Борбата с бежанците на границата - денонощна, призна Дончев

Има ли синхрон в действията им в Харманли и в други центрове?
Обновена: 25 ное 2016 21:58 | 25 ное 2016 21:43, Веселина Йорданова
51
Борбата с бежанците на границата - денонощна, призна Дончев
Снимка: БТА

Бежанският наплив е денонощен, борбата е непрекъсната, с опити за рязане на оградата. Това призна вицепремиерът в оставка Томислав Дончев в предаването "Панорама" на БНТ.

Той обаче посочи, че реакцията на институциите на бунта в Харманли е била адекватна. Дончев каза още, че е лош навик да слагаме всички бежанци под един знаменател.

Още по темата
"Има млади хора в отлична физическа форма, видимо агресивни, които живеят с убеждението, че някой на другия край на света им е длъжен", заяви той.

По думите му полицията си знае работата и е реагирала адекватно при потушаване на бунта. Не бива да забравяме, че трябва да мислим за правата на всички, не само на една група, каза още вицепремиерът и допълни, че в самия център едни мигранти са били бити от други - защото не са искали да се включат в погрома.

Дончев подчерта, че има неща, с които политиците не трябва да си играят и допълнителното подклаждане на страховете на хората може да ни вкара в цикъл, от който няма излизане.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък се обяви за по-сериозни мерки срещу нелегалното влизане на мигранти и за незабавната им екстрадиция.

"Три пъти повече нелегални се хващат вътре в страната, отколкото на границата", коментира тя и поиска спешно дострояване на оградата. Прекалено много я оскъпиха, но не я достроиха, каза тя.

Според лидера на БСП бежанската криза би трябвало да е тема за национално съгласие, но призна, че това не бе постигнато днес в парламента.

Шефът на вътрешната комисия в НС Цветан Цветанов пък коментира по-рано пред БНР, че държавата полага неимоверни усилия, за да се нормализира обстановката в Харманли.

"Днес беше представена информация, че на територията на Европа е имало подобни безредици в няколко други центрове – във Франция, в Гърция. Аз съм убеден, че под една или друга форма може да се говори за определена синхронизация в действията, но все пак нека компетентните органи да си свършат работата и същевременно да може да се даде информация, която е достоверна", каза той.

Депутатът в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки смята, че в бежанските лагери има и хора, които са саморадикализирали се елементи и бунтът в центъра в Харманли потвърждава това опасение.

Има основание за притеснение, че в бежанския поток се инфилтрират бойци на Ислямска държава, заяви Джамбазки пред журналисти в Добрич, цитиран от БТА. По думите му бунтовете в бежански лагери в България, Гърция и Франция по едно и също време са координирани.

