Съгласие със смъртта! Да си отидеш от шарка, но да си на кутия цигари

Кирил си отишъл преди 3 години, семейството му е в шок от случката
6 окт 2016 09:07,
57
Съгласие със смъртта! Да си отидеш от шарка, но да си на кутия цигари
Снимка: bTV

Мая Богословова от дупнишкото село Червен бряг разпозна в снимка на кутия цигари починалия си от шарка съпруг.

Тя отрича да е давала съгласие снимката на съпруга й да стресира пушачите и обмисля да си търси правата в съда.

Мая е пушачка, но досега не е попадала на кутия с тази снимка. От дъщеря си разбира, че ликът е на починалия й съпруг Кирил.

Още по темата

"Почти в нервна криза бях същия ден като видях това нещо. Чувството не може да се опише, то просто се чувства. Кой я е направил, как я е направил и как без моето съгласие да е сложена, просто това не си го обяснявам", споделя Мая пред bTV.

Кирил починал преди 3 години, след посещение в няколко болници и последвала кома. Мая предполага, че снимките са направени именно тогава. "Той не почина от цигарите, той почина от шарка", настоява жената.

В селото всички говорят за неприятния случай и разпознават в снимката именно Кирил.

Дъщерята на Мая отправя запитване до цигарения холдинг, откъдето получава отговор, ако е разпознала баща си на снимката, да се обърне към ЕК в Брюксел.

Снимките са включени в евродиректива, която била задължителна за всички държави членки.

Говорителят на комисаря по здравеопазване коментира, че това не е първият случай, в който граждани биват разпознавани на снимката с респиратора.

Енрико Бривио е категоричен, че при подбора на изображенията е получено съгласието от всяко едно от заснетите лица, но не може да се разкрие самоличността им.

54-годишен германец се снима с две кутии със същата снимка и заяви, че това е той. Австрийка разпозна на същата снимка починалия си съпруг, а в Белгия мъж видя на кутията баща си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
размисъл преди 7 години
Три милиона човека в България пушат поне по кутия на ден.За една година това са 6 милиарда лева.А приходите от туризма са 5 милиарда.Значи помислете си колко загуби ни носи тютюнопушенето.Всеки пушач изпушва годишно по един суперклиматик,за няколко години по един автомобил.А за целият си живот-горе-долу един апартамент.Пушенето генерира чудовищна бедност.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази снимка я има и на немските кутии.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако искат хората да спрат цигарите просто да ги забранят , който търгува незаконно цигари - 250 години затвор за децата му, 500 години затвор за жена му , майка му и баща му , 1000 години затвор за него + 10.000.000 глоба ...никой никога няма да търгува незаконно. Същото наказание за този който купува! Никой никога няма да пуши цигари ! Ама никой няма да го направи .....паричките са добри, нали?!!?!?!
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искат да намалят броя на пушачите трябва на кутиите да сложат Делянчо Пеевски и надпис: С всяка кутия, която купите, аз ставам все по-богат! Мисля, че няма нормален човек, който да се съгласи да си подарява парите на този.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, това ако не е гавра с паметта на човека и със семейството му, не знам кое е! Губиш близък и докато човекът е в кома идва някакъв *** ... да го снима и да си прави реклама от смъртта му. Аз ако съм на мястото на това семейство ще ги спукам от дела!
36
1
 
5
 
! Отговори
Александър преди 7 години
Тази статия със същата снимка я има в още мнооого различни варианти.Има същото написано в друга медия, за човек който се разпознава след мозъчната му операция. Снимката е същата.
35
0
 
17
 
! Отговори
Тракийски преди 7 години
Според мен трябва да сложат Луканов на кутиите. А семейството на този човек заслужава порядъчно обезщетение.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гггг "чували в европа някой да е умрял от тиф" НЯМА и да чуете - пишат го изчезнал.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министерство на смъртта миналия зимен сезон постави рекорд по утрепани българи от болести , това обаче не му пречи за тая халтура "картинка на кутия".Чакаме нови рекорди тая зима.
32
5
 
8
 
! Отговори
гггг преди 7 години
Гледам пак някой намесва някакви ваксини....виж фактите.Никой не е казал че не може да не възникнат усложнения от ваксина,но е факт че болести които са убивали милиони вече са забравени....е как е станало това...ами защото населението е ваксинирано затова.Да сте чували в европа някой да е умрял от тиф чума и т.н.
31
1
 
14
 
! Отговори
ххх преди 7 години
Някой писал 2-3 хиляди лева....говорим за милиони...само по 1 стотинка да иска за кутия са бая пари....а ако и бяха платили щяха да спестят много пари...А и да бяха проучили дали починалия има роднини.... ако няма тури му снимката....но сега ще си плащате..
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ShoppТи уби всичката риба.. Респект..
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 39какви 2-3 хиляди лева бе .. Снимката е из цяла Европа.. С подходящ адвокат може да създаде огромни проблеми. Ама не ми се обяснява. Безсмислено е .. Даже няма да коментирам за гладната кокошка..
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 37Еми добре. Стой беден, обиден и виновните милионери извън затвора. Може да ги нападнеш в гръб и удариш. Честа ти ще е защитена. Надявам се жената не е загубена като теб и си уреди живота. И да .. "ще измъкне 6 цифрена сума" с добър адвокат. От кого ? От милионерите, които и го причиниха. Това е начина през 21-ви век на решаване на проблемите. Не боя и вайкането.. Тези в затвор няма да влязат никога..
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Медийната пропаганда е в ход. Също като за рязко повишената заболеваемост от рак при бебетата младите и невръстните. Намесиха ГМО продуктите и други глупости. Забравиха за ваксините, които в България ги поставят още в първите 24 часа от живота на новороденото. Докато в целия свят е след навършването на 2-годишна възраст. Но то и тогава ваксините са не по-малко убийствени.
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33Не съм казал "че щяла да вземе". Давам съвет какво да прави вместо да се вайка. Така се прави по света. И не е меркантилност. Това е единствения начин да се изчисти обидата. И не и завиждам, но има шанса да си оправи живота без съпруга си. И съм сигурен, че той би бил доволен, че по някакъв начин е помогнал. Няма нужда да ми обясняваш. Ясен си. Бой за чест до смърт! .. Шматка ..
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 31Меркантилност ? А какво да прави бе глупи ? Да ходи по телевизията да скандира "МРАЗЯ ВИ. КАК МОЖАХТЕ!" или може би да чака извинение? Трябва да ги съди и да вземе огромна сума за обидата. Не си най-лъскавото камъче май..
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да се прави драма. Жената да взима добър адвокат и ще измъкне 6 цифрена сума заради тази "грешка" и ще си уреди живота. Да се радва на късмета си. На съпруга й не му пука вече, той си е отишъл.
23
6
 
9
 
! Отговори
Очевидно е! преди 7 години
Човека е дал съгласието си, докато е бил в кома! Кое не е ясно?! :D
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само брюкселските зелки могат да сътворят тези надписи и снимки върху кутиите за цигари. Трябва да се заведе колективен иск от потребителите срещу чиновниците от европарламента и еврокомисарите измислили този психологически терор.