Министър и военни на празника на авиацията и ВВС

Награждават военни и цивилни за висок професионализъм
13 окт 2016 14:22,
20

 Снимка: БТА

Министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал Константин Попов, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, военнослужещи и цивилни служители от състава на военната ни авиация, ветерани отбелязаха празника на авиацията и на Военновъздушните сили.

Те поднесоха венци и цветя пред Паметника на летеца на пл. "Народно събрание" в София.

По-късно на тържествено събрание в столицата личният състав на ВВС бе поздравен за успешното изпълнение на задачите по време на учения, охрана на въздушното пространство на страната, в издирвателно-спасителни операции, погасяване на пожари, при транспортиране на медицински екипи за донорски операции.

За проявен висок професионализъм ще бъдат наградени военнослужещи и цивилни служители със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на ВВС.

По повод на празника Националният военноисторически музей организира Седмица на авиацията. От днес до 16 октомври посетителите на музея ще имат възможност да видят непоказвани експонати, свързани с живота на българските летци, оставили ярка следа в историята на България.

Музеят на авиацията в Крумово също ще отбележи празника с Ден на отворени врати - от 10:00 до 17:00 ч. на 16 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
10
 
! Отговори
Krom преди 7 години
В двадесет и Ай век, както е прието да се казва в бюджетната комисия, празника на "авиацията" чийто криле дебело-гъзите политици отрязаха минава по паметниците. Защото авиация ни нямаме. Бойна авиация няма и да имаме. Дълбоко обичащите ни Задокеански "съюзници" не искат да имаме авиация. Предпочитат българина невъоръжен, като израз на доверието си по НАТО-вски. Не зная този дето прие да е "Командир на ВВС" не го ли е срам сред колегите му в НАТО. Позор за България.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прли 25000 армия имаме повече генерали от времето на Живков, когато армията беще 150000.Имаме само две бракувани 60 годишни фрегати, а 4 адмирала и един контраадмирал.На 100 войника - полковник.
14
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До Анонимен 7 На тоя въпрос си блъскам главата и аз : От кого ни охраняват ? Некво отбиване на номер, според мен...
13
1
 
8
 
! Отговори
Редник Каракочев преди 7 години
Но Попов да му имам шапката. А иначе, честит празник на защитниците на родното небе.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ракетни войски в БГ вече няма разформироваха ги като опасни. ПВО няма ракети нарязаха ги за да не ударят натовските самолети. Оставиха ни 10 ракети със супер малък обсег неспособни да свалят съвременен самолет.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военната доктрина на България трябва да бъда неутрална-извънблоков статус извън НАТО. Основна цел защита на границите на България живота и собствеността на българските граждани. Всички мисии в които участват контингенти на наемната ни армия са неоправдани като разход и като цел. каква е целта на България в Афганистан? няма такава затова пък американците имат. Докато армията ни служи на чужди интереси няма да се оправим.
10
1
 
3
 
! Отговори
ХХ преди 7 години
ПВО празнува ли днес. Нали и те са към ВВС.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гаврата с нас продължава. ВВС отдавна няма, армия няма, но има министър на отбраната-виден предател, и една кофа генерали-мишки, които не знаят точно какво командват. И всички тези комедианти струват скъпо.
8
0
 
13
 
! Отговори
Миг35 преди 7 години
Днес има празнуват ВВС или по точно празник на военно въздушния ни самолет.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е ли гей парад?
6
0
 
15
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Имаме достатъчно генерали и полковници във ВВС съгласно принципа "Много вожд, малко индианец". Още Джани Родари е разбрал силата на такава армия справка "Приключенията на Лукчо".
5
1
 
14
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Някой може ли да даде справка, колко фуражки се кътат около така наречените ВВС в България...Сигурно са хиляди, а реално ни охраняват поляци...
4
0
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Цанко е проверена мишка .....май....
3
0
 
11
 
! Отговори
+ преди 7 години
На празника на каквоооо ?
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ВВС като ние жив самолет нямаме. Къде видяхте въздушни сили?
1
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Министърът не дойде . Вие къде го видяхте.