Лекарка се потроши в линейка на дежурство, уволниха я

Жената пък подаде жалба, била дискриминирана
15
Лекарка се потроши в линейка на дежурство, уволниха я
Снимка: Булфото, архив

Комисията за защита от дискриминация ще разгледа през тази седмица жалба срещу Спешна помощ в София, подадена от нейна служителка.

Жената е медицински специалист в центъра, потърпяла е катастрофа с линейка по време на дежурство и е получила множество фрактури и травми.

Поискала е да й бъде разрешено да работи в диспечерната на центъра. Не е можела да се качва на линейка, защото се е движила с проходилка.

Твърди, че това не и е позволено, казали й, че Спешна помощ не е дом за инвалиди, поставили й ултимативно вариантът да започне работа във филиала на центъра в Ботунец или да бъде уволнена.

Отказва със своето инвалидизиране от 84 сто да отиде да работи на 20 км от местоживеенето си и е... уволнена.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
10
 
! Отговори
Ханс преди 7 години
Не че нещо, ама ако имаше наистина 84% инвалидност, как тъй само с едната воля пак е тръгнала на работа ??? Феномен !!!
11
1
 
19
 
! Отговори
кристина преди 7 години
служителката обясни, че хората изчезвали безследно или умирали и затова парите оставали на държавата.. Просто няма такава държава в света, България е държавата на най-голямата несправедливост и разочарование..и всичко дължим разбира се на политиците :(
10
4
 
9
 
! Отговори
кристина преди 7 години
В България законите работят против обикновените хора, пострадаш ли, не се надявай на помощ от държавата.Работя в чужбина бук шоп, залози..та имаме един дядо идва да залага на коне..блъсна го една кола и човека счупи крак.. държавата му изплати 70 000 евро обезщетение.. Къде в България може да се случи такова нещо??? Взех мама при мен за една година и като се върнахме не й дадоха пенсията, жената чака три месеца за да си я вземе, а служителката обясни че хората изчезвали безследно или умирали и
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъъхти статията! Толкова неграмотно написана, че нищо не разбрах.
8
0
 
37
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
ЦХК (ц. хелзингски комитет) не се намесва, защото пострадалата е българка.Но така е, драги ми пролетарии при капитализма - като се счупиш, те изхвърлят на ***.Закона на джунглата.
7
0
 
6
 
! Отговори
bgospodinov преди 7 години
Гелеви работи
6
1
 
46
 
! Отговори
pfffff преди 7 години
в нормална държава,щяха да и изплатят пари за злополуката,да живее спокойно много,много,много години.как пък не случихме на един читав политик,мамка му.....
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Руди ХесDu untermensch, schreib woanders!
4
1
 
43
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Жалко че има негативно отношение към хората с увреждания и тези в неравностойно положение .Тези хора се считат за бреме на държавата и работодателите.Сляп ли е БХК който се грижи за затворници престъпници мигранти и кви ли не но за тези хора които превъзхождат много държавници с умствените си знания и възможности но са отхвърлени изоставени сами да си решават съдбата.
3
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм. С над 50% инвалидност не се ли защитават от закона(т.е. да не могат да бъдат уволнени, освен ако не се закрие нуждата от специалността им?).
2
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не стига, че е права, а и трябва да получи обеьщетение, защото е претърпяла трудова злополука.
1
1
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами,ако всичко написано е истина,тогава е права .