Градусите леко нагоре, слънцето ще грее повече

Максималните температури утре ще са между 17 и 22°C
26 сеп 2016 19:45, Красимир Ангелов
0
Градусите леко нагоре, слънцето ще грее повече
Снимка: Reuters

Слънчев и сравнително топъл вторник ни очаква утре, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, над източната половина от страната предимно значителна. В нощните часове и утре преди обяд на отделни места, главно в югоизточните райони, ще превали дъжд.

Повече слънце ще има утре през деня над Западна България. Вятърът в източната половина от страната ще се задържи от север-североизток, слаб, по Черноморието до умерен.

Минималните температури ще са предимно между 4 и 9°C, в крайните източни райони до 12-13 °C, а максималните - между 17 и 22 градуса, в София - 18 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, преди обяд все още предимно значителна. Главно в южните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е от север-североизток, до умерен.

Максималните температури ще са 18-20°C), температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде два бала, по южното крайбрежие - до три бала.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, но над западните райони, а по-късно през деня и над останалите планински масиви - с по-съществени разкъсвания и намаления. Само на отделни места по старопланинското било и в Странджа и Сакар ще превали.

По високите части на планините вятърът ще е предимно от север, умерен. Максималната температура на 1200 м ще е около 11°C, на 2000 м - около 5°C.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари