Бащата на гимнастичката: Треньорката не я пребива, не виждам проблем!

"Детето ми обича Симеонова повече от семейството си"
Обновена: 11 ное 2016 16:50 | 11 ное 2016 16:22,
185
Бащата на гимнастичката: Треньорката не я пребива, не виждам проблем!
Снимка: Facebook

Детето ми обича треньорката Елена Симеонова повече от семейството си, заедно спят, заедно се хранят. Разпространеният клип в социалните мрежи се отразява зле на концентрацията на децата. Възмутен съм. Това заяви Альоша Бредалиев, бащата на малката гимнастичка, заснета в клипа, на който се вижда как треньорката на бургаския клуб "Олимпия" й дърпа ушите, недоволна от представянето й.

Още по темата

Майката и бащата на детето са от Несебър и застават плътно зад Симеонова. "Тя не го пребива. Никой няма право, освен ние, да търси отговорност, ако има някакъв проблем. Аз не виждам такъв! От осем години сме с тази треньорка", твърди родителят пред Burgasinfo.

Той е категоричен, че никой няма право да използва и пуска детето му в социалните мрежи. Детето все още не знае за клипа.

"Може би ще го види и ще започне да задава въпроси. Кой дава право на хора, които не познават мен и треньорката да пишат коментари", пита бащата.

Уверена в методите си е и Сименова. "Всяко мое действие е достояние на родителите и не мисля, че нещо нередно е извършено. Както ги тренирам в присъствието на родителите, така е и когато тях ги няма. В крайна сметка тези деца са спортисти. Кой определя кое е допустимо и кое не е допустимо? Говорим за спорт! Няма да отговарям на коментирате, които са глупави. В моите действия няма умисъл. Целта не е да бъдат малтретирани децата. Знаете ли колко точки има на ухото, които могат да стимулират?", каза треньорката.

Екип на Bulgaria ON AIR откри треньорката Елена Симеонова в спорната зала, заедно с малките гимнастички.

"Методите ми на работа не са такива, нищо сериозно не се е случило! Това е нормално в процеса на работа, когато децата са превъзбудени и това е единствения начин, който сме намерили да ги озаптим по някакъв начин", заяви Симеонова.

Клипът е сниман от спортен репортер на бургаска кабелна телевизия, който е присъствал на тренировката. По думите на Петър Михайлов треньорката не само вербално, но и физически упражнила насилие върху децата.

"Имаше и други хора в залата, в последствие разбрах, че това безпардонно поведение се повтаря и пред родители. Не мога да разбера защо досега няма сигнали, няма жалби", добави Михайлов.

За случая вече е сезирана Агенцията за закрила на детето, която е започнала проверка. Треньорката Елена Симеонова е дала обяснения.

По думите на Теменуга Захариева от Агенцията за закрила на детето треньорката обяснила, че въпросната гимнастичка, която е на 11 години от Несебър, е хиперактивно дете и за да я върне в реалността я дръпнала за ушите и леко й разтърсила главата. Родителите на детето са присъствали в залата и не са реагирали по никакъв начин.

"Явно всеки треньор си има някакъв манталитет и начин на работа, ако това е нейният, това не е моят!", добави и треньора на националния ансамбъл за художествена гимнастика Ина Симеонова.

Засега няма официално становище от Българската федерация по художествена гимнастика.

В зала "Младост" в Бургас е и председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева, която заяви, че подобни случаи няма да коментира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй се става нинджа.Искате детето ви да развие потенциала си в спорта( съмнителен приоритет), това е начина !Другото е групички по интереси.
82
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
смятай тази какво ги прави като няма камериколено в ребрата, лакът в зъбите, суплекс и от там за ушите направо в банята за освежаващ душ със студена вода.Това дете след няколко години ще трябва да се грижи за собствените си деца.
81
13
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Малките трябва да се каляват с бой,боя изгражда личноста,който се ял бой после става човек,а който не става ***!Спомням си като бях 6 клас директорката какъв сочен и камшичен шамар ми избумка,чак до ден днешен резонирам от него,и съм благодарен.Ако ме бях били повече аз щях сега да съм президента не тва *** плевнята!
80
2
 
9
 
! Отговори
ДЕЦАТА СА ВИНОВНИ преди 7 години
ДЕЦАТА СА ВИНОВНИ ЧЕ НЯМАМЕ МЕДАЛИ И СПОРТНАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗАПАДА. А ТАКА ДАСКАЛИЦО, ПРИБИЙ ГИ
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зависи от човека.Ако е умно и чувствително дете, само една дума може да го съсипе.Ако е тъпо и от бой да го спукат - все ще му е тая.В случая не е хубаво да се малтретира малко момиче което се старае !
78
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
... и после що скачат от етажитенямам думи, баси спорта, ако това е цената на медалите, да им таковам на отличиятаболни мозъци с болни амбиции
77
2
 
20
 
! Отговори
потърпевш преди 7 години
Като човек когото са го разпуквали от бой и тормозили психически като дете и юноша, със знанието и съгласието на родителите му,мога да ви кажа че това учи на злоба и ненавист нищо друго.Шампион не съм,ама те са стари и имат нужда от помощ,но на мен ми липсва желание да се занимавам с тях.Това е положението.Научих се да не ми пука от никого и за никого.
76
11
 
8
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Ама много е лошо да издърпаш ушите на дете, пък за шамар - ужас! Обаче ако му обясниш как еднополовата любов е нещо хубаво, и колко е модерно да се слуша чалга и да се пласират бонбонки - тогава проблем няма, такива са евроатлантическите ценности!
75
0
 
12
 
! Отговори
Езика на тялото!!!!! преди 7 години
Погледа към публиката след "дърпането" на ушите говори ясно. За който не може да чете ЕЗИКА НА ТЯЛОТО - ето превода:- Редовно малтретирам момичетата и си го изкарвам на тях, даже прекалявам. Трябва да подготвя родителите, за да не ме нападнат, ако някое дете пропее за това. Трябва да ги накарам да си мислят, че аз съм просто по-строга а не емоционално нестабилна психопаткаТАЗИ ИСКА ДА ПРИКРИЕ НЯКОЯ ИЗЦЕПКА С МАЛТРЕТИРАНЕ НА ДЕТЕ, КАТО СЕ ИЗКАРВА СТРОГА НАСТАВНИЧКА. ВЕРОЯТНО ДЕТЕТО Е СЪЩОТО
74
0
 
0
 
! Отговори
adibas преди 7 години
Те в Бургаско са така...няма проблем ;)
73
2
 
2
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Значи детето от 3 годишна възраст се занимава с худ. гимнастика, може пък и като част от терапия за тази хиперактивност, често съпроводена с дефицит на внимание, така че не съдете прибързано, може би за родителите е най важен общия напредък на детето, който му носи спорта и дисциплината, щом виждат и знаят методите на треньора, пък и така силно я защитават.
72
6
 
4
 
! Отговори
Мммм преди 7 години
Хващането за ушите и повдигането е метод в Непал и др страни, който се прилага от знахари за заздравяване на тялото и мускулите. Това знам от докторка, практикуваща там.
71
4
 
9
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Личните, неосъществени амбиции, които много родители искат да реализират чрез децата си, съсипвайки ги - ето това е тяхното лице. Не вижда нищо нередно? Ако утре дъщеря му започне да бие деца и да пуска клипове в интернет, да не се учудва защо. Сам е виновен, като е подкрепил създаването на поредното неуравновесено чудовище... Спортът НЕ Е насилие!
70
1
 
4
 
! Отговори
цвик преди 7 години
Боковия цик е отсвирил референдума и се закопа окончателно!
69
8
 
27
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Браво на бащата! Той не вижда проблем. Логично. Роба не вижда нищо лошо в това господаря да бие детето му. В крайна сметка когато цял животе е бил на колене и *** ***, предници и какво ли още не. Този човек не вижда проблем. Той дори не знае, че детето му може да получи повече внимание и любов от него самия. Горкият, любовта му минава през шамари и ритници и за него това е нормално. Не трабва да възпитаваме страхливи и премирени, безнадеждни деца. Напротив! Трабва да са свободни и щастливи
68
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това бъде направено с мое дете, първо се моля богу горещо да не успея да открия на момента въпросното лице, та, ще му съсипя живота на това създание, ще го разпукам от жалби, а като приключа с това, ще го довърша с още дела за обезщетения!
67
0
 
14
 
! Отговори
Телепат преди 7 години
До 59Многото номер 1 в спорта, дето са им дърпали ушите и са им били шамари после станаха едни дебеловрати "застрахователи". Ставало било хубаво... като чета коментари като този, и не е само един, става ясно защо България е на това дередже.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така,мачкайте си децата под личните неизпълнени амбиции.Колкото от по-малки ги пречупите и промиете-по-добре.И най-приятно е чувството след 10-15 години като осъзнаете,че няма да станат напъванията и само сте създали едни социални инвалиди до края на живота им.Кратък пример със Златните момичета-едната се омъжи,разведе и от тогава през 6 месеца си сменя любовите.Втората се метна от 6тия етаж.И това ако са примери за психически стабилни хора,който не са дълбоко травмирани от деца,не знам.
65
4
 
8
 
! Отговори
До 66 преди 7 години
Малмьо мирише на дюнер, Ротердам е ч*алмосан град, кмета им е муслиманин, Лондон отдавна е шериат, Германия да казвам ли каква е, шведите са вдигнали ръце от сомалийци и иракци, Хондия е пълна с марокански скакалци и нинджи....Да продължавам ли?
64
4
 
6
 
! Отговори
59 преди 7 години
Къде в Европа е ислямско бе лешник? Ти освен до морето в Шабла на друго място ходил ли си ? Виж колко джамии има в бг,Ела в Англия и удари така дете ,да видиш кон боб яде ли и как ще те омотат