Силата на духа: Потрошеният Боян Петров мечтае за нови върхове

Алпинистът призова хората да не се отказват, а да следват мечтите си
30 авг 2016 08:52,
16
Силата на духа: Потрошеният Боян Петров мечтае за нови върхове
Снимка: Facebook

Алпинистът Боян Петров, който претърпя жестока катастрофа край Кресненското дефиле, проговори.

"Аз съм със счупен крак, глезен, ребра, кости в главата, ключица и още други. Не помня тежката катастрофа, помня само последния протокол, който разглеждахме. Тежка амнезия - всичко е станало зад гърба ни", обяви той.

"С Андрей преминахме тежките моменти, лошото е зад гърба ни, вече сме извън реанимацията. Вчера разбрахме какво е станало - имало е сблъсък, ударила ни е румънка", каза Петров пред bTV.

Още по темата

По думите му той и другият пострадал при сблъсъка – Андрей Ковачев са били на този път десетки пъти, със светлоотразителни жилетки, плътно на банкета, срещу движението.

"Станахме част от пътната черна хроника. Този път хора станаха жертва, досега си мислехме че само животните са жертви", коментира алпинистът.

Според него в последната година еколози и държава говорят на един език за магистрала "Струма" през Кресненското дефиле.

"Този път трябва да бъде извън дефилето. Самият премиер Бойко Борисов каза, че ни подкрепя за това, а разбрахме че и с негова помощ сме били спасени. В живота ми така се случва, че всички тези случки още повече ме амбицират да се справя с трудностите. Тази случка ще стане пресечна точка в живота ми, защото искам да дам още от себе си, искам този път да се махне от Кресна и да го направим по друг начин", коментира Боян Петров.

Алпинистът призова от болничното си легло хората да не се отказват, а да следват мечтите си.

"Предстои ни още една седмица престой във ВМА, за да станем отново хора. Ще ми е нужен приблизително един месец, за да стъпя на крака си и още два месеца, за да започна да го натоварвам. После още около три месеца за влизане във форма. Плановете ми за изкачване на Еверест на пролет не са се променили, даже съм се амбицирал повече. Когато ми е трудно става още по-интересно", заключи Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
dsfjjhsdf преди 7 години
До 11 Анонимен,Значи ми обяснявате че ако утре прегазя някой с автомобилът си (както в този случай румънската гражданка е направила с тези двама души) е нещо напълно нормално и законно?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8 - котките нямат панкреас!
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До dsfjjhsdf - .... какви и колко обещетения? нали ползуваме хеликоптери при изкачванията е евакуациите, тва са си пари! кой катери вече, като Меснер или оня поляк дет немога да му се сетя за името ... амнезия, рисковете на професията!
7
3
 
9
 
! Отговори
dsfjjhsdf преди 7 години
Това е добра новина. Въпросът е със румънката какво се случва санкции нещо, съд евентуално?
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като котка е
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жив и здрав Борян Петров, явно е силен и борбен човек, но ако не беше забъркал името Борисово във всичките тези перипетии, щеше да е много по-добре...
4
3
 
9
 
! Отговори
Коста преди 7 години
До Анонимен 5 - Анонимнико, да си чувал (да разбереш не те питам) за вдъхновяващи примери за здравите и успели хора? Или си гледаш ракийката и салатката и това ти е достатъчно? Нещо завист виждам в тебе. Що не се пробваш нещо... пък после давай оценки.
3
1
 
8
 
! Отговори
az преди 7 години
До АнонименЯвно си доста далеч от цялата материя. Значи и евентуалните медали на олимпийските игри също са его....ДА вероятно са. Но не променя факта, че носят спортна слава на България. А това, че медии и всякакви драскачи превърнаха думата еколог в нещо срамно и долно не е проблем на човека.
2
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До azЗа какви точно успехи става дума и дали всички хора, които са постигнали друг вид лични успехи и допринасят ежедневно за обществото могат да се похвалят лично премиерът да им урежда лечението? Това, че си се покатерил на някакъв връх е само от полза за личното ти его и донякъде вдъхновение за болни хора да се преборят със страховете си.Стига да има кой да ги финансира, естествено. Когато се хвърлиш да спасяваш удавник -това е героизъм. Айде стига двойни стандарти!
1
2
 
42
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Успешно възстановяване! И на двамата.Успешни върхове!