Отоплението на дърва - най-евтино тази зима

Най-скъпо излиза да се топлим с електроуреди
44
Отоплението на дърва - най-евтино тази зима
Парното ще ни струва към 700 лв. за сезона. Снимка: архив, БулФото

Отоплението на дърва ще е най-евтино за домакинствата тази зима. Това показват сметките на енергийните експерти.

Само 462 лв. ще струва отоплението на дърва за жилище от около 70 квадрата, за да поддържаме температура от 21 градуса в дома. Най-скъпият вариант е да се топлим с ток и да ползваме електрическа печка, предаде bTV.

Ако ползваме услугите на топлофикация през зимата, ще платим за целия отоплителен сезон около 670 лв.

Отоплението с газ, към което се ориентират част от домакинства в по-малките градове без тецове, е малко по-скъпо от парното.

В малките населени места обаче, където топлофикация няма и доходите са по-ниски, повечето семейства избират възможно най-евтиния вариант – на дърва.

Според енергийните експерти най-добре е през зимата да поддържаме температура от около 19 градуса в дома. Това помага за по-бързата адаптация на човек при излизането от топло на студено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: отоплениезимен сезон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
тези новите камини с гранулите са доста добри , защото горивото се прави от отпадъчна дървесина , лошото е цената на печките ... Ако си в град където има ТЕЦ и във входа сте мнозинство , не е чак толкова непосилно , поне това споделят мои познати . За дървата трябва да се сметнат също така времето и парите за пренос ,чистене на печки , боядисване на опушени тавани ...
34
0
 
2
 
! Отговори
приятелка преди 7 години
Най-добре е на парно.Без да се трудиш и го мислиш. А как се изсичат безразборно дърветата,няма да има за много години.Гърците си пазят горите,а нашия българин му дава на безценица нашето богатство.Къде са горските и ти, Бойко.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕвроДИРЕКТИВА: N: 32000 от 2006 г.ГЛАСИ: ВСЕКИ ДОСТАВЧИК НА ЕНЕРГИЯ Е ДЛЪЖЕН ДА ПОСТАВИ СВОИ УРЕД, И ДА ОТЧИТА НАЙ МАЛКО ЕДИН ПЪТ НА 6месеца.
32
1
 
2
 
! Отговори
Тишина преди 7 години
*** кво стана с делото по евродирективата за парното бе? Що се правите на 2 и половина? Съда свърши ли си работата както му е реда или пак обслужва определени кръгове? Айде стига съдили невинни хора! Стига вече писна ни от тъпотии!
31
0
 
7
 
! Отговори
Жо преди 7 години
До АнонименХОРАТА СА различни. За едни 19 градуса са нормална температура, за други- нормална е 25 градуса.Лятото при 19 градуса много хора ходят по фанелки и джапанки.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам експертите да стоят цяла зима на 19 градуса по ризи и да проучват, проучват...........
29
2
 
17
 
! Отговори
дървов преди 7 години
Най-евтино е на дърва,ама ако дървата са крадени.А иначе си е доста скъпо,ако се купуват на редовни цени.За отоплението на едно средно голямо жилище около 120-130 кв при поддържане вътре в стайте около 22 градуса са необходими поне 10кубика сухи дърва по 75 лева на кубик дърва,смятайте колко е евтино.Плюс чистене и внасяне дърва сметката ще надхвърли 1000 лева.
28
2
 
13
 
! Отговори
до Енчо преди 7 години
Май си пропуснал една нула. 700 лв.пелети са няма и 2 тона. Няма как да паднеш под тон на месец, освен ако не живееш в Африка.
27
0
 
4
 
! Отговори
681 преди 7 години
До Анонимен 31ГАЗТА, дето я наливаха дядовците ни едно време във фенерите си, и тя ли ставала за отопление, и то най-еФтиното?
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31Аве *** казва се газа освен ако не си мислил да се отпляваш с керосин!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От газта нищо по хубаво не са измислили лошото е ,че Бойко не успя с хьба
24
3
 
12
 
! Отговори
от Тунис преди 7 години
19 градуса ви е студено? Вие либийци ли сте или мароканци? В Еуропата 19 градуса е лете.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМА ВИЕ НЕ МИСЛИТЕ ЗА ТОЛОФИКАЦИЯ . ИЗМИСЛЯТЕ ВСЕ НОВИ И НОВИ НАЧИНИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ, КАК ЩЕ ОЦЕЛЕЕ ТАЗИ ФИРМА.
22
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Отопление" на 19 градуса?!? И какво - стоим вкъщи с якетата? Спестяваме 100-200 лева за целия отоплителен сезон, а после плащаме 300-400 лева за лекарства от простуди и грип? Енергийните "експерти"(Баба Гицка от Търничане и Бай Иван от Шушумигово) да си скъсат дипломите. А самите те, за по-лесна "адаптация", нека да поддържат 5 градуса в домовете си. Или даже около нулата - хем ще е енергийно ефеткивно. Хахахах.
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А стига бе, 700 лв. за отопление на 120 кв. м с пелети за цял сезон? На месец може или ако я палиш камината само за 1-2 ч. вечер.
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СОФИЯНЕЦ СЪМ ДО БОРИСОВАТА ГРАДИНА. МЕТНА 2-3 ГОТОВИ ЦЕПЕНИЦИ В КАМИНАТА ИМИ ИЗЛИЗА РАЗХОД САМО ТРУД.. ТОВА ГО ПРАВИ КУМШИИКАТА НА КУЩАТА СИ САМО 90 ГОДИНИ.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
70 лева ко е евтино не знам маи се замислям дали да не мина на климатик вече
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO 21 RUSIY NERASBREH KAK SI V APARTAMENT A V KUSHTA I NA LOKALNO OTOPLENIE. MNOGO PROTIVORECHIYA. V RUSIY E SADALJITELNO KOLEKTIVNO , ZENTRALNO, ZENTRALISIRANO I MASOVISIRANO. OTOPLENIE.
17
5
 
12
 
! Отговори
Енчо преди 7 години
За миналата зима платих 700лв за пелети. Къщата ми е 120 кв. санирана и съм с камина на пелети вътре. Температурата беше около 24 градуса. И няма пушене, цепене, рязане ....
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз сьм на парно в апартамента и с котел на кьщатата живея в Русия и хич не ми пука