Марихуана и амфетамини – тийнейджърският хит у нас

Синтетичната дрога убива... 140 европейчета само за 2015-а
5 дек 2016 18:32, Анисия Иванова
35
Марихуана и амфетамини – тийнейджърският хит у нас
Архив: Булфото

Тийнейджърите в България употребяват предимно марихуана и амфетамини от различните видове наркотици. Това коментира в Русе Стефан Бакалов, началник на отдел "Митническо разузнаване и разследване" при митница "Аерогара София".

Той бе лектор по време на обучението на русенски ученици на тема: "Превенция на риска от употребата на наркотици", организирано от агенцията "Митници" и сдружението "Детски пристан" в крайдунавския град