Да те уволнят заради неприемлив външен вид

Един дебел, друг стар... не ставали за охрана
Обновена: 7 окт 2016 20:54 | 7 окт 2016 20:40, Камелия Цветанова
36
Да те уволнят заради неприемлив външен вид
Снимка: Reuters, архив

Комисията за защита от дискриминация ще се заеме следваща седмица с жалба на мъж, който бил уволнен като охранител.

Той бил нает да пази обект, който обаче бил купен от италианска фирма.

Новите собственици поискали той и колегите му да бъдат сменени като охранители, заради "неприемлив външен вид, години и пол".

Това било, защото правели лошо впечатление – един от колегите заради наднормено тегло, а колежка – заради това, че е жена в пенсионна възраст.

Жалбоподателят намира подобни действия от страна на чуждата фирма и на своя работодател за "изключително арогантни и недопустими", за които е информирал Инспекцията по труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно възмутително отношение при 400 те лв заплата за охранителите! За тези пари Брат Пит ли мислят че ще могат да наемат?
25
0
 
1
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Нима всеки собственик на фирма е красив модел?!Красиви са му само парите.Господ е създал различни хора .Не всички са се родили красиви.А когато се назначават хора независимо за какво винаги се обявяват изискванията на на собственика на фирмата.
24
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 7 години
Така е ! Външният вид винаги е имал значение! Добрият външен вид - радва окото!
23
0
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Тия явно отдавна не са се поглеждали в огледало.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те за тези 300лв. дето плащат какви искат умни и карасиви или араби с руси бради!?
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това написаното за дискриминацията по външен вид и лошото впечатление във връзка с един кандидат президент ли е?
20
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
И какво ще направи въпросната комисия ? Кое е дискриминация в случая ? Всяка работа си има изисквания за знания,ФИЗИЧЕСКО (във случая) състояние .....и така нататък.Като не отговаря или се вкарва във форма,или пътя.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе и аз искам да стана пилот, ама ми става лошо от високо :). Дискриминиран ли съм? Нормално е да не искат лелки и дядовци за охранители. В италия пенсионерите се чудят как да си харчат парите, а нашите как да преживяват
18
6
 
14
 
! Отговори
Това е лъжа преди 7 години
Работих 17 години в италианска фирма и гарантирам, че това е работа на българските им лакеи, а не на самите италианци!Вие сте жалки щом веднага вярвате на един охранител, който е казал нещо!Работих 5 години с хора от цял свят и никой не се държи така както българина!Не бързайте да плюете италианците!
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А запитахте ли се поне веднъж дали жената в пенсионна възраст ако получаваше нормална пенсия дали изобщо щеше да работи?
16
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, как може една жена пенсионерка да е охрана? Не е ли несериозно?
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената, която сега е в пенсионна възраст, би трябвало отдавна да се е пенсионирала, но щедро запалатени чивоници решиха, че трябва да работим, докато умрем, за да няма пансионери. А наднорменото тегло не е поради лакомия, а от ГМО, хормони и пестициди в храната, поради постонния стрес и тревоги. И двамата охранители трябва да бъдат възстановени на работа, а италианците да им платят обезщетения.
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Италианци ли са, това обяснява всичко, с италианци и гърци никаква работа не искам да имам, та даже и разговори. Италианците пък не стига че грозни, ами и с изисквания и грандоманско самочувствие! Те са лъжци и лицемери, после ще почнат и заплатите да им намаляват или въобще да не ги плащат. Спомням си преди десетина години как нашумяха случаи за експлоатация на шивачки от италиански и гръцки собственици на ателиета, заключвали работничките по 24 часа срещу нищожно заплащане и т.н. А някои тук бързат да ги оправдават, възмутително! Нека този човек да ги осъди за възможно най -голямо обезще
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените, където имат такива партньори на кой да се оплачат? Тя с добър външен вид. Той веднъж, че не уважава себе си. Но, нищо не прави за партньорката си. Да изглежда, добре. Да се старае за нея. Това, все едно мъж да отиде на среща и да не се обръсне. Това е неуважение към Жената, околните към себе си. Тя, защо не спира да се старае? Той защо няма желание? Но, желае да получава всичко.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага собственикът на фирмата, да се назначи на мястото на Бъчварова,че там е страшно. След година-две, да мине и през социалното министерство.
11
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие нормални ли сте ? Само в България можеш да видиш хора от типа на 50-60 г , едвам мърдащи , да "охраняват" банки, инкасо автомобили и т.н. Според вас е нормално такива хора да работят такъв тип работа ? Тук всичко е една пародия. За хората в чужбина това не е нормално и именно затова са предприели тези мерки. Не знам кое е учудващото.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нА АРМЕНСКИЯ ПОП СЕ ОПЛАЧИ
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА МЕН БАНКА НЕ МИ ДАДЕ КРЕДИТ ЗА ЧАСТНО ЗЕМЕДЕЛСКО СТОПАНСТВО ЗАЩОТО СЪМ СТАР. Нямам ВИНА ЧЕ КОМУНИЗМА СИ ОТИТЕ КЪСНО. Кьде ДА СЕ ОПЛАЧА?
8
2
 
19
 
! Отговори
СМЯХ преди 7 години
Това е Законно , в България ако кандидатстваш за Държавна Служба е същото .Защо не съдят МВР например .И частната фирма не иска да се излага със старци и пияници .Нищо Лично , такъв е закона за Пенсиониране .Ще става още по-лошо за хора родени след 1959 година .
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уволненият да напише че е напълнял от ядене на жабешки бутчета и жабарите мигом ще го възстановят на работа. Жабоядците се уважават и подкрепят.