Лиляна Павлова отчете: По-скъпите винетки – по-оборотни!

Догодина няма да се увеличават цените на стикерите, обеща министърът
24 окт 2016 14:00,
137
Лиляна Павлова отчете: По-скъпите винетки – по-оборотни!
Снимка: БТА

След поскъпването на винетките продажбите им не само не са намалели, но и са се увеличили, показва статистиката.

Увеличава се броят на продадените винетни стикери, а брутните приходи от тях към 15 октомври т.г. са около 300 млн. лева, обяви строителният министър Лиляна Павлова, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Тя обясни, че въпреки увеличената цена, статистиката сочи, че има значително увеличение в броя на продадените дневни винетки за камиони. Намалява продажбата на седмичните стикери за коли, но месечните се увеличават, похвали се тя.

Броят на продадените седмични винетки e над 2,28 млн., а продадените месечни - 366 000 броя. Павлова пресметна, че за 2015 г. продадените месечни винетни стикери са били 199 000.

"В годишните няма голяма промяна вървят около 1,8 млн. броя средно всяка година", обясни министърът и допълни, че около 200 000 от тях са по линия на социалното подпомагане за инвалиди.

Лиляна Павлова подчерта, че промяна в цените на винетките догодина няма да има.

Припомням ви, че заради сериозното им поскъпване от миналата година имаше серия протести в цялата страна.

Строителният министър обясни днес, че след въвеждането на тол системата ще има изцяло ново ценообразуване.

Поръчката за избор на изпълнител в момента се обжалва в съда. Павлова обясни, че целта е, след решение в близките дни, до края на годината процедурата да бъде доведена до финал, за да заработи системата през 2018 г. 

През зимата магистрала "Хемус" ще бъде изцяло затваряна за снегопочистване, обяви още Павлова. Това щяло да се наложи заради ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка".

"Ще има допълнително въведени механизми от Пътната агенция съвместно с органите на МВР за отбиване пътните средства", каза тя и уточни, че тежкотоварните автомобили ще бъдат отбивани за постоянно, а леките коли ще бъдат насочвани към обходи.

Шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров допълни, че тази година пътуването в участъците, където се извършват ремонтите на тунелите ще бъде двупосочно в едното платно и допълнително ще затрудни движението и трафика в тях.

"При необходимост товарният трафик ще бъде спиран на няколко места", каза той. Лазаров обясни, че в посока София всички идващи от Видин, Монтана и Враца ще бъдат спирани при така наречения пик при Ботевград, а тези които идват от Плевен в посока Варна ще бъдат спирани в равната част на АМ "Хемус".

"В обратната посока от София към Ботевград товарните автомобили ще бъдат спирани при една от бензиностанциите преди виадукт "Елешница" , докато приключи обработката на пътното платно, или ако има голям наплив от леки автомобили", каза инж. Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
2
 
! Отговори
Асен преди 7 години
Купувах си годишна редовно, но тази година минах с една месечна! От мен сте загубили половината приходи. Но не само вие сте загубили. Загубиха също и бензинджиите, че като не пътувам не купувам гориво. Загубиха и хотелиерите, че като не пътувам, не ми трябват хотели. Загубиха и автосервизите, че като не пътувам не си троша колата. Дръжте цената пак такава, толкова ще купя и догодина.
104
2
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Лиляна Павлова е много зле с математика.Всъщност най-скъпите като стойност винетки излизат най-евтино.АКо не можеш на ум да го сметнеш вземи ли калкулатор и сметни!!!! Гламава ***!!
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 116 - плащаш минаваш, ама какив са пътищата в БЮРМ, а какви са нашите....освен това стандартът им на живот е доста по-висок от нашия.да не говорим, че според правилата на ЕС не може да има ТОЛ-систела щом няма изградена инфраструктура а в Северна България, положението е безнадеждно. отделон на ръка сложиш ли ТОЛ-системи - махаш винетиките.
102
2
 
9
 
! Отговори
Царицата на лъжата преди 7 години
Пак се опитва да ни баламоса,,че се направиха маагистрали,направиха се ,но качеството е под каквато и да е критика,междуселските и повечето от междуградските пътища са като разорани ниви .Винетките ,без коментар ,обират ни като селски лихвари .Лилянооооо нема лошо ,съгласен съм винетката да стане и на твоята реална цена от 150 лв. Но искам да ми плащаш ремонта на колата заради твоите "прекрасни" пътища ,долу горе по около 500- 700 лв на година
101
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И я като Лилито ако взимам министерска заплата и за фрезата , че си купим финетка , ако че е ползвам само за двору.
100
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Нали си спомняте, че Лилото бе обещала да не се вдигат винетките, но после кво стана + още 40 лв. Вервате ли и. Аз вече НЕ.
99
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам си поне старите винетки за 67 лв. Като минат изборите сигурно ще има и актуализация или оптимизация на винетките. Сега давам 100 лв. за селските пътища пълни с дупки за изминати на година 1500 - 2000 км. За една кола трошка втора младост европейска общо данъци ГО, прегледи, общин. данък и пр с винетка близо 500 лв. Догодина този лукс може и да не си го позволим. Да идват катафалките.
98
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да въвеждат , патарници като в македония и сърбия. плащаш - минаваш. другото е шушу-мушу.
97
2
 
1
 
! Отговори
Bankefoll преди 7 години
Po-skapichki toll taksichki za kg tovar sa nai-zdravoslovni za bg trezorcheto, nali taka Goranov?!.:-) Nazdrave za novite toll taksi na kilogram tovar v rbg!
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия ся направо за рекордите гинес,ама за големите дивотии,който плещят по телевизиите.
95
2
 
23
 
! Отговори
Хемус преди 7 години
Тези кавали и асфалт не слагат,а някаква имитация!Преасфалтиран участък,на Хемус до Каспичан,има няма една година,елате да видите какъв лунен пейзаж е станал!
94
4
 
27
 
! Отговори
бай Х преди 7 години
до изборите няма да има увеличение на нищо,а след изборите..........ооохххх,малееееее!!!!
93
3
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Тази на снимката ни се вижда доста оборотна :-D
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Догодина няма да се увеличават цените на стикерите, обеща министърът.Ами по-догодина?
91
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Сливен ти е мястото!
90
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скъпите винетки,по-оборотни?!?!?!?!А,има ли винетки на старата цена,които не се търсят и не са оборотни???Пусни ги заедно в обръщение бе,Павлова,че да видим кои са по оборотни-тези от 100 без няколко лева или старите от 67!!
89
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Популистки лъжи в стил ГЕРБ.
88
3
 
1
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Анонимните персоналните обиди показват само тъпотата и страхливостта на обиждащия.
87
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Ужас! Вземи и ни покажи документа в който пише, че щели сме да получим тези транзитни такси. от малкото, което се разбра по ЮП, размера на транзитните такси не е обсъждан въобще. Според Гъзпром, таксите щяха 25 г. да изплащат заема даден ни от същия, а след това за покриване на разходите по поддържане. Полза от ЮП-кръгла нула. Загуби-огромни. Спрете троленето!
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 88 - спорез Борисов оставак ще се дава само ако ЦЦ е втора на първия тур, защото там се мерили първите ядра. във всички останали случаи дори да води с половин процент, пак няма да подава оставка-