2 г. в надежда за бъбрек. Саня има нужда от нашата помощ

15-годишното момиче се нуждае от 30 000 долара за операция в Турция
25 сеп 2016 10:10, Красимир Ангелов
26
2 г. в надежда за бъбрек. Саня има нужда от нашата помощ
Кадър: Нова телевизия

Близо две години бъбреците на 15-годишната Саня не функционират, а момичето е все още живо само благодарение на хемодиализата.

За да продължи да живее на Саня й е необходим нов бъбрек, разказва историята на момичето Нова телевизия. Надежда има – клиника в Турция предлага трансплантация срещу 30 000 долара. Сумата обаче е непосилна за семейството на детето, а държавата отказва да даде пари, защото Турция не била в ЕС.

Бъбреците на Саня спрели да функционират изведнъж, когато била на 13. Оттогава тя е на хемодиализа по близо 12 часа седмично.

Заради нуждата от лечение тя и майка й са напуснали родния Харманли и живеят в София под наем. Момичето е далече от дома си и приятелите си, но споделя своята мечта – един ден да стане ветеринарен лекар.

Според лекарите, за да живее Саня има нужда от нов бъбрек. Преди година баща й поискал да даде своя, но се оказали несъвместими. Историята се повторила и при нейната майка. Затова жената се решила да дари органа си на непознат човек, в замяна на бъбрек за Саня.

Така се получила и офертата за операция с кръстосана трансплантация от Турция. Необходими са 30 000 долара - сума, отказана от Фонда за лечение на деца с мотива, че Турция не е членка на Европейския съюз.

Ако искате да помогнете на Саня, можете да го направите на банковата й сметка:

Име: Саня Станимирова Чанакова

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG14UNCR70001522615220

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направете и DMS,така е много по-лесни и повече хора ще помогнат!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази наша мила родина България живеят все големи родолюбци ,патриоти децата ни умират вие спокойно си спите в къщи вс на бесилото до един и с тази злоба и завист един ден тази наша родина няма да я има. Запомнети го и се събудете ...
21
3
 
1
 
! Отговори
vivian преди 7 години
Като чуя Турция, косата ми се изправя! Вярно, имат перфектни болници,апаратура,обслужване, но доколко са специалисти? Много българи се лекуват срещу рак там, подлъгани от ниската цена в сравнение с Германия или Франция, и не оцеляват. Напоследък също много жени правят ин-витро в Истанбул, вместо в наши клиники, и поемат много голям риск. Пожелавам на момичето от репортажа да събере достатъчно пари, за да се оперира в нормална държава и да оздравее.
20
2
 
4
 
! Отговори
Do 20 преди 7 години
Za rakiya i za prosta6tina ima pari naliAma 6tom stava vapros za jivot nyamaSamo i samo ce 6te se lekuva v trAz prosto nyamam dumi za takiva kato tebe
19
0
 
3
 
! Отговори
Do 18 i 19 преди 7 години
Smotanyaci kato nyamate predstava kakvo e krastosan donor nedeyte da pravite komentariTr siriyska granica e dalece v bg e palno s takivaVijtw drugari negramotni kompleksarceta da vi obyasnyaPrimerno ti anonimno jivotno sa ti falirali babreciteRoditelite ti iskat sa si dadat ediniyat babrek amaNe vpasvat v tebe togava roditelite ti davat na nyakoy drug s sa6tiyat problem kato vas a te si davat bareka na tebeI vsicko tova stava v sa6tiyat moment30000 dolara sa samo za operaciyata
18
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам да дам пари, сори.
17
7
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
По Евтино е в Турция Защото там работи Мафията на Човешки органи По Турско-Сирийската граница е пълно Ежедневено с пресен Матерял
16
0
 
3
 
! Отговори
Do anonimen5 преди 7 години
Za sa6tata usluga v tvoyata germaniya angliya i franciya se pla6ta 90000 evroZatova vij porazhodi se do nyakoy centar po transplant v tr i vij ce ima povece cujdenci otkolkoto leja6tite v plajovete na alkoholnata stolica bulgaristan
15
0
 
2
 
! Отговори
Do vsicki kompleksar преди 7 години
Mehmet HaberalPrezident na svetovnata organizaciya za transplatacii
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСПАНЦИТЕ СА НА ПЪРВИ МЕСТА В СВЕТА ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЙ НА ОРГАНИколко струва операцията не мога да ви кажа
13
2
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 12Годишно в Турция се лекуват 1 млн души от чужди страни, а до 2023 се очаква да достигне 2 млнГодишно 5 хил българи се лекуват в Турция от тежки заболявания.Нивото на медицината е едно от най добрите и на много по достъпни цени, ако не е така няма как да привлича толкова много хора. Да не говорим че след като Аджъбадем купи Токуда и Сити Клиник турците станаха най-големия частен доставчик на здравни услуги в БГТакива неща не се достигат с калпава медицина драги комплексари
12
0
 
10
 
! Отговори
Растрел с Калашников преди 7 години
Как ще се плаща за такова нещо? Пари за мигранти, субсидии, бронирани лимозини има.. Ще събират пари хората помежду си да се лекуват!!! Аз също чакам трансплантация, но не се притеснявам понеже за щастие не живея държавата на наглите крадливи и назначени с отрицателна селекция "политици"
11
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Oвцете веднага сочиха - как така няма да се платят трийсет хилядарки в зелено на Турция? Ами лесно. Те в Турция медицината им е на нивото "Да срежем, да зашием, пък да видим какво ще стане".Ама овцете врещят и наливат пари на турците. Наливайте като сте прости. Аз съм горд, че държавата ни не е свършила поредната глупост.ПП. Детето да го пратят в Германия да се лекува. Може да е по-скъпо, но поне няма риск да го утрепят пишман-доктори, купили дипломите си от България...
10
2
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Вие сте умствено обременени и е ясно, че заради такива като вас България тъпче дъното. Дали ако някоя клиника в Европа беше предложила да направи трансплантацията и фонда за лечение искаше да плати тези хора, които нямат 30000 хиляди долара щяха да ги дават по телевизията. Аман от *** (това е комплимент за такива хора, защото такъв *** заслужава да .... в адски мъки, както и себеподобните му).
9
5
 
13
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Нали Турция беше изостанала бе комплексари! Защо супер развитата ви държавичка не може операции които изостаналата (според комплексираните) Турция може. Дано в най-скоро време се оправи детето
8
1
 
22
 
! Отговори
НЗОК преди 7 години
Съжаляваме ама трябва да лекуваме Мустафа,близнаците от сливенското кръвосмешение и да плащаме на ДжайлянЛайнян 15тото раждане.Нямаме пари,сори.
7
3
 
6
 
! Отговори
Do anonimen 5 преди 7 години
Nyama da se uspokoya ako ne te napsuvam
6
3
 
5
 
! Отговори
Do anonimen 5 преди 7 години
Ti viob6te ima6 li ne6to cove6ko v sebe siOsven ce si rasist ti si i edin palen ***
5
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Надежда има клиника в Турция предлага трансплантация срещу 30 000 долара"Толкова ли се свършиха медицинските заведения в Германия, Франция, Англия и още десетина други РАЗВИТИ страни от ЕС, че бягате в Турция? Аз имам едно златно правило - пари за лечение на хора в турция НЕ давам. Ако е за друга страна - тогава давам. Като гледам и нашата държава има същата политика - браво!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родителите ще съберат рано или късно тези пари и ще помогнат на детето , а утре като оздравее ( дай боже) държавата ще иска да работи за нея и да му взема данъци. Аз на нейно място не бих работил за такава държава.