, Цвети се учи да ходи

Момичето всеки ден се разхожда, подкрепяна от брат й и баба й
26 авг 2016 12:37,
46
От коридорите на "Пирогов": Отслабнала, Цвети се учи да ходи
Снимка: архив Булфото

Цвети Стоянова пристъпя бавно в коридора на "Пирогов". Отслабнала, тя се учи да ходи.

Когато обаче в коридора на болницата има много пациенти, тя се прибира в стаята си. Не понася да я гледат как едва пристъпва.

Според хората от отделението - момичето все още е психически нестабилно.

"Цвети Стоянова видимо е изпаднала в дълбока депресия. Много е отслабнала и поема страшно малко храна". Това споделят пациенти, настанени в отделението, в което националната състезателка по художествена гимнастика се лекува, пише "168 часа".

Още по темата

На 2 август тя бе преместена в Клиниката по неврохирургия след 49-дневен престой в централната реанимация на "Пирогов".

Цвети вече започва да говори и да се раздвижда. Лекуващите я лекари твърдят, че процесът върви в положителна посока и тя се възстановява. Баба й Цеца и брат й Найден почти през целия ден не се отделят от нея. Съседи на възрастната жена твърдят, че тя всяка сутрин отива в "Пирогов" и се прибира чак вечерта, за да разходи кучето си.

"Молете се по-бързо да се възстанови", сподели бабата на Цвети.

Една от последните прогнози на лекарите е, че до средата на август гимнастичката може да бъде изписана, но тъй като лечението й продължава с по-бавно темпо, престоят й в болницата остава неясен.

Всички, които се грижат за момичето, настояват за нейното спокойствие и я пазят от всякакви излишни емоции и контакти. По думите на баща й тя дори не е гледала представянето на ансамбъла по художествена гимнастика на олимпиадата в Рио.

Той смята, че ще дойде времето, когато гимнастичката ще види какво са постигнали съотборничките й, но на този етап от възстановяването й е препоръчително да не се вълнува прекалено много.

"Несъмнено би се радвала за техния успех", казва той. Към момента лекарите отказват официална информация за лечението и терапиите на Цвети. Не се уточнява какви лекарства използва и дали вече има психиатър, който да работи с нея.Вчера обаче й бе направена поредната операция - лекарите от "Пирогов" поставиха на шията йдиск и стабилизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
пореден преди 7 години
Дано се оправи милата ... такова красиво момиче да иде зян грехота ще е ...Бог да е с теб !
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се оправи момичето, важно е да я пазят сега защото много хора ги е страх да не проговори кой я бутна!
25
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Моля не повтаряйте , че виждате ли майка и била нам ква си -шизофрения , която не се унаследява , възниква и в здрави фамилии, и поради това е скочила .Стресът е главната причина и не всеки организъм го понася еднакво и нека да не повтаряме злобно депресия , шизофрения и т.н. , защото следващият може да си ти , никой не е застрахован .Да подкрепим детето по всички възможни начини -едно цвете на природата.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато състоянието и е контролирано, близките са до нея и я подкрепят, тя е в нормна среда нямаше така да се случат нещата. Защо тогава е тренирала този спорт. Предполагам, че там средата е доста негативна. А и като се сетя за Раева, много е натоварваща. Като говори повтаря едно и също по 100 пъти.
23
3
 
1
 
! Отговори
БИБИ преди 7 години
До АнонименТръгнала си така защото си неграмотна, неспособна и необразована, затова толкова ти е трудно, и тук и в чужбина щеше да ти е трудно никой не ти е виновен, кво се оплакваш, решенията си взимаш сам това е
22
1
 
4
 
! Отговори
анон преди 7 години
да се оправя детето и да се замисли колко всъщност е ценен живота... не само оценен от самата нея, но и от близките й.
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
или трябва да си стъпи на краката и да се научи да преодолява трудностите в живота или другия път да скочи от по-високо
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
15-20% от всички страдащи от клинична депресия извършват самоубийство. Стига с тия обяснения как Веска от Бобов дол и било много тежко в чужбина, обаче имала силен дух и не мислела за самоубийсво.
19
3
 
3
 
! Отговори
Мачото преди 7 години
До АнонименТакъв е животът. Хубавите се мятат а грозните (24 Анонимен , ако беше хубава да си е намерила някой да я гледа) остават.
18
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тръгнах сама за чужбина преди 10 години,уж при роднина,няма помощ,има силна психика,щото иначе умираш там сам,на улицата,идвало ми е незнам какво да направя,но винаги си казвах НЕ,Я СЕ СТЕГНИ.не е лесно,била съм и гладна,и за помощ съм молила,и нямаше дума като мръснa работа,сам,без приятели,без семейство,без да има кой 5 евро да ти даде,по едни пансиони,по едни червени кръстове съм спала и хранила..нищо не се забравя,тая тръгнала да ми скача,щото видите ли незнам си какво станало,не оправдавам!
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, Цвети! Оправяй се! Каквото и да е станало (изобщо не вярвам на глупостите, че сама е скочила) най-важното е, че е жива и ще се оправи. Пък ако е намесен още някой то ще се разбере.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
както и друг път съм казвал: Омайваща българска хубост....
15
6
 
9
 
! Отговори
Бате Динко преди 7 години
До до 123 Спрете да намесвате тая демокрация, преди да не би ръководните постове да се водеха от интелигентни и можещи, толкова можещи, че ни зарязаха с дълг 89-та 11 милиарда (сега пак е толкова но спрямо инфлацията тогава се е равнявал на 20 сега ), толкова добро производство, че когато СИВ прие правилата на пазарната икономика никой не ни искаше "качествените стоки". Тия глупости за по грамотните от СОЦА ги разправяй на някой дето тогава не е живял, всеки директор с любовница беше тогава.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тежка депресия, това е. Коментарите ви колко лесно е да тегли една на всичко са де.билни.
13
7
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Наблюдавайте я зорко. Пирогов е висока болница а отдолу са плочки.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Dimitrovне си мислим,че няма депресия,но нали за това са приятелите и семейството,когато видят,че нещо не е наред да се потърси помощ,или и те са чели тия статии,в които се казва-научете се да казвате НЕ,отървете се от негативното си обкръжение,научете се да не спасявате хората и т.н,все по често срещам ей такива писания,които ни учат да ставаме все по големи егоисти.всички са виновни,трябва да подготвят младите,че нищо розово няма,и,ако има проблем,да се търси помощ,а не се полита от блока
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zveti saberi sili i raskaji istinsta sa tormosa koito raeva ti e nanesla nese strahuvai ot raeva i dr treniorka te te sasipaha psihi4esli s rejimi i tapite si ambizii raeva e sa nakasanie s neinata al4nost sloba
10
0
 
37
 
! Отговори
Dimitrov преди 7 години
Не мога да разбера защо има хора които се чудят какво би накарало рационално мислещ човек да скочи. Цвети има клинична ДЕПРЕСИЯ, тя не мисли като нормалните рационални хора. ДЕПРЕСИЯТА е МНОГО сериозно заболяване, и много често се подценява.В България,.
9
0
 
41
 
! Отговори
123 преди 7 години
"Момичето всеки ден се разхожда, подкрепяна от брат й и баба й"Питам се дали авторката някога е учила граматика. По-скоро не, иначе щеше да знае, че думата"момиче" е от среден род и то се разхожда подкрепяно от брат си и баба си.Неграмотници!
8
2
 
23
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
а грозните - кучета ги яли ли. или те у казана.