Самоубийци дебнат отвсякъде

Докога предимството ще е все на страната на джигитите на пътя?
Обновена: 31 авг 2016 22:39 | 31 авг 2016 17:00, Веселина Йорданова
50
Самоубийци дебнат отвсякъде
Пътният инцидент с автобус 84. Снимка: Dnes.bg

Не, не става въпрос за хората, които се хвърлят от висок етаж например, защото вече не им се живее.

Пак иде реч за онези, които продължават да се чувстват безсмъртни на пътя по начин, който мога да сравня с "руска рулетка". Защото зависи само от едни резки спирачки в последния миг. И толкова.

Като че ли в последните дни в София трайно се настани "тенденцията" леки автомобили да отнемат предимството на коли на градския транспорт – арогантно, безпардонно, сякаш той не съществува и не вози хора.

От лаконично съобщение на МВР от днес става ясно, че двама души са пострадали при инцидент с автобус на градския транспорт на бул. "Иван Ев. Гешов".

Автобусът трябвало рязко да спре заради автомобил, който го засякъл. Пострадалите са откарани в болнично заведение за преглед. Край на случая.

В петък абсолютно същото стана близо до Терминал 2 на Летище София. Кола отне предимството на автобус 84, който, за да не я помете, спря рязко и пътниците в него се оказаха под дъжд от стъкла от счупени вътрешни прегради.

Бях в този автобус и видях как жена падна по очи на пътеката между седалките, а после ръцете й бяха в рани. Видях и друга с порезни рани по лицето, от които се стичаше кръв.

"Ще си изпусна полета", притесни се млад мъж, след като автобусът принудително спря. "Тръгнала съм за работа, но вместо това ще отида на лекар", коментира жена, докато притискаше салфетка към ръката си, за да спре кървенето.

Водачката на леката кола обаче не спря и спокойно продължи пътя си, сякаш нищо не се е случило. Никой не разбра коя е. Имаше много коментари за скапаните автобуси, които ни возят, но не и за наглеците, с които сме имали нещастието да сме заедно на пътя.

Три дни след това, в понеделник, също станах свидетел на подобна ситуация на бул. "Мадрид" с трамвай по линия 20. Минавайки на червено, шофьор засече трамвая и после просто продължи.

Още по темата

Ватманът удари рязко спирачки, а после дълго време чувах как афектиран обяснява на висок глас за случая. "Ами ако го бях ударил", питаше непрестанно той.

Какво е това? Мода? Безхаберие? Елементарно непознаване на правилата? Каквото и да е, то застрашава живота не само на джигитите и евентуалните им спътници, а и на останалите на пътя. 

Сигурно не е от днес, не е от вчера, сигурно не е и само с градския транспорт. Сигурно и затова жертвите на катастрофи за последната седмица са 19.

Но все няма отговор на въпроса докога ще се избиваме по пътищата като на война в мирно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това няма да се промени,това е отражение на психиката и нагласите на хората,почти всеки с по-скъпа кола се мисли за богопомазан,а младите с неосъществени претенции са нервни и си го изкарват на пътя с желание да газят и да се бият
38
8
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
Като не ти харесва стой си в краварника Швейцария и не давай акъл как и за колко време ще оправиш държавата. Направил/а си си своят избор и сега си трай. Аз пък ако първото нещо, което бих направил да отнема гражданството на всичките псевдо патриоти и войводи дето живеят в чужбина и се прибират по празниците да ми обясняват как щели да оправят държавата и най-лошото е че имат право да гласуват и от техният вот страдам аз, който живея в България.Така че моля, затваряйте си устата и се бегайте в Ш
37
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако на 240-те *** им пукаше поне мааалко за това как живее простолюдието адекватни закони щяхме да имаме преди 25години.Но някой хора печелят от хаоса ,потъпкването на законите и бедността .Не вярвам поне на 1 милион Българи да не им е писнало...решението е вече САМО едно - този милион останали истински Българи да обградят НС и да носят 240 бесилки. Да не забравяме обаче ,че най вероятно има още милион , които срещу 50лв са готови да участват в контрапротест платен от шефовете на 240те.
36
2
 
24
 
! Отговори
God преди 7 години
Да се сложат камери отпред на всеки автобус (т.нар. видеорегистратори) и като заснемат нарушителя КАТ да се самосезира. Така могат да снимат и мутрите, които карат в бус-лентите. Всичко е въпрос на желание да има контрол. За катаджиите е по-лесно да висят в храстите за 20 лв., но така отпада нуждата от тях на пътя. И без това само пречат.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
K A T. OBICHA NARUSHITELITE KOITO SNAYAT KAK DA PLACHTAT. OT SNAESHTITE KAK DA KARAT TE NEPECHELYAT.
34
2
 
13
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Познавам 1 шофьор на тролей доста едър мъжага , спира кола на спирката пред него и най нагло отваря вратата и отива в аптеката до спирката.Тролея тръгна и му отпори вратата едва ли повече ще спира така , ама се питам защо трябва да се стига дотам!!
33
2
 
