Караш пиян или без книжка? Свалят ти номера…

Управляващите подготвят нови наказания срещу шофьорите, които карат пили
30 сеп 2016 20:45,
29
Караш пиян или без книжка? Свалят ти номера…
Снимка: архив "Булфото"
Нови мерки срещу пияните шофьори и тези, които карат без книжка, обмислят управляващите. 
 
Ако някои бъде заловен да кара без свидетелство за управление или с алкохол в кръвта над 0,5 промила, ще му се свалят табелите за срок от шест месеца до една година. Това обяви шефът на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев пред "Нова телевизия". 
Още по темата
Той обясни, че с подготвяните промени в Закона за движение по пътищата от МВР ще могат веднага да спрат от движение кола, чийто шофьор е хванат без документи или с алкохол. Сега такива водачи са оставяни да се придвижат с автомобилите си, обясни той.
 
Ананиев съобщи и че с подготвяните промени се дава право на пътните полицаи да налагат глоби на място, а самите глоби се увеличават двойно за шофиране в нетрезво състояние и за превишена скорост.
 
Ще се отнема не само малкият, но и големият талон на превозното средство, което означава, че след това ще трябва да се прави нова регистрация в КАТ, добави Ананиев и подчерта, че за да се спрат шофьорите, които карат без книжка, трябва да се промени не само законът, но и съзнанието на българина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турските гастербаитери ще ги глобяват ли по същата процедура?
22
5
 
8
 
! Отговори
реалност преди 7 години
Ако някой кара без книжка ,директно в затвора за няколко години.Той е потенциален убиец.
21
3
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
При много въведени тук закони казват: "Ама и там е така", "Ама и онам е така".Когато въведоха в закона да се кара задължително на фарове през цялата година казаха "Ама и в Швеция е така". Нищо че в Швеция цяла зима е тъмно почти 24 часа!Хайде сега вижте в Швеция ако хванат някой да кара пиян или без книжка какво следва и ни кажете!
20
1
 
8
 
! Отговори
иврупеиц преди 7 години
Съзнанието трябва да си променят съдиите , убийци , джигити , пиянки си карат безнаказано , и то без книжни ! 2 г. в пандиза и ще им се промени съзнанието !
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
караш без да си носиш книжката, или караш без да си имал някога книжка? не става ясно.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Половината проблем ще се реши на светофарите - ако се санкционират всички наглеци с джипове и по-скъпи коли,които отнемат предимство, нсрушителите драстично ще намалеят. А не Мильо да се прави на сляп, като се зададе нахалник с лъскава кола!
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управляващите да измислят глоби за тия де бият цените надолу иван да не кара на350 лева да има 30 клиента а петър да работи на 600 и да има шест и иван да се лови и да си щрака с пръсти а петър да буха по цял ден като *** а
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По селата е шоу на колела, както казваш.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ходете по селата масово пияни и си карат дори и без номера ха да видим какво ще им вземете
14
1
 
23
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Тези закони важат за нормалните и честни граждани а останалите те сами си определят закона ;)
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не можах да разбера. Какво значи водач без книжка. Такъв който няма изобщо свидетелство за управление на МПС или такъв който си е забравил книжката като се е преобличал в къщи.
12
0
 
15
 
! Отговори
КАТ е проблемът преди 7 години
Първото, което трябва да се направи е в закона да се запишат наказания за КАТ, ако КАТ не санкционира всички шофьори, които правят нарушения. Когат КАТ запонат да санкционират всички нарушители и това няма ефект, тогава да вдигат наказанията.
11
0
 
24
 
! Отговори
Имитация на дейност преди 7 години
Катаджийски дивотии, от които винаги става по-зле. Това го гледаме вече 25 години.Хората отдавна са го казали: Ефективността от наказанеито се измерва не с размера на наказанието, а с неизбежността от налагането му. Само в България 25 години се правят опити чрез записване в закона на все по-строги наказания, които после не се прилагат винаги, да се преборим с нарушенията. Е, това никъде по света не е проработило. Няма как при едно наказание за 100 ХИЛЯДИ нарушения да има ефект от наказанията.
10
1
 
16
 
! Отговори
NZ преди 7 години
А какво се случва, ако колата не е твоя, на фирма или вече нямаш талон, номера и книжка?
9
0
 
13
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Глобите все по солени а катастрофите все повече значи проблема е друг
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Холандия направо ти конфискуват колата и тя отива директно за скрап, ако те хванат с алкохол. И пак има пияни по пътищата. Явно сама с глоби не става.
7
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дреме ми, номерът ми е от жълтите. В това виждам невероятна възможност да си го подновя. Книжка нямам, защото тя не кара колата. От Застраховка и винетка, се пазя като дявол от тамян. На преглед ходих веднъж при личния лекар. Въобще карам си и си свиркам.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А каго ли шофьорите ще вземат мерки срещу управляващите, защото основната причина за смъртта по пътищата са те! А кога ли и КАТ ще се научат, че трябва превенция, ех, мечтиииии.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А НОМЕРА ИЗКРИВЯВАТ ЛИ ТИ ГО ОТ ГЪРБИНАТА ЕЙ ТАКА ЗА ФИЗЗАРЯДКА,ЗАЩОТО НАШИЯ РАЗБИРА САМО ОТ ФИЗКУЛТУРА ГЛОБИТЕ НЕ ГО ВЪЛНУВАТ.
4
2
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
Какво ще се случи ако карам пиян , без номера , без талон , и само с Големия Талон ?Това е шега разбира се , но Големия Талон се държи отделно от автомобила .Така е по Закон , против кражби , как ще се процедира ?