Мажд Алгафари: Богати секти в Афганистан подбуждат миграция

Основният им интерес бил отслабването на Европа
Обновена: 5 дек 2016 09:55 | 5 дек 2016 09:52, Елка Василева
27
Мажд Алгафари: Богати секти в Афганистан подбуждат миграция
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Щедро финансирани секти, религиозни организации подклаждат миграцията към Европа. Това казва арабистът Мадж Алгафари в интервю за "Труд".

"Става въпрос, че има нещо гнило. Нееднократно съм повдигал този въпрос. Кажете ми: едно афганистанче на 17-18 годинки откъде намира 10 000 евро, за да тръгне от родината си и да стигне до Германия?", пита Алгафари.

За да обясни ситуацията, Мадж Алгафари припомня случвалото се през 90-те години у нас. "Имаше през 90-те в България едни мисионери с черни костюми и бели ризи с едни табелчици на гърдите. Не се е съмнявам, че още ги има, може би не ги виждам толкова. Които идват, убеждават те в едни догми, промиват ти мозъка", казва експертът.

"С такива е пълно в момента в Афганистан. Това са секти, религиозни организации, които отчасти се финансират от конкретни държави, но предимно от платежоспособни хора, които имат конкретни интереси. Основният от които е отслабването на Европа", обяснява арабистът.

Според него става дума за саудитските шейхове, американските евагелистки пастори – все "хора", които боравят с неизчерпаемите финансови средства на "вярващите", за да проповядват "религията" в свой интерес.

Мадж Алгафари критикува начина, по който в България реагираме на мигрантската вълна.

"Истината е, че ние като държава не сме подготвени за такова нещо. Нямам политики как да предоставяме информация на хората у нас, как да ги запознаем с това, което се случва, как да им представим реалната истина кои хора заслужават убежище въобще да влизат в нашата страна. Всичко, което се прави в тази посока у нас, е пълен хаос", казва арабистът.

Според него в България "не правим разлика между сирийци, афганистанци, пакистанци" и причините им да търсят по-добър живот извън страните си.

"Лично също съм против някои сирийци да влизат на територията на България. Ако един мъж е изоставил семейството си в Турция, за да бяга към Европа, той няма място тук. Със семейството си, подгонен от ужасите на войната, в търсене на препитание и дом за децата си, може съвсем спокойно да е "добре дошъл", казва Мажд Алгафари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До циникСега остава да си отговориш на въпроса какво точно е прекъснало континуалността. И ще ти се изяснят много неща!
21
3
 
1
 
! Отговори
гордост преди 7 години
Мили сънародници, впрегнете си страха, невежеството и омразата. Ще сътворим такъв силен реактор, че ще заслепим всички *** чужденци. Да разберат те що е то 'горд и достоен Българин'...
20
0
 
4
 
! Отговори
Shano преди 7 години
Тез клонинги не разбраха ли,че са тука само за да вдигнат надморското равнище на Европа с труповете си.
19
2
 
16
 
! Отговори
вгр преди 7 години
НЕ Е ИСТИНА Алгафари, ЧЕ НЕ СМЕ ПОДГОТВЕНИ И НЯМА ПОЛИТИКА!!! ИМА ЯСЕН ЗАКОН КАК СЕ ВЛИЗА В ЧУЖДА ДЪРЖАВА!!!ИМА ЯСНО ОПРЕДЕЛЕНИ САНКЦИИ ЗА ТОВА!!! ПОЛИТИКАТА ОБАЧЕ Е ПОД НАТИСКА НА ВСЯКАКВИ ПЕРВЕРЗНИЦИ ОТ ЗАПАД И ООН И КРИВАТ ЗАКОНА - ЗАБРАНЯВАТ ИЛИ ЗАТРУДНЯВАТ ДА СЕ ПРИЛАГА. ЗА ТОВА ИМА ГОЛЯМА ОПАСТНОСТ ОТ "МИЛОСЪРДИЕ" И ГЛУПОСТ ДА ОТГЛЕДАМЕ КУКУВИЧЕ, А ТО ДА ИЗХВЪРЛИ НАШИТЕ ДЕЦА ОТ ГНЕЗДОТО...
18
1
 
17
 
! Отговори
Циник до 20 преди 7 години
Много точен коментар!!! Здрави , млади, годни за военна служба м*ундари бягат с милиони от шепа уж едноверци партизани...и оставят други да им довършват войните!!! Много удобно - пък и с поканата на Меркел и финансово рентабилно - подписваш се един път на месец - хранят те , обличат те, подслоняват те...децата ти безплатно на детска , или училище! Всъщност можеш по цял ден да лежиш...или да ходиш да обарваш неверничките - никой не смее да ти каже копче...щото си нещастен бежанец!!!
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГеоргиА бре Георги!Колко сирийци са дошли у нас да търсят убежище?Не виждаш ли какви са тези, които на тумби преминават границата ни ежедневно? Заради тях се възмущават хората.И не ти ли идва наум, че е резонно да приемем жена с деца от район, където се водят военни действия, но защо пък и мъжа й? Кой да иде там да се бори за родината му вместо него? Ти ли?Не си ли чувал що е това бежанец? Отива в СЪСЕДНА страна и чака войната да свърши! А тези плъзнаха навсякъде!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въобще не ми пука за тях.Ако искат да умират ако искат да не умират.Животът си е техен да си се оправят с него.Между другото-всички умират не знам дали ви е правило впечаление?Такъв е животът.
15
0
 
