След Ники, убитият на "Хемус": Пак мерки, строги, драстични...

Румяна Бъчварова чака депутатите да ги гласуват бързо
5 окт 2016 14:44,
80
След Ники, убитият на "Хемус": Пак мерки, строги, драстични...
Румяна Бъчварова. Снимка: БТА, архив

Властта отново заговори за строги, дори драстични мерки срещу убийците на пътя. Поводът е поредната трагедия, която обиколи стените във Facebook и страниците на медиите - убийството на младия Ники Терзиев от джигит рецидивист на "Хемус".

Още по темата

Както Dnes.bg писа сестрата на убития млад мъж предизвика премиера в социалната мрежа със снимка на Борисов и Ники. Последва среща между майката на жертвата, министър-председателя, Румяна Бъчварова, главния прокурор и просветния министър. 

"Разговорът вчера беше много принципен. Моето съчувствие към тези хора", каза днес в кулоарите на парламента Бъчварова. Тя разказа, че близките на Ники са поставили въпроса принципно - как така шофьори, причинили смърт на пътя, получават условна присъда. 

Бъчварова обясни, че вътрешното министерство е внесло промени за строги санкции, включително и отнемане на книжката на такива шофьори, още преди година. 

"Там има много строги мерки, драстични мерки", каза вътрешният министър и допълни, че е в ръцете на законодателя какво ще приеме.

"Надявам се и искрено се моля на всички, от които зависи, да проявят разбиране, за да стане по бързо", каза Бъчварова и допълни: "Изпуснахме един сезон, за да санкционираме нарушителите".

Бъчварова обясни и че, "разбира се, че трябва да има по-строги мерки, докато състоянието по пътищата е такова". 

Вътрешният министър отхвърли критиките на БСП, че държавата дава средства за заселване на бежанците у нас. Бъчварова обясни, че парите се дават от ЕС, а само 10% са национално съфинансиране. 

Средствата от нашия бюджет са за преместване във вътрешността на страната, а тези от Европа били за изхранване, образование, професионално обучение, наем и др. 

Бъчварова потвърди, че предстои преместване на един от бежанските центрове извън София. Тя обаче не бе категорична, че това ще е този в Овча купел, защото в центъра във Военна рампа също имало напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Obeschtsnija laji
76
2
 
4
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че ако се пресметнат приблизително колко нарушения се правят всеки ден, числото е изненадващо голямо. Разбира се него го няма в статистиките на КАТ. Умножете броя на шофьорите по среден брой нарушения, които правят за един ден и сами се убедете, че става въпрос за десетки милиони, според мен около 200 милиона нарушения на ден, като най-много са нарушенията за превишена скорост, с която се правят и много от опасните изпреварвания.
75
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че повечето хора даже не знаят, че скоростта не може да бъде едновременно превишвна и несъобразена скорост. Вярно, че статистиките на КАт са грешни и голям дял за това има използването не понятието несъобразена скорост, но все пак основното нарушение по пътищата (не говоря за жертви) си остава превишената скорост. Там един се опитва да ме иронизира за бройката на тези нарушения, но може и сам да пресметне. Един шофьор в населено място или извънградско колко пъти превишава скоростта?
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПредложениеНема да стане! Български полицай щом влезе в кола и заспива.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Slana ministerka poslu6nizata na bb zz
72
3
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 7 години
До всеки шофьор на дясната седалка полицай.
71
0
 
2
 
! Отговори
не ми е до смЕх преди 7 години
Законите у нас са врата у поле който не ги е нарушил той сглупил . Някой сеща ли се бързо осъден джигит убиец , крадец ,изнасилвач и т.н. ,а да не говорим за ц.ганския терор по селата за какъв закон изобщо идва реч в тази измислена държава.
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 68Абсолютно съм съгласен. В България има отказ от правене на реална статистика под мотото "несъобразена скорост", а журналистите припяват "убийци на пътя" щото това им продава недъгавата журналистика. Въобще не искат да си отворят очите за това, което са пътищата. Пътувал съм до България над 2500 км и не съм се изморявал през цяла Европа така, както последните 80 километра от Калотина до София - мъгла, ситен дъжд, никаква маркировка и в тъмното въобще не знаеш дали си на пътя.
69
0
 
