Любовта може да доведе до травма и психично разстройство

Как да се спасим от болката споделя психотерапевтът Анна Тодорова
28 сеп 2016 22:40, Eкип на Puls.bg
9
Любовта може да доведе до травма и психично разстройство
Източник: Reuters
Преди години в социалните мрежи разпространиха информация, че любовта официално е класифицирана като психично разстройство. Макар това да не е така, и засега любовната травма да попада под чадъра на посттравматичното разстройство, подкрепата любовната травма да бъде определена като отделна диагноза се засилва.
 
Любовта може да наранява - понякога болката може да е много силна и продължителна. Симптомите на любовната травма са проблеми със съня, нервност, постоянни натрапчиви мисли и спомени за обекта на травмата, гняв и избягване на неща, които напомнят за травмата, като филми и песни. Симптомите са индивидуални - при някой нарушението на съня е основният проблем, докато при друг гневът и натрапчивите мисли са доминиращите симптоми.
 
Разбира се, почти всеки човек е изпитвал тъга, гняв и тревожност при разпадането на любовна връзка. Но само при някои хора симптомите ще са достатъчно сериозни, за да се причислят към психологическата травма. Тогава човекът започва да има затруднения с ежедневните си отговорности и времето не лекува интензитета на симптомите. При любовната травма, привидно дребни събития, като любовна песен по радиото или двойка влюбени, хванати за ръка по улицата, водят до смазваща, непоносима психическа болка, която може да накара човек да се изолира, да ограничи социалните си контакти и дори да развие суицидни мисли.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Окрилени в любовта, живеещи в своята приказка. Магията на която се осланят, изпитвайки копнеж за обич и любов. Давайки в пъти повече. Живуркат на гребена на любовната вълна! Който го. Може го може!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aко толкова връзваш може да луднеш навремето едно бивше гаже казваше да ти не пука верно е била права но винаги има едни но като се видим из града ни си спомням за нея но тя избра друг живота си е неин аз съм оставил отворена врата
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-искрени благодарности на писалите и оформилите статията!Още дълго щях да се чудя, КОЛКО малумен и елементарен е изродения Гол ***, ако не бяхте вие! Не се чудя вече и кой спретна ТАКИВА ЛЪЖИ и омота толкова много хора.Слава!И Онзи отгоре ви готви изненади :)))
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Има страхотна полза хората да не се обичат, а да се женят по разчет - консултация с психолози за съвместимост - пари.Обединение на имоти / власт.Е, децата, родени без любов са по-малко здрави, по малко талантливи и направо бездуховни. Супер! С времето стават идеални бачкатори, ориентирани най-вече към размножаване и оцеляване. Туй, откъде слизат душите при планирано съвъкупление е такива е "висока" информация, та няма да задълбавам.Който трябва си е направил аритметиката!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпление е любовта да бъде квалифицирана като психическо разстройство!! Тогава хората, които обичат, да бъдат категоризирани като луди ли?! !Нормално е да има психологически последствия за даден човек, ако са наранени чувствата му (след раздяла, несподелена любов и т.н., )но всеки трябва да се справи сам, по естествен начин с болката, ,да я изживее и да я преодолее, и най -вече с много подкрепа, разбиране и любов отстрана на близки и приятели. А не да бъде тъпкан с разни антидепресанти или разкарван по психиатрии. По-абсурдна статия не бях чела!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М, да толкова ще ме отврати от себе си, че повече не мога да го гледам.!. Такива чувства в мен не напират..! Освен, дълбокото ми безразличие към него от момента, когато ми е станало ясно за любовните му похождения. Това е неговата, воля! Така е пожелал. Така да бъде!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С други думи, плащайте на психотерапевти!Това е интимната идея на автора.