Джентълменство в спорта и спортсменство в политиката

Слави Бинев за спорта, политиката и скандалите
30 сеп 2016 11:07,
8
Джентълменство в спорта и спортсменство в политиката
Снимка: Bulgaria ON AIR

Джентълменството и спортсменството липсват в политиката. Когато някой говори за мъжество, трябва да си е близал раните. Правителството трябва да разбере, че спортът не е само спорт - той е страшно много неща, които липсват на България в момента.

Това каза в "България сутрин" председателят на Българската федерация по таекуондо WTF Слави Бинев. Той гостува в студиото на Bulgaria ON AIR заедно със своя син Калоян.

Калоян Бинев е европейски шампион по таекуондо и сребърен медалист от Балканиадата, която се проведе в Дупница. Момчето се занимава с бойния спорт повече от 13 години и има намерение да продължи да го прави.

"Всичко става с много труд и подкрепа от моите близки. В таекуондо ми харесва като побеждавам. Живея в тренировъчен лагер и ходя по три пъти на ден на тренировка. Приятелите ми са от общежитието и тези, с които тренирам", сподели Калоян и добави, че този начин на живот му харесва.

Според Слави Бинев таекуондото е най-обективният боен спорт в момента. По думите му, всичко се вижда и таксува, благодарение на електрониката. Много трудно може да се повлияе от съдията.

"Никога не съм дискутирал моите политически забежки в семейството. В политиката срещнах страхотни разочарования - хора, които се променят в движение", каза още Слави Бинев.

Той коментира и скандала, който се разрази преди време след назначаването му за председател на Комисията по култура и медии в парламента.

"Слабите хора се увличат от тълпата и искат да удрят, защото никога не са удряли. В глутница участват само слаби хора", посочи Бинев и добави, че на предстоящите президентски избори основаното от него гражданско обединение ГОРД ще подкрепи кандидата на АБВ, но самият той застава зад кандидатурата на Патриотичния фронт.

"Одобрявам всичко, което баща ми прави, защото той го прави за добро", завърши неговият син.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Жалко подобие на държава...
6
1
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До Анонимен 5По скоро борците на Илиев натръшкаха таекуон-дистите на Бинев и него в БИАД. Което не е чудно, защото както е казал Джак Ричър "таекуондистите стават за олимпиади, но са безнадеждни на улицата. Да вдигаш крак като куче на противопожарен кран си е чиста покана да те спукат от бой." Що се касае до Рапона, той дори не е бил спаринг партньор. Обществена тайна е, че е кауърд и е отказвал да се бие, за да не се нарани.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бинев е трикратен световен шампион по таекуондо и преди години сам натупа 4-мата бодигардове на Жоро Илиев в БИАД.Борисов е тренирал карате само в Пожарната и са го ползавали главно за спаринг-партньор.Друго голямо име в световното таекуондо е така нарачения от медиите Трактор - Алексей Петров, който с голи ръце задържа Сретан Йосич на площад Възраждане посред бял ден и го предаде на холандските служби.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ще ни пробутвате мутри, кифли и мутрафончета?
3
4
 
7
 
! Отговори
Вин преди 7 години
Спорт в който няма рулетка или хронометър и е така наречен съдийски може да бъде повлиян от съдията/съдиите!Особено в бойните спортове!Всеки който се интересува може да си припомни случаи на тотално ощетени бойци в много видове бойни спортове!Така че остава най-сигурното на което и наблягат повечето треньори-НОКАУТ,тогава никой не маже да му помогне!
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое му е достойно и на този престъпник, или имате старческа деменция или живеете в паралелен сват!
1
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eдин достоен мъж, доказал се и на татамито и в бизнеса и навсякъде.За разклика от куфата фалшива и страхлива Тиква.