Пазар като за последно: Накупихме си техника, козметика...

Онлайн магазините у нас отчитат рекордни продажби
1 дек 2016 07:00,
39
Пазар като за последно: Накупихме си техника, козметика...
Снимка: архив Reuters

В последните години характерния за американците "Черен петък" - ден с намаления, набра скорост и у нас. От изминалия миналата седмица "Черен петък" онлайн магазинте у нас отчитат рекордни продажби. Увеличили са се и продажбите в търговските центрове и магазините. Колко и какво напазарувахме?

Близо 28 млн. лв. и над 230 000 продукта са продадени миналия петък само от един от най-големите онлайн търговци. Най-купуваните стоки са разнообразни – от продукти за дома, до електроника и телефони и таблети. А след голямото пазаруване миналия петък, потребителите, а и търговците, се готвят и за коледните подаръци.

Елеонора и Свилен са от хората, които са се възползвали от част от намаленията.

"Беше ужасно, с час чакахме на опашки и беше голяма лудница. Купихме си домашни потреби, тенджери, тигани, които бяха на 20-30% намалени. Изхарчихме близо 200 лева, но си заслужаваше", обяснява Свилен пред "Нова тв".

За разлика от тях, Ахинора не вярва в "Черния петък", затова избира да пазарува по друго време.

"Аз не обичам дни, в които е определено и трябва в този ден да си купя нещо. Блокирам и не мога да взема решение искам ли го това нещо или не. Под стрес не мога да пазарувам", обяснява Ахинора.

Именно заради стреса и опашките все повече хора предпочитат да пазаруват онлайн. На това се дължат и рекордите в интернет продажбите миналия петък – над милион и шестотин хиляди души са посетили само един от онлайн магазините.

"Все повече пазаруваме от смартфони и всякакви други мобилни устройства. Най-много се пазаруваха стоки за дома, декорация, стоки за лична грижа, малки електроуреди и традиционно категориите "Красота и парфюмерия", разказва Стефана Здравкова, управител на онлайн магазин.

Традиционно обаче техниката е най-купувана.

"Предимно телевизори, лаптопи, мобилни телефони, неща, които видимо хората купуват за подаръци през предстоящите коледни и новогодишни празници", казва Йордан Вакъвчиев, управител на верига магазини за техника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Мдам преди 7 години
До прумосияАко е същият магазина се оказа че мобилното приложение е стартирало 2 3 мин по-рано от нормалното. Затова беше и масовата реклама изтеглете си мобилното приложение.
14
1
 
4
 
! Отговори
де да знам преди 7 години
сложили са ти минуси защото тия китайски боклучета нямат гаранция и масово са на чужди езици а и забравяш да споменеш митата и ддс-то ... и стават същата цена акто тука да не говорим за чакането в митницата последния път ми отне 2 часа да попълвам декларации .. не си струва просто
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно защо сте ми сложили минуси.за китайския сайт.Исках да ви бъда полезен.Но както и да е.Живи и здрави.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"коментарите" ЯСНО ПОКАЗВАТ какво е нивото на този сайт
11
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не купувайте от български сайтове.Много е скъпо.Един смартфон от китайски сайт излиза с около двеста лева по евтино от български.Пристига за два дни.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък не съм гледал грам техника т.е една дреболия ми хареса щото по коледа ще гледам телефона м и е на свършване трета батерия зимам третата е същата или доствчика бърка доствката или на мен са я сбъркали но мие интересно защоза да ме накара да си купя нов компи мошенници като са се сбрали на едно място не се чудя отде знаят данни а арсов
9
15
 
28
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ще помоля емигрантите да си пишат в сайтове от техните държави! Вече нямате общо с България,хубавите жени,вкусната храна,истинското и евтино вино , красивата природа и истинските приятели и роднини.....избягахте заради някаква хартия в портофейла ,радвайте и се ,ние се радваме на изброените по-горе неща.
8
1
 
31
 
! Отговори
прумосия преди 7 години
В един от известните онлайн магазини само 1 минута след отварянето беше разпродадено всичко намалено с по-голям процент. Отварянето не беше обявено за точен час. Как стана това за секунди не е ясно.... Или пък е ясно...
7
5
 
11
 
! Отговори
12 лапички преди 7 години
Стига бе, това не го вярвам!Нали след влизането ни в ЕС сме обеднели страшно, нали ни бутат все към евразия?Така ломотят руските "патриоти" у нас напоследък.
6
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За черен петък намалено от 350 на 300. А през останалото време 200. Аман от балъци. Ама иначе търкат билетчета яко.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бедни българи
4
15
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
аве клош само толкова ли можеш на балканите прави се на Елтън Джон пред себеподобните балканци, няма да мръднеш от там камо ли да живееш на цивилизовано място
3
4
 
42
 
! Отговори
Х преди 7 години
Луда работа! Да се хвърлиш да купуваш нещо, само и единствено защото е "намалено" и само защото "днес е единственият ти шанс", показва крайна фаза на дебилизъм, зомбиране и програмираност на все по-голяма част населението. Няма нищо рационално в това - да купуваш, заради самото купуване, без да си даваш сметка - дали това, което се хвърляш да купиш "сега или никога", ти е наистина необходимо "сега и веднага"!
2
17
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
ти това ли правиш по цял ден азисе? Поздрави от континента между Азия и Антарктида, на 4 км от Операта
1
7
 
24
 
! Отговори
М,да... преди 7 години
...народът *** и "гладен"...