Жени напират за военно обучение в Търново

Казармата трябва да се върне, убедена е бъдеща курсантка
29 авг 2016 11:52, Анисия Иванова
36
Жени напират за военно обучение в Търново
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Все по-голяма популярност набира доброволното военно обучение. Почти половината студенти в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново са жени.

Ели Димитрова, която е студентка в НСА, е едно от момичетата, което не се поколебава да замени токчетата с кубинки и да се отдаде на доброволното военно обучение.

"Винаги ми е било много интересно. Има млади хора, които искат да се занимават с това. Казармата задължително трябва да се върне, а в нея да се включат и жени, не само мъже", сподели Ели пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Млади курсанти признаха, че чувстват потребност от тази подготовка и според тях всеки млад човек трябва да го направи. Съжаляват, че са премахнали казармата и искят тя да бъде върната.

Преди обученията на полигона всички те са преминали теоретична част. Студентите придобиват знания за военна подготовка, възпитават се на дълг, чест и отговорност към държавата. Преди полагане на военна клетва всеки от тях ще премине изпит.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
66334666 преди 7 години
Какво е значението на *** униформа, на *** каска, дори и да са от времето на Аспарух, важното е, че тези хора по собствено желание, макар и за малко време, са направили избор да преминат този курс и малко или много са научили как се държи автомат "Калашников", и при евентуална война ще защитават родината, дори и въоражението да не е на ниво. Според вашите коментари при война, направо да си свалим гащите и да започнат да ни чукат, много ме радва вашето мислене!!!
25
1
 
6
 
! Отговори
Тцццццц преди 7 години
Армия се прави с пари, особено в 21-ви век. Държава, която не може да осигурни условия за живот на хората си, качествено здравеопазване и образование, да изхрани пенсионерите си, как очаквате да осигури дори минимално обезпечение на професионалния състав на армията. Да не говорим за възобновяване на вече разрушеното. А междудругото имаме 25млрд заем.... предложения за намирането на милиарди за превъоръжаване? Трябва да избираме - или оръжия или храна/здравеопазване. За жалост така се стекаха...
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КикоФранция и Германия с тези огромни армии и военен ресурс, виждаме как спират джихадистите, да! Ако смяташ, че казармата по някакъв начин ще спе прииждането на о р к и ... напротив. Засилването на военните конфликти и непрестанния глад на военната промишленост да се пускат бомби в Северна Африка е основния виновник а появата на джихадизма и всичката тая маса "бежанци". Но най-обикновен милитаризиран ум, с две мозъчни клетки, няма как да го знае. България на 3 морета, ама не сме този век.
23
1
 
3
 
! Отговори
Фатмак преди 7 години
До Кико - с кой и как смяташ да воюваш? Писна ми от такива милитаризирани , дето още живеят в ерата на първата и втората световна. Виж какви големи държави като Германия, Франция, Русия и Англия, какъв огромен брой жертви дават поради развитието на военната промишленост и въоръжаването. ВОйната е един ужас и не е донесла нищо добро на света!Който твърди обратното най-вероятно е някой негодник, дето не е бил в казарма, но си мисли че си голям пич ако си с *** акъл.
22
3
 
7
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Българските млади мъже нямат топки за казарма. Гаджетата им са по-големи патриотки от тях. Срамота!Айде, момчета,Вървете да си оскубете веждите, барем ви хареса някой джихадист!
21
7
 
6
 
! Отговори
РИЗ преди 7 години
Раздайте ни по един автомат и ни гледайте. To мъжете започнаха да се епилират и да се оглеждат колко са красиви. Имаме военна подготовка и сам съгласна и да съм пушечно месо, само и само да покажа, че ме боли за тази България.
20
4
 
10
 
! Отговори
Хохохо преди 7 години
Само сравнете екипировката, въоръжението и всичко останало, с условията на "враженските армии", с които трябва да воюваме. На това му се вика обучение на пушечно месо и потенциални жертви. Турите или руснаците ще спрем? ТО малко като аборигените с лъкове и стрели срещу завоевателите с огнестрелно оръжие. Само си представям нашите кашици срещу оборудваната с оръжие и техника турска или руска армия, и си представям тотален погром. Без жертви за "врага".Казарма в България би означавало точно това.
19
2
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Има една много хубава приказка и българина е невероятно олицетворение на нея: "На чужд гръб и сто тояги са малко!" Казармата е място, където някой хора наистина се чувстват в свой води, но има много други хора, било то със здравословни проблеми, или пък хора, които не харесват насилието. Не могат всички да издържат чанча, през годинит емного млади хора си заминаха заради това. Военните комисии изобщо не си вършиха работата и пратиха много младежи на сигурна смърт. Това ли искате пак?
18
5
 
10
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Горда "НАТО-вска" армия. Страшно, направо. Автомат Калашников и Лека картечница Калашников. Набор на Войната във Виетнам. Униформи с "дизайн" от края на 90 - те. Вразите направо ще се гътнат. Да благодарим на Евро Атлантическата ни политическа класа и страхливите ни "Висши" военни - повече бюрократи отколкото военни, че днес ако ни н-а-г-ъ-з-я-т само можем да се молим. И за това, Премиера ни ходи да се жалва из цяла Европа. Срам, Героите от Дойран се въртят в гробовете си.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КУPсантката бързо ще стане ПОДполковник.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тихомирпо отношение на кандидати да служат в армията съм напълно съгласен, но истината е че Българската армия до 10.11.1989 беше още по зле. Кеф ти болни мозъци, кеф ти корупция. От полковници и старшини не можеше да се размине човек по улиците. Ти да не би да си с зелени чорапи?
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак се почна с пропагандни простотии!!
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На фронта разговарят войници от двете страни. "Момчета, стига сме се трепали, тук при нас има една мадама, на никого не отказва!" Ами отзад дава ли? Дава! Ами отпред? Дава! Ами в устата? Е в устата не може, защото снаряд и откъсна главата онзи ден.
13
2
 
24
 
! Отговори
Тихомир преди 7 години
Само нискоинтелигентните без образование без реализация в живота и семейството биха избрали днес да служат в сегашната българска армия. Като се знае че главнокомандващ е *** ясно е каква е и армията ни. Виж в миналото имаше и армия и главнокомандващи и кауза за която си струва да си дадеш живота, а днес да си дадеш живота за да може оядените политици да ядат още? Не Благодаря не и аз!
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напират за нещо друго
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми като мъжете са по фризьорските салони и си правят маникюра, жените ще хващат автоматите...
10
3
 
16
 
! Отговори
нико преди 7 години
Не може жени войници защото при команда легни лягат на гръб
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На който му се ходи в армията - да ходи, а, а задължителна казарма...хайде стига, не на всички им се занимава с глупости.
8
2
 
17
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Бремената армия
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Съветския съюз по време на войната, жените никога не са ги пращали на бойните позиции, а са били само санитарки и свързочнички в щаба. Където са имали относителна безопасност. С малки изключение за снайперистките.