Панаирът във Видин – чалга фестивал! Кой го преименува?

Фалшификацията на плакатите е направена от съгражданин, заяви кметът
26 авг 2016 11:00, Анисия Иванова
33
Панаирът във Видин – чалга фестивал! Кой го преименува?
Снимка: Bulgaria On Air

Когато се появи фалшифицираният плакат за това, че община Видин провежда чалга фестивал и някой зададе въпроса: Кой може да дефинира какво представлява "чалга фестивал"? И защо се обиждат тези творци, които са участници в концертната програма, поп фолк изпълнители, които са творци с авторитет и изградена кариера? Защо се поде тази инициатива и фалшификацията? Ние знаем кой я е извършил. Наши сграждани са я направили. Така кметът на Видин Огнян Ценков коментира пред Bulgaria ON AIR критикувания в социалните мрежи предстоящ панаир в града.

В него ще участват Глория, Ивана, Софи Маринова, Кали и др. В социалните мрежи обаче видинският панаир беше преименуван на "Национален фестивал на чалгата и кючека".

"Фалшификацията е направена от наш съгражданин, който живее в София и е почитател на друг вид музика. Разпространението е от друг наш съгражданин, който пък се води за публична личност", твърди Цеков.

"Плакатите съм ги виждал на много места по града. Нямам информация за това кой ги е направил, може би кметът има източници, които му подсказват, но дали е фалшив плакатът, или не, не мога да коментирам", каза гражданин в ефира на телевизията.

"Не смятам, че това е правилното място за провеждане на панаира. Тук наблизо има доста жилищни квартали. Тези 9 дни, през които трае панаирът, доста ни натоварват", признава Борис.

"Нямам нищо против чалгата, но не смятам, че трябва да бъде само чалга. Говорим за децата, че нямат ценности, че не учат, ние как им помагаме да променим това? Сега, ако не им се покажат някакви ценности, които трябва да следват, като пораснат също няма да ги имат. Това е много лошо от възпитателна гледна точка", допълни той.

60 000 лева струва цялостната организация на панаира във Видин.

Разговорът чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
4
 
! Отговори
пантю преди 7 години
уж община пред фалит,ама за чалга пари има,требва да фалират и да не им се помага от републиканския бюджет,и след това всички от общината да ги хвърлят с камък на вратовете в дунава,за храна на сомовете
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До NickНик, симпатяга си, но нищо не разбираш от демокрация. Демокрацията не признава езика на омразата, в демокрацията няма разлика към различните, демокрацията е равен старт и равен шанс за всички, затова баба ти и дядо ти живеят със същите пари като Цар Биро и президента, например, при демокрацията всички сме равни - и чалгаджиите и симфониците, само че едните псуват и изливат циничната си същност като отходен канал върху другите, а те гледат и мигат вместо да грабнат сопата, па ... бой..
22
2
 
2
 
! Отговори
райна преди 7 години
Човекът е Д.Донков
21
1
 
10
 
! Отговори
станчо преди 7 години
Сто патрона вече за естрадна песен ли се счита
20
2
 
11
 
! Отговори
До Виготура преди 7 години
Е тук ни хвана на къс пас баце. Музиката на Глория е връх в музикалното изкуство, по възвишени песни от нейните рядко се чуват.
19
4
 
7
 
! Отговори
ККК преди 7 години
До NickИ тогава викаш немаше чалга, ами само автентичен сръбски турбо фолк ... сега поне си е нашенско :)
18
19
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Някой ако може да ми посочи една единствена чалга песен на Глория, или нейн кючек, ще му купя каса бира. То бива малоумие и скодоумие. Класиката, рапа, метала, или диското, да не би да са българска култура бе???
17
5
 
16
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Само Веско потния може да обърне облика на фестивала , ама го няма на афишите.
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А как да нарекат чалга-панаира?
15
0
 
20
 
! Отговори
Видинчанин преди 7 години
Панаира си е един и същ всяка година. Много шум за нищо.
14
2
 
29
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Кметът вика кой може да дефинира какво е чалга фестивал..... участниците - Глория, Ивана, Софи Маринова, Кали и др ..... тоя сериознен ли, пълен ***
13
3
 
23
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
Видинският панаир - триумф на чалгата, простотията, селенията и *та!
12
3
 
14
 
! Отговори
Видинчанин преди 7 години
Още преди изборите предупреждавах видинчани, че през следващите 5 години ги очаква премиерата на най-новия филм на ужасите "Румен Видов - завръщането". Няма какво друго да се очаква от престъпниците и българоубийците от ГРОБ /Гамени и Разбойници за Ограбване на България/.Е, нека сега го гледат с интерес и да не съм ги чул да се оплакват!
11
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а вас кво ви интересува, нека ако е зле никой да не иде и до година ще докарат виенската филхармония за вас ...
10
10
 
6
 
! Отговори
KKK преди 7 години
До Недоразбралeee има и средновековен фестивал, и други неща .... а класическата музика да не е българска култура, а ?
9
18
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Специално Глория и Ивана Имат много хубави естрадни песниВиж Софито ги меши лошо Двата СтилаВъпреки че мой да мине за Естрадна Поп фолк ПевицаХхххххххххххх
8
2
 
21
 
! Отговори
Недоразбрал преди 7 години
Извинявайте ама аз ли нещо недоразбрах...Глория, Ивана, Софи Маринова да не би класическа музика да изпълняват...че то си е наистина чалга фестивал! Какво толкова ви възмути???
7
4
 
9
 
! Отговори
Две в Едно преди 7 години
Чалга Гюбек Фестивал начиМи ко толкоз лошо няма
6
3
 
24
 
! Отговори
Владислав преди 7 години
Глория, Ивана, Софи Маринова... какво друго да се каже, освен ЧАЛГА и КЮЧЕК. Прави са хората, срам за кмета и организационния комитет
5
22
 
5
 
! Отговори
KKK преди 7 години
един местен комплексар изживяващ се като блогър и разбирач по всичко, но без два дена трудов стаж го преименува ....