Силата на майката: За отказа от живот в името на рожбата

Млада жена отказа онколечение, за да роди здраво дете
Обновена: 26 сеп 2016 14:06 | 26 сеп 2016 13:44,
41
Силата на майката: За отказа от живот в името на рожбата
Наско в ръцете на баба си Снимка: bTV
Онкоболна майка отказа лечение за заболяването си, за да спаси и роди здраво бебе.
 
26-годишната Миглена почива скоро след раждането на момченцето си, а за него и сестра му се грижат родителите й. Бабата и дядото искат да осиновят децата, но условията, в които живеят са мизерни. 
 
Преди две седмици Марияна и Слави Георгиеви погребват дъщеря си в сeло Злати войвода. В началото на бременността й лекарите откриват рак, но тя отказва лечението.
 
Двамата поемат грижите за 6-месечния Наско и 3-годишната Борислава. Живеят с детските добавки и една инвалидна пенсия от 130 лв. След плащането на месечните сметки им остават 60 лв. 
 
"За нас може да няма, но за тях трябва да има", категоричен е дядо Слави пред bTV. Баба Марияна готви понякога грах или доматена каша с кюфтета.
 
Бащата живее в Сливен. Той още не е припознал бебето. Според възрастните хора, виждал децата рядко и почти не помагал. Бабата и дядото са притеснени, че ще се опита да им ги отнеме. По думите на Марияна той работи, но харчи само за алкохол, а за децата не е купил нищо.
 
Двамата възрастни се надяват социалните служби да отпуснат пенсии на децата. В същото време от сдружение "Да прегърнем дете" се обърнаха за помощ в социалните мрежи
 
Майки от Сливен, съседи и познати на семейството вече осигуриха дрешки за децата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
анонимко преди 7 години
До Врабчене е хвалба, но нямам намерение да се оправдавам пред фалшив патос пред целия свят. За някой хора е по важно да дадат всичко което могат на близките си хора, а не бройката. Вместо да давате акъл правете деца (задължително над 3!) , а не пишете по форуми какво трябва и какво не!
21
3
 
3
 
! Отговори
BG преди 7 години
До menАко нямаш деца по добре не коментирай
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабата си я бива на първо четене.Много е запазена и се предполага че ще свърши работата която се очаква от нея.Тя ще ги отгледа и въспита нооооо,ще трябват и пари и това е задължение на държавата.Ама тя нашата държгава нали знаете ............?
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А,бе няма ли най-сетне да направят нещо тия в Министерския съвет за поданиците на тая територия или пак Путин е виновен.Само това семейство ли е в беда-стотици хиляди тънат в мизерия.А един бабуин обещава светлото бъдеще...то е някъде там където свършва земният си път последният му поданик.
18
1
 
2
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
I ... tuka sme podobri od vas Bolgari sekoja majka so 2-3 deca dobiva dozivotna penzija.
17
17
 
5
 
! Отговори
vivian преди 7 години
Майката, лека и пръст, е постъпила много безотговорно. Сега вместо едно сираче, има 2 сирачета. Което пък усложнява живота на бабата и дядото още повече, щом и бащата не помага. Можела е да абортира, да се бори за живота си, още 1-2 години а защо не и повече, да е с по-голямото детенце. А сега какво?
16
10
 
9
 
! Отговори
анонимко преди 7 години
честито, обрече сега две деца на мизерия до живот. Това не е отговорна постъпка. Аз имам две деца и жена ми направи аборт с третото, защото в момента не може да му се осигури адекватна грижа със здрава майка. Ако жената не е била в терминален стадии, това е престъпно спрямо тези деца - да отрастват с 60лв за храна на месец, много умно. И туй като не могат да ходят на училище е вероятно да станат престъпници един ден
15
2
 
34
 
! Отговори
ники преди 7 години
За мигранти плащат милиони от нашите пари.Трябва тази организирана престъпна група ГЕРБ да се измете
14
2
 
39
 
! Отговори
Би преди 7 години
От така написаното в статията се вижда, че бащата не струва и проблемите не са заради болестта на майката, самият факт, че още не е припознал детето е показателен. Добре че поне бабата и дядото са отговорни, което не може да се каже за родителите.
13
0
 
41
 
! Отговори
чичъ преди 7 години
Е това е България.За некво 2-ва камиона с играчки, дрехи а кво ли. А за това детенце пищо. То носи ген такъв какавто ни е нужен за за дй оцелеем катъ народ. Само се замислите майка му какво решение е взела и ква смелост се иска. Е няма и това. Ние самите ще се довършим и без араби и ***....
12
2
 
64
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Защо съдите без да знаете подробности? Може да е било нормално семейство преди заболяването. Мъжа може да се е пропил покрай всичките тези проблеми, а на майката да са и казали, че дори при лечение няма големи шансове. Проблема е съвсем друг - има кой да се грижи за тези деца, но държавата не си върши работата. Имали са нещастието да се родят със светла кожа в една тъмна държава.
11
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да му е лесно на малкия. Сега трябва да докаже, че е заслужил саможертвата на майка си.
10
2
 
16
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
Човека е написал ироничен коментар.
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най ме е яд на бащата, типичен безотговорник алкохолик, ако беше читав историята нямаше да е толкова тъжна. Да направят всичко възможно да плаща издръжка,стига все държавата да е мащеха !
8
2
 
77
 
! Отговори
Социала преди 7 години
Съжаляваме,тези деца не отговарят на изискванията за помощи и няма да получат нищо.Минимални изисквания са: да са плод на кръвосмешение,майката да е малолетна и неграмотна, да имат минимум 5 полубратя и сестри от различни бащи,никой до 9-коляно да не знае български, никой от фамилията да няма дори и 1 ден трудов стаж.Както виждате няма как да пренебрегнем факта,че тези изисквания не са спазени.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямала е пари да плати на онкото и разходи по транспорт и дни в болницата.
6
2
 
71
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Да не дава Господ ,човек за избира между живот за детето си или за себе си,така че не пишете глупости.
5
1
 
38
 
! Отговори
mda преди 7 години
Поредните "съдници" от своята морална "висота" ще кажат, че това не е правилно или неморално или не знам си какво още, но истината е, че желанието да дариш живот понякога е по-силна от това да запазиш своя...
4
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Героично е да го махнеш и да се бориш за живота си в името на вече роденото си малко дете, пък ако е писано по- натам ще имаш и други здрави деца със здрава майка .
3
40
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно съм съгласна с номер 1. Да забременееш от мъж, който явно не му пука, че накрая да рискуваш и живота на детето си и за капак да го оставиш сираче. Какво геройство само! По-скоро невероятна глупост!!!