Шефът на БНБ очаква сливане на банки у нас

Димитър Радев: Процесът тече в цяла Европа!
30 сеп 2016 10:44, Надежда Бочева
21
Шефът на БНБ очаква сливане на банки у нас

Очаква се консолидация – сливане на банките в България, процес, който тече в цяла Европа. Това каза пред bTV управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев.

Вече има интерес от страна на стратегически инвеститори отвън, преди година той беше нулев, уточни Радев.

По думите му в България не стои на дневен ред въвеждането на отрицателни лихви, но не се очаква и скорошно покачване на ниските лихвени проценти.

Банковият надзор е в много по-добра кондиция, приключи стрес тестът на банките, отчете Димитър Радев, който е начело на Народната банка от една година.

Всички банки у нас са над регулаторния минимум, припомни Радев, цитиран от bTV. По думите му банковата система у нас е стабилна, а доверието в банките се възстановява.

Радев обяви, че работи добре с кабинета "Борисов" 2.

Относно дълговете на държавата управителят на БНБ коментира, че страната ни е третата с най-нисък дълг спрямо БВП в ЕС след Естония и Люксембург.

Според него е рано да се говори за влизането на България в еврозоната. Към момента валутният борд и левът са стабилни, обяви Радев.

Още финансови новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: БНБбанки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако наистина само това е казал, което го пише в тази новина, значи Радев нищо не е казал. Това са си всеизвестни неща и само от време на време някои пишманжурналисти се опитват да правят сензации. Все пак не разбрах защо да няма отрицателни лихви, след като ги има по целия свят, вкл. и в България за сделки между банки?!Другото напомняне е, че не сме готови за еврото, но то се знае и не знам за кого е предназначено. Може би за министри, депутати и др., които май не го знаят.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В случая крадецът вика Дръжте крадеца! Доказан престъпник и бандит ръководи БНБ.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То много лесно се приказва по темата, че нещата са стабилни, когато управителят на БНБ взема заплата от 35-40 хиляди лева месечно, нали?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пр. В Германия имам обща банкова сметка семейна, плащаме такса 7 Е на месец, плащания неограничени от данъци, до наеми и сметки, преводи към чужбина. В БГ, такса за разплащателна сметка и отделон на всяко плащане от 0.50 лв. до 1.20 лв. за плащане и то само в Бъггария. Айде да гледаме реално на нещата.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не съм банков ексепрет, а обикновен потребител, банките са с главоловни печалби, не е трудно да сравним какви са заплатите в една немска банка със заплатите в България. Превод към България - 0 лв., от Българи за Германия има банки чиято такса е 25 Е, за по-големи суми нараства, ткаса вх. превод от бужбина също такса, такса да теглене на пари на гише, такса за внасяне, такса за погасяване на кредит ежемесечно дори имат някои банки. Затова в Бг просперират нсякакви гишенца за плащане на сметки.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се обединявате ами и офиси на банки ще затваряте щото сте по голи от Царя БНБ не е квото беше и никога повече няма да еБили стабилни много ясно че сте Стабилни приналежите на Международният валутен Фонд и Световната банка Обединяват ви Частници ще ви правят ТКЗС