Отслужиха молебен за здравето на българския патриарх Неофит

Службата бе отслужена в Троянския манастир
15 окт 2016 14:04, Красимир Ангелов
16
Отслужиха молебен за здравето на българския патриарх Неофит
Снимка: БТА

Молебен за здравето на българския патриарх Неофит бе отслужен в Троянския манастир. Днес патриархът навършва 71 години. Той оглави Божествената света литургия в храма "Успение Богородично" в Светата обител.

В службата участваха митрополити и други духовници на Българската православна църква. В храма присъстваха и представители на местната власт, народни представители, директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров и миряни.

От името на митрополитите на Българската православна църква, ловчанският митрополит Гавриил отправи поздравителни слова към патриарха. "От избирането ви начело на Българската православна църква вие се утвърдихте като истински духовен водач на православния български народ като във всичките си дела се ръководите от мисълта за благото на поверените ви от Бога души.

С думи и най-вече с личен пример, наставлявате и подкрепяте нуждаещите се. Призовавате към състрадание, насърчавате към любов към ближния, взаимопомощ и разбирателство. Честити сме да имаме във ваше лице молитвен застъпник и първосветител. Вие сте пример за всички нас да живеем и да се трудим със съзнанието за огромната отговорност, която носим пред Бога за всяка наша дума, решение и дело", заяви митрополитът, цитиран от БТА.

Негово светейшество получи поздравление и от името на Софийската митрополия. Поздравителен адрес от името на министър-председателя Бойко Борисов прочете областният управител на Ловеч Ирина Митева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
x преди 7 години
Владиците Гавриил,Пловдивския и Доростолския не са ченгета,но дядо Неофит и всички останали...
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Деде Поповете много обичат да си хапват блажно! Лошо няма разбира се но и други благинки ги гонят. Все пак тяхната отговорност е огромна в сравнение с тази на обикновения човек. Нека истинските християни изчистят манастирите от пошлостта и лицеприятието за което Христос говори - фарисейщината и садокейщината! Да се намали колкото се може повече разстоянието между Вяра и Религия!!!! Дано!!!
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧРД . Ето го търсеният Обединител на Нацията . Вестник Телеграф - Гощават дядо Неофит със свинско за ЧРД - стр. 6 . В Библията ясно е записано - Не яжте свинско , защото е нечисто . Как да обединиш такава Нация ?
7
3
 
2
 
! Отговори
до 2,3,4,5 преди 7 години
що за овце сте вие да желаете нещо добро на подтисниците си,лазете си,ближете ***,но не ни се натрапвайте,че сте толкова гнусни,че нямам думи
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
......старо-младо всичко бяга горе в манастира.............
5
3
 
0
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Господ здраве да му дава и да не се тревожи, че Боко не го е почел. Добро му е сторил, защото не се омърсил с досега боков.
4
3
 
12
 
! Отговори
Православен преди 7 години
На многая лета, владико!
3
9
 
1
 
! Отговори
Дяд Йоцо гледе преди 7 години
А за Вас както и за нас на дядо ти Неофит Пръчката
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жив и здрав и Господ много благодат да му въздаде! Амин!
1
3
 
8
 
! Отговори
Дядо Павел преди 7 години
А за нас кога ще има молебен?