14
 
! Отговори
Циник до 13 преди 7 години
Сирийците може и да са били цивилизовани....но сега са поклонници на исляма! Такива изобщо не ми ги хвали! Европа си има достатъчно проблеми , и гърла за хранене. Защо милионите сирийци не стоят в ислямска Турция, а драпат за неверническа Европа ? По немските закони войната не е причина за "даване на убежище"!!! Но фрау Меркел вече толкова закони прегази, че един повече, или по-малко - вече е безмислено!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия Алгафари малко прекаляват с изказванията си. Целият свят зане, че афганистанците се финансират от нарко-мафията, за да разпространяват дрога в Европа. Да си ги връщат по живо по здраво и никакви туй онуй- били гейове, били болни.За пакистанците, индийците и бангладежците да не говорим- защо идват? За да насаждат шериата, понеже Аллах бил велик и доказателство за това било безпрепятственото им добиране до Европа.И защо няма поне 200 каналджии в затвора?
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гафари ли, не гафари ли, не е ясно, но НИКОЙ от тях няма работа тук!!!Ако ще и от девиците на мохамед да е дошъл, НЯМА право да минава границата ни!!!ВСИЧКИ ВЪН!!!
12
0
 
18
 
! Отговори
Задачка преди 7 години
Ново немско момиче е изнасилено и убито от афганистанец!!!В задачата се пита,колко хиляди трябва да пострадат,та швабите най-после да изгонят Меркел и вземат нещата в свои ръце?????Щото и нас бъркат,като ни забраняват да блокираме границата!
11
7
 
5
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 11,Мисля, че не е лошо пак да прочетете статията. Става дума за потенциално сирийско семейство. За Ваше сведение сирийците нито са араби, нито са мюсюлмани. Да, има сирийци мюсюлмани ( голяма част), но не всички а и от мюсюлманин до фанатичен ислямист има доста голяма разлика. Отделно не е традиционно за сирийците да имат по 10 деца. Оставам с впечатлението, че ловите вещици.
10
1
 
42
 
! Отговори
А това семейство, преди 7 години
на такъв мъж, на когото Алгафари казва "Добре дошъл", какви ценности ще насажда тук? Какъв пример ще дава?Чаршафосана жена, която на улицата върви 2 крачки след мъжа си, обижда се, когато й кажат, че и тя трябва да ходи на работа, ражда по 10 деца, счита за "у/рус/пу" всяка незабулена жена и така възпитава децата си.Тези деца отиват на училище и сядайки на чина, вадят запалка и палят косите на момиченцето, седящо на предния чин, защото не е забрадено.Да си стоят в ислямските страни,не ги щем
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че са самите араби да ни отварят очите. Те не са политкоректни. За разлика от нашенци.
8
2
 
26
 
! Отговори
Соломон преди 7 години
Тумора наречен ислям е в Катар, Саудитска Арабия и Иран. Там са лидерите и религиозните подстрекатели на ислямските суни и ислямските шии,Парите на тези духовници и разпространители на сатанинската вяра им извират от земята.Тези които са тръгнали към Европа и други страни по света са неграмотните ислямски мулета с промити мозъци.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прабългари.
6
2
 
30
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мадж Алгафари...Хабиболхарам М*ангал...все български имена! Ирони-оф! То така ако можело - "всеки трйгнал да търси препитание....етцетера...! Ми дайте всички да се юрнем за Люксембург, Сан Марино ,Монако, Швейцария! Не може ли???!!! Не може!!! Що??? Дайте тогава да приберем в Европа цяла Африка, и арабския свят - и да ги храним!!! Мда....натам върви!!!
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Алгафари, не беше ли трафикант и брат на един друг Алгафари?
4
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"в търсене на препитание и дом за децата си, може съвсем спокойно да е "добре дошъл", казва Мажд Алгафари."---Самият Алгафари е чужденец тук и няма право да се произнася кой е добре дошъл и кой не. Това трябва да им бъде казано ясно категорично и в очите на всички разпасали се навлеци. Като имаш поне 5-6 поколения предци родени и погребани тук, тогава ще приказваш, нахалник!!!
3
3
 
26
 
! Отговори
ей журналисти преди 7 години
Носят се слухове че точно това лице активно участва в трафика и той точно да говори за бежанците е странно.....