Плащаме ?19 000 за унизителния арест на Тенчо Попов

Обезщетението е присъдено от Европейския съд по правата на човека
Обновена: 4 окт 2016 20:40 | 4 окт 2016 20:30, Петя Славова
29
Плащаме ?19 000 за унизителния арест на Тенчо Попов
Снимка: архив, Булфото

Общо 19 000 евро обезщетение ще платим  за унизителния арест на финансиста Тенчо Попов на 1 април 2010 г. Той беше задържан заедно с бившия военен министър Николай Цонев.

Още по темата

Обезщетението е присъдено от Европейския съд по правата на човека заради отказ на прокуратурата да разследва полицейското насилие по време на ареста, документирано и от камера в офиса, както и заради изявления на Цветан Цветанов - тогава вътрешен министър, с които той предварително произнесе присъда, съобщава Нова тв.

Попов, Цонев и съдия Петър Сантиров бяха обвинени, че принуждавали следовател да смачка разследване срещу длъжностни лица. През миналата година тримата бяха окончателно оправдани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
човек от народа преди 7 години
на тоя нагляр да не му е стъпал кракът повече в бнб и да връща всички заплати които е получил от държавната хранилка,непременно да му се отнеме българското гражданство, тъпунгера да помни кога е съдил българия и българския народ
23
0
 
9
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Плащаме поредната издънка на Цвък Цвък с нашите пари , като се замисля те всичко плащат от там , от нашите джобове.Вчера премиера-слънце каза - Давам 226млн за образование -абе все едно от банковата си сметка ги дава.Какво даваш бе , парите от нашите данъци , с тях си купуваш подкрепа за изборите.Всички са навързани като свински черва в тая политика ,един уважаван бизнесмен или експерт не иска и да чуе за политика.До там я окъкахме!
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е "Данък Цветанов"
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А прокуратурата тогава (пък и сега) участваше в миманса.ПОМНИТЕ ЛИ ГО ОНОВА ПРОКУРОРЧЕ НА ГЕРБ , ДЕТО СИ ДОНАЖДАШЕ ДЪЛЖИНАТА С ПИЩОВ . Роман (ли беше, да го опишеш?)
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВО ДА СЕ ПРАВИ, ЦВЕТАНОВ БЕШЕ МНОГО СЛАБ РЕЖИСЬОР.МОНТИРАНИТЕ ПРОЦЕСИ БЯХА СРЕДСТВО ЗА РАЗЧИСТВАНЕ НА ТЕРЕНА ЗА ГЕРБАРИТЕСЕГА ЩЕ ПЛАЩА НАРОДАТОВА СИ Е "ДАНЪК ГЕРБ"
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата държава съсипаха с тия Бояна- филм постановки. Което си е разчистване на сметки.Сега с лекарите се заядоха.Въпреки, че изгониха младежта от страната. Няма пари за заплати на лекари,после ще бъдат с ниски пенсии, но пари за бракувани ( от Турция) скенери за пръстови отпечатъци - имат.Назначени към Здравната каса- огромно количество инженери, в комплект с новите машинки на Москов, защото не работят. В половината случаи не реагират на пръстите на хората.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този цирк продължава.Пренесе се в болниците и аптеките.Малкото Винету - д-р Менгиме е тръгнало по същия път. Плащаме луди пари за инженери- контрольори на биометричните данни.За лекари- няма пари, ама за ***, дето въобще не работят - няма.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги плати банкенския вожд.Нали той тогава се направи на голем мъж,с показния арест.
16
0
 
15
 
! Отговори
до мучячос преди 7 години
Аз съм цаца дребна риба. А рибите мълчат, дори едрите.
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Килъри, октоподи едно и две,калмари, миди,скариди, трактори, ремаркенца и още и още,това за шистака. Тиквата пък ги думкаше с РПГ, заради което пак сме осъдени. Министерството на Великите Рушветчии Ентъртеймънт има много филми,а резултат никакъв.
14
2
 
39
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Мдаа, ще плащаме на Цецо и Боко за телевизионното правосъдие...помните ли го този циркаджийски период!
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поръчителите и изпълнителите да изплатят обезщетението, защото те са добре известни - поне този път.
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Откога Цецо стана и режисьор? Твърде интелигентно за човек с неговия багаж!
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги плати тоя пишман-режисьор, който искаше да снима екшън-правосъдие.
10
0
 
28
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-7защо те е страх да им споменеш имената,ами само Тенчо ли е,същия съд осъди България да плати обещетение от 1.5милиона на съпругата на убития Константин-Самоковеца,в Амстредам,пак слънцето и физкултурника са виновни,на така наречения ''октопод''Алексей Петров,също трябва да се плати 200000евро.
9
3
 
30
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Аз смятам че адресата на обещетението е правилен...когато един народ прави такъв избор е редно да си плати!
8
0
 
36
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Има начин държавата да си вземе парите от виновните лица и това го знаят всички добри адвокати.Друг е въпроса дали някой държавни служители ще предявят иск за нанесените щети на държавата.Един път да тръгне едно такова дело и може да се случат лавина от дела срещу престъпници облечени в държавна власт.Дано,дано ама ........
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аааа да *** извинява Европейския съд. Спрямо въпросното лице вина имат конкретни лица а не цяла България
6
27
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Плащаме защото имаме. При Орешарски нямахме, имаме и ще платим. Само Герб!
5
2
 
34
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
Всички допуснали гафа и нарушили закона ще бъдат ли санкционирани другарю Цацаров?Защо данъкоплатците да плащаме за чужди престъпления от длъжностни лица,които получават заплати от нашите данъци?