24
 
! Отговори
usa преди 7 години
уникални простаци карат по пътищата на тая държавица и никой нищо НЕ прави за да спре това!!! пълна деградация на обществото и държавата !!!!
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Самоубийци дебнат отвсякъде."---Абе, как ги измисляте тези заглавия, бе!КОГО дебнат? Самодебнат ли се? Журналисти!
31
5
 
29
 
! Отговори
Наказания- контрол преди 7 години
За краткото време през което се прибирам в България се убедих,че нещата отдавна са излезли от всякакъв контрол и само много крайни мерки ще ви оправят. Всеки е многото велик на пътя, никакво уважение и толерантност към останалите, чувство за безнаказаност и арогантност.. Простотията и селянията просто преливат по Българските пътища. Ако законите, контролът и наказанията зависеха от мен само за няколко месеца всички в България ще карат като истински Швейцарци. Време е за крайни мерки
30
2
 
22
 
! Отговори
Наказания - контрол преди 7 години
Щом в цивилизования свят където хората си карат цивилизовано наказанията са ГОЛЕМИ, то в анархията тук наказанията трябва да са БРУТАЛНО ЖЕСТОКИ за да ни очовечат.. Разбира се в комбинация с безпрецедентен контрол. Цивилни полицай с камери, сътрудници на полицията с камери (срещу % от всяка глоба) ,всички таксита,градски транспорт с по 3 камери.. и на всяко кръстовище по няколко. На кръстовища където баровците с лимузините и джиповете се пререждат камери специално за това..и 500 лв честитки
29
21
 
5
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Писна ми от разделите за ПТП-та в пресата и по телевизията в момента жертвите по пътя са точно два пъти по малко от преди 89 а колите са 5 пъти повече.Обаче нали наще журналисти са с празни канчета и само некролози и ПТП та са им в устата.
28
2
 
26
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,АААААААА... преди 7 години
КВИ КНИЖКИ , БЕ ...КВИ ЗАКОНИ ИСКАТЕ У БЪЛГАРИЯ...КЪВ И РЕД ДИСЦИПЛИНА !????НАЛИ 1/3 ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ СА *** КАТО *** И ИМАТ ОБРАЗОВАНИЕТО НА БАТ САЛИ И КАРАДАЙЪ.....!ТОВА Е МАТряла ОТ ВЪРХОВЕТЕ .... А , ВИЕ КВО ОЧАКВАТЕ ОТ НИЗИНИТЕ....ХА,ХА,ХАААА..ХАРВАРДСКИ ВЪЗПИТАНИЦИ ЛИ....??!!***!!!
27
2
 
28
 
! Отговори
Сашо преди 7 години
КАТ отдавна за спряли да работят. Държавата е абдикирала и от този проблем.
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В страната, я която "Айри" е в комисия по образованието, без да има средно образование, е напълно нормално да има шофьори, които никаква идея си нямат от правилата за движение по пътищата и да не им пука от това...
25
4
 
5
 
! Отговори
Speedy-delivery преди 7 години
Работя в целият западен район и въртя по 200км градско за 8 часа.
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички имат вина - не са само нито шофьорите на автомобили, нито само тези на автобуси (трамваи, тролеи). Лично съм свидетел как на междуселски път, автобус (56 местен) летеше със 100 км/ч по завоите и караше по средата на шосето, защото беше решил, че на такова затънтено място няма как да има друг шофьор...! С колата се маневрира лесно, леко извън платното, с много псуване, но се разминаха нещата. Пита се обаче, ако отсреща идваше друг автобус, пак с тази скорост и също караше по средата..?!
23
4
 
13
 
! Отговори
ПРОСТ НАРОД .... преди 7 години
...ОКАЯНА ДЪРЖАВА СЪС САМОУБИЙЦИ!!!ПОСЛЕ ХОДИ И РАЗПРАВЯЙ , ЧЕ НЕ Е ТАКА!НЕЩО ДА НЕ ВИ Е ЯСНО??!
22
11
 
7
 
! Отговори
Parcuc преди 7 години
Не знам в закона за движение да пише че колите на градски транспорт са с предимство навсякъде пред останалите водачи. Това едно на ръка, друго е че постоянно правят на нарушения тия шофьори от СКГТ - минаване на червено, неспиране на пешеходни пътеки, предреждания тип бегай, че съм голям, и още един куп....
21
7
 
13
 
! Отговори
Бай Шофьор преди 7 години
Просто шофьорите в градският траспорт са некадърни. Минават през *** като турски тираджии и не трябва са им дреме нали са с предимство. Докато караха Икарусите нямаше такива инциденти. Това че кифлите са си купили книжки да си техен проблем в болницата.
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
купуват автобуси за по 300 хилки а не слагат една камера да записва движението, най малкото щяха да имат номерата на тези дето засичат, да си ходят в кат при нужда.