Стоянка с усмивка, с червило: Абе, нещо не се чувствам болна!

"Е, да помислих си, че може би умирам", сподели Мутафова
Обновена: 1 дек 2016 10:01 | 1 дек 2016 09:47,
14
Стоянка с усмивка, с червило: Абе, нещо не се чувствам болна!
Снимка: Булфото, архив

Абе, нещо не се чувствам болна. Така с усмивка, ярко червило и красива нощница в люляков цвят Стоянка Мутафова посрещна журналисти в болничната си стая. Тя е в "Токуда" от началото на седмицата след поставен стент.

"Беше няколко минути това състояние, в което не се чувствах добре. Сега вече не знам защо лежа", коментира пред bTV 94-годишната актриса, която удиви лекарите и зарадва почитателите си със совето бързо възстановяване.

Още по темата

"Предишния ден вдигах много тежки неща, даже си казвах: "Защо го правя?". Прекалено се напрегнах", разказа тя как е предизвикала сърдечните проблеми. "Аз дето не се потя, бях плувнала в пот от напрежение", обясни Мутафова. На другия ден се пресегнала да вземе нещо в банята и нещо й прищракало в палеца, оттам тръгнала болката по ръката и до гърба.

"Усетих се, че става нещо и веднага легнах", каза още тя. Обадила се на дъщеря си Муки, звъннали в болницата и веднага я приели. "Било нещо като инфаркт, ама не инфаркт - запушена малка тръбичка", описа тя и пред телевизията какво точно е преживяла. Колежки от театъра й звъняли - някои го имат това два пъти, друг цели 7 пъти.

"Дано не гледат само да ме успокоят. Ако е нещо много страшно, докторите никога няма да ти го кажат в очите. Поизплаших се, но не много. Паникьор съм, но сега не изпаднах в паника. Каквото е казал Господ, вече толкова съм живяла... само не ми се иска да се разделям с детето си още. Е, да помислих си, че може би умирам", потвърди накрая Стоянка.

"Скоро минавах край снимката на мъжа си, целунах го и му казах "Прибирай ме вече, чаде, при тебе". Да не ме е той повикал пък - това си помислих", засмя се голямата актриса. "Аз преживявам подобни ситуации с чувство за хумор, Муки -тежко. В това отношение аз приличам на майка си, а тя - на баща ми", отчита Мутафова. Дава си сметка, че вероятно презокеанските полети за турнето й САЩ са дали своето отражение, въпреки че тогава не чувствала умората. Бурното посрещане на публиката също си оказва влияние.

В 4 постановки играе голямата актриса. Ще продължа работата си, категорична бе тя и от болничното легло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
4
 
! Отговори
ноне преди 7 години
Не съм злобен. Стоянка е мила баба, напомня ми за моята баба но нейното време е минало и отдавна не е актуална.
10
3
 
4
 
! Отговори
ноне преди 7 години
Все още пишете за тези антики сякаш са актуални. За съжаление това е така защото никой не идва след тях.
9
5
 
3
 
! Отговори
none преди 7 години
До женаКажи ми една голяма роля която е изиграла?
8
4
 
5
 
! Отговори
жена преди 7 години
Жалко, много жалко,че в България остана много граничен и злобен народ,на нищо не могат да се зарадват и оценят дори една такава голяма актриса пред която трябва да се прекланяме.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам как е възможно да има хора с толкова злоба в душите!Аз съм се смяла със сълзи на изпълненията на Стоянка Мутафова. Това, че е остаряла, не означава, че трябва да се изхвърли в кофата всичко, което е дала на българския театър. Едва ли някой от долуизказалите се е направил нещо хубаво, с което да бъде запомнен. А Стоянка Мутафова ще бъде запомнена. Господ да й дава здраве!
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една роля има която и допадна, на Баба Гицка от Големанов. Тя игра себе си. Но вече го няма Калоянчев, няма го Парцалев, Кольо Анастасов, тези които правеха постановката. Иначе, нищо особено освен възрастта.
5
9
 
16
 
! Отговори
АМАН преди 7 години
Аман вече!Голямо изкуство,няма що!Стига сте ни занимавали вече,никой не е вечен.Другите хора да не би да са по-малки от тая бабиера.Болниците са пълни с хора,нали така!
4
7
 
11
 
! Отговори
LAPD преди 7 години
Дано тази арогантна женица се радва на още здраве и живот.
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее до 200 ако може, нищо лошо. Но каквато и роля да изиграе си е една и съща. Сложете ръка на сърцето си, така е. Сравнете я с Мерил Стриип например или със Сюзън Сарандън. Несравнимо е! Заради възрастта се уважава, но изкуство няма.
2
13
 
20
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
горката Муки, мързелана какво ли ще прави без мама нали тя е на 5 а майка й на 25! излагат се вече.......то не би само те са майка и дъщеря други няма!
1
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В който и сайт да бръкнеш и тази бабишкера цъфне. Писна ми!!!!