9
 
! Отговори
Кр. Средков преди 7 години
Тази от снимката, с поглед на пикаеща крава, как ли ще се пребори с беззаконията в България!?
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИстинатаДаже към 4 милиарда превишават на ден... Айде по-сериозно. Статистиката на КАТ се изкривява с безумното определение "несъобразена скорост". Ама това, че няма адекватна осветеност дори по магистралите, пътната маркировка е зле, дупките не ги коментирам даже. Масово катастрофите са заради неизправни автомобили и неадекватни в движенията си водачи, нерядко пияни или дрогирани, а не заради превишена скорост.
67
0
 
4
 
! Отговори
Do 65 преди 7 години
А как изпреварват бе <опетков>? Без да превишават скоростта ли? И напъни се да прочетеш какво съм написал - основното нарушение. Нищо не пиша кога има най-много жертви, а това за празното пространство между ушите са отнася най-вече за всички, които си мислят, че шофьорите сами доброволно ще спазват правилата за движение по пътищата - нещо, което го няма никъде по света. Навскяъде, където правилата се спазват, държавата със силата си е наложила спазването им.
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И най-драстичните мерки няма да помогнат ако не направят пътищата безопасни. На запад вече са правени изследвания по въпроса и категорично е установено, че главния фактор, осигуряващ безопасността при движението на автомобилите е състоянието на пътя. Докато имаме тесни пътища, без банкети, без маркировка и с дупки, ще има тежки катастрофи.
65
3
 
7
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Истината Не е превишаването на скоростта основният проблем за жертвите в България. Основният проблем е празното пространство между ушите на водачите, което води до НЕПРАВИЛНО изпреварване по тесните пътища. Нещо му става на българският шофьор (вкл и на мен), когато нещо запъпли пред него. Всякакъв разум го напуска и държи да изпревари на всяка цена, след което забавя и ползата от изпреварването е нула. Изключвам джигитите-самоубийци и убийци, те са друг клас ***.
64
0
 
6
 
! Отговори
gazaro go6o преди 7 години
Нито една държавна фирма "институция" не работи.. Това е истината и затова *** ни трепят по пътища и дискотеки... Бойко е пълен провал като премиер, ГЕРБ се видя, че с нищо не е по-различна от БСП и ДПС, явно са сложени от едни и същи хора да управляват... Дано изчезнем по-бързо, за да не се ядосвам повече, ясно е че няма да я има България до 20 години..
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мерки щели били да вземат срещу нещу си, още по-строги и дори драстични. Абсолютно безхаберие и некомпетентност!!!!Наказанията са достатъчно тежки. Проблема е че не се спазват. Каква файда и смъртна присъда да издават за вина в катастрова, като това няма да се спазва. Както казах - всички чиновници - и прокурори и съдии и полицаи - първо тях трябва ад пребият и приберат в затвора и други да назначат. И то пръснати из цялата държава - да не се познават. И тогава ще потръгнат нещата.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РЕКЛАМА ООД
61
2
 
4
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че основното нарушения,което се прави в България е превишената скорост. Може би само за един ден в България има над 150 МИЛИОНА превишавания на скоростта. От тези 150 милиона, КАТ санкционира колко? 1, 2, 5, 10, 1000? Колко? Едва ли са повече от 1000, което значи, че КАТ санкционира по-малко от едно на 150 хиляди нарушения, т.е. на практика КАТ не наказват за превишена скорост и то обикновено наказват малкото примерните шофьори. В това е проблемът, а не в размера на наказанията.
60
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 7 години
700!ОтговориИстинатапреди 0 секундиИстината е, че основното нарушения,което се прави в България е превишената скорост. Може би само за един ден в България има над 150 МИЛИОНА превишавания на скоростта. От тези 150 милиона, КАТ санкционира колко? 1, 2, 5, 10, 1000? Колко? Едва ли са повече от 1000, което значи, че КАТ санкционира по-малко от едно на 150 хиляди нарушения, т.е. на практика КАТ не наказват за превишена скорост и то обикновено наказват малкото примерните шофьори. В това е пр
59
0
 
1
 
! Отговори
мила,........родна преди 7 години
Мила,....родна,.....картинка !
58
2
 
3
 
! Отговори
ни глас , ни стон преди 7 години
Колко пъти Бойко ПОДКАНЯШЕ Бг-СЪД.СИСТЕМА , сама да започне реформите , но нито дума , нито стоУн !