Митов отзовава консула ни в Кипър

МВнР ще изяснява опита за отвличане
Обновена: 27 сеп 2016 18:15 | 27 сеп 2016 18:11, Анисия Иванова
19
Митов отзовава консула ни в Кипър
Архив: Булфото

По нареждане на министър Даниел Митов са предприети действия за незабавно отзоваване на служителката от българското посолство в Никозия, която е обвинена в опит за отвличане на дете.

Във връзка с повишения медиен интерес към публикации относно инцидент със задържане на служител на българското посолство в Никозия от вътрешното ни министерство информират, че по нареждане на министъра на външните работи Даниел Митов са предприети действия за незабавно отзоваване на лицето и прибирането му обратно в България.

Още по темата

Предприемат се всички необходими мерки за изясняване на случая, след което ще бъдат сезирани съответните компетентни институции.

Днес стана ясно, че българският консул в Кипър Виолета Ралева е арестувана и обвинена в опит за отвличане на 4-годишно дете. Тя отишла да вземе момиченцето от детската градина, която посещавало, но без знанието на родителите му.

На място е повикана полиция, която е арестувала жената. Води се разследване.

Ралева няма дипломатически опит, това е първият й мандат на такава позиция. Преди пристигането си в Кипър е работила в Националната агенция за приходите у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.