Евродепутатът посочи, че лагерите за нелегални имигранти в населените места незабавно трябва да бъдат закрити в интерес на националната сигурност на страната. "Решението е да бъдат закрити и изнесени непосредствено до граничната бразда. Лагерите трябва да бъдат от затворен тип, за да не бъдат бежанците заплаха за живота и здравето на българските граждани", добави Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме интересува какво става в бежанските лагери на страните, които си поканиха гостите! Интересува ме тук властите да работят в синхрон и в интерес на народа. Да се забранят всякакви трафикантски организации като БХК и подобни. Да се експулсират всички, влезли незаконно в страната и такива без документи. Отмяна на Постановление 208 и твърда позиция в ЕК и ЕП. Време за игрички няма! Цяла година заседаваха и пиха кафе в Брюксел без резултат!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Дончев доста заблуден , Бежанците си комюникират по фейсбук и уотс ап с тези в Германия на които вече им е дадено квартира и месечни пари не само това но и са трагнали на курсове по Училища и най интересното дори в Университетите няма такси за кандидатстване за тях , как няма да злодеят
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каква ограда бе, видя се че оградата се заобикаля и на 90% от границата ограда НЯМА.тези тапирски медии баце - тотална ДЕ ЗИН ФОР *** ЦИ Я
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бъдат екстрадирани всички,незаконно влезли в страната,независимо дали се пишат бежанци или икономически емигранти.Незаконното нашествие е престъпление срещу държавата и трябва да се наказва с цялата строгост на закона.Всички останали увъртания на властимащите са с цел замазване на очите на гражданите и приклякване към Брюсел заради поети вече ангажименти и страх от спиране на еврофондове.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ПОЧЕРВЕНЯ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ- Е КОРНЕЛИЯ- ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА НОВИ ИЗБОРИ- ТОЯ ПЪТ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ- КАТО ЕДНИ ИСТИНСКИ СОЦИАЛИСТИ ОТ КЪДЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ- ЗАЩОТО ПЪРВО ВИ ИЗЧЕЗНАХА ЕДНИ ПАРИ ОТ ПАРТИЙНА КАСА- КАК ДА ПОВЯРВАМЕ НА ХОРА КОИТО КРАДАТ СЕБЕ СИ И СЕ ИЗРАЗЯВАТ НЕПРОСВЕТЕНО, КАТО СЪЩИ МАХЛЕНСКИ ТЕТКИ, НЕ УВАЖАВАТ УСИЛИЯТА НА ХОРА КОИТО СЕ СТРЕМЯТ ДА ИЗВЛАЧАТ ДЪРЖАВАТА ОТ БЛАТОТО, НО ДО СЕГА СТЕ НИ РАЗМАЗВАЛИ И ЧУПИЛИ КОСТИТЕ, ТА СЛЕД ВАС ВОНИ НА ***- КОГО ЩЕ НАРАНИТЕ С БЪЛГАРИЯ
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
32, ТИ ЩЕ СВАЛИШ ШАПКА, АКО Е ИМАЛО ВЪРХУ КАКВО ДА Я СЛОЖИШ- ОТ ПОСТА ТИ ВИЖДАМ , ЧЕ ШАПКАТА ТИ Е СТОЯЛА ВЪРХУ ЧЛЕН, А НЕ ВЪРХУ ГЛАВА- А ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ МОЗЪК В ЧЛЕН НЕ ВИРЕЕ.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИ ЗА ЗАКОНИ ДА СИ ЧУВАЛ, ЗА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА ДА СИ ПОНАЧУВАЛ, А ЗА МУТРИТЕ ДЕТО СВЪРШИХА МРЪСНАТА РАБОТА И СЛЕД ТОВА ГИ ЗАСТРЕЛЯХА КАТО ***, А НЕ ТИ ЛИ ПРИЛИЧА ИСТОРИЯТА С ДИНКО С АКТИВНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ ПРЕЗ 2013 Г МИШО ШАМАРА, ОНЯ ЛЕКЕТО, БАТКАТА С ПОТНИЧЕТО, ЛЕЛКАТА ОТ ПЪРВАТА РЕДИЦА- ОКАЗАХА СЕ ПРОДАЖНИ ***- БОРЕХА СЕ ЗА БСП, А ЗАБРАВИХА ИДЕОЛОГИЯТА, ПЛЮХА СИ НА ПЕТИТЕ И ЗБЕГАХА АМА НЕ НА ИЗТОК,А ПРИ ОНИЯ КРАВАРИТЕ- И ПРЕДСТАВИ СИ МНОГО ИМ ХАРЕСАЛО ТАМ А ТУК БИЛО КОФТАК
32
0
 
7
 
! Отговори
До Граничар преди 7 години
Преди време, за стрелба по нарушител на държавната граница, граничарят получаваше отпуска. Сега получава БХК.
31
2
 
15
 
! Отговори
Мъдреца преди 7 години
Най-първо да кажа: шапка свалям, поклон сторвам и съм признателен на онези мъжки момчета които сами се организираха и отидоха да хващат нелегални бежанци! Ето това е гласа на българина, такива българи иска майка България! Мъжете които помнят историята още ги има. А "компетентни органи", за които се спомена няма, нито в БГ нито в Европа, защото никой не е подготвен за "предателството отвътре", от "нашите си" смотани политици за да бъде компетентен. Срам на смахнатите политици продажници! Срам!
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВО ПРЕДЛАГАТ СОЦИАЛИСТИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД- УСМИХНАТИ ФАНТАЗИИ, ОТРИЧАЙКИ УСИЛИЯТА НА ДРУГИТЕ, ДЪРЖАЙКИ СЕ КАТО АКУЛИ В МОРЕ С РИБКИ- КАК СИ ПРЕДСТАВЯТЕ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ В БСП ДА СЕ БОРЯТ БЕДНИТЕ ДА ИМАТ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ- АКУЛИТЕ ЩЕ СХРУСКАТ МАЛКИТЕ РИБКИ И ЩЕ КАЗВАТ ЧЕ ТЕ СА ВИНОВНИ ЗАЩОТО СА МАЛКИ И СЛАДКИ- РАЗБИРАЙ НЕГРАМОТНИ, ТУК СЛАБОГРАМОТНИ- В ЕВРОПА НОРМАЛНИ ХОРА С 13 И 14 ЗАПЛАТА С НОРМАЛНА ОТПУСКА БОРЕЩИ СЕ НЕ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ А ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ- КОЙ ВЯРВА НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИ
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо министърата на вътрешните работи досаге ни убеждаваше, че ни заобикаляли, понеже не харесвали България?
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАК ДА ИМ ПОВЯРВАМ НА ЧЕРВЕНИТЕ БРАТЯ- 1997 Г- 230% ИНФЛАЦИЯ, ФАЛИТ НА БАНКИ- ИЗТОЧИХА СЕ СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ МНОГО УМРЯХА ОТ МЪКА ЗАЩОТО СА СПЕСТЯВАЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ОБАЧЕ МНОГО ВЕРНИ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ ОТ Г У М А Н Е Т К И ИЗВЕДНЪЖ СЕ СЪБУДИХА МИЛИОНЕРИ С ЛЕГЕНДИ- ИЗНАСЯЛИ РАПАНИ ЗА ЯПОНИЯ ХАЙДИ БЯ И СЕ СПЪНАЛИ НА БРЕГА В ПОДВОДНИЦА, ДРУГИ ПЪК СТАНАЛИ КЛОШАРИ И СЪБРАЛИ СТАРО ЖЕЛЯЗО, СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА 5 ДОЛАРА 2008 Г ИНФЛАЦИЯ 12.3%2014 5 МИЛИАРДА ЗА ЕДИН ФОНД ЗА ГАРАН- как ли ще ни сготвят
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С голо дупе ли бориш навлеците, а?
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ПОЧЕРВЕНЯ- КАТО ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТ ББ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА- КОРНЕЛИЯ РЪСИ ЗАУЧЕНИ ОПОРНИ ТОКИ, ИЗВЪН ТЯХ СЕ ДЪРЖИ УСМИХНАТО НЕАДЕКВАТНО- КАК ЩЕ ОБЯСНИ АКТИВНО НАСТЪПАТЕЛНАТА БОРБА НА БСП ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ С ОСНОВНО ЯДРО ИДЕОЛОЗИ, НОСЕЩИ СОЦИАЛНАТА ИДЕЯ В СЪРЦАТА СИ НО С НЕИЗЯСНЕНИ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ- ТАЗИ КОЛИЗИЯ НЕ СМУЩАВА ЛИ БСП- ЧЛЕНОВЕ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ- ЗАЩОТО НЕ ВЯРВАМ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ЧЕ НЯМА ДА СИ ГУБЯТ ВРЕТО А ЩЕ УВЕЛИЧАТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛ
25
0
 
1
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Демокрацията. Колко ти ПЛАТИХА!!! Ти не четеш ли!? Защо ли сме недоволни!? Притеве явно всичко е на макс!!!
24
4
 
16
 
! Отговори
За да я има България преди 7 години
Да,дано най-после да е просветнало на българското общество , че предателството на националните интереси бе извършено от ГЕРБ .Сега разбирате ли за какво са отпуснати тези 160 млн. За създаване на буфер от бежанци в България.Всеки член на партия ГЕРБ било той редови,кмет,съветник или активист е предател на род и родина.Това не е защото Г-жа Нинова го казва,това е факт с всички доказателства.Партията на Нинова си има своите "кирливи ризи", но този проблем с бежанците е отговорност само на ГЕРБ- предали своите майки и бащи.Защо,защо,защо?
23
1
 
8
 
! Отговори
Циник до 15democracy преди 7 години
Виж колко червени ръчички си събрал!!! Ти си просто един от малкото "заразени от евротолерастия " ***! Хиляди афганопитеци...и на тебе са ти "малко" Милиони в цяла Европа ..и на тебе са ти малко! *** неумит! В началото на статията ЯСНО, И ПРАВИЛНО Е КАЗАНО - хиляди питеци, които си мислят, че сме им длъжни! ЕСЕНЦИАЛНО ТОЧНО! НА*ГЛИ ТЪ*РТЕИ, И ГОТОВАНЦИ...ПРИМЕСЕНИ С БОМБАДЖИИ И ****СИЛВАЧИ! Да се връщат в Афганистан, че полетата с опиумен мак искат поливане! *** диваци на тумби!
22
1
 
11
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
*** си е тъпо! Чак сега проумях защо РБ се напълни с преселници. Ама трябваше г-н Дончев да ми го рече!! Значи никой не охранява държавната граница, А НА ГРАНИЦАТА СЕ БОРЯТ С БЕЖАНЦИТЕ !?!?!?!? Голяма борба пада, голямо нещо. Ще чакам някой ден, някой властник да напише " Моята / своята, нашата /борба " Те като се борят се попотяват . Кой ли им бърше потта ? Вай, горките, те.....Дано им дадат добри пенсии.....
21
3
 
27
 
! Отговори
Герберска наглост!!! преди 7 години
Кога ГЕРБ ще отмени:Постановление 208, подписано от Борисов?Отмяна на дъблинските споразумения, приети от Борисов?Построяване на бетонна ограда - ненаправена от Борисов.Изпращане на армия на границата - ненаправено от Борисов.Борисов ти май не разбра защо изгуби изборите - СЕТА, Постановление 208, зържамен заем от 16 милиарда, фалирането на КТБ и спасяването й от държавата - демек българският гражданин плаща на частна банка. Орешарски изтегли 50% държавни активи от КТБ! ГЕРБ е опасен за БГ!
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брюкселските бандити ни докараха тия ман гали тук и чичо Сам утре пак гласувайте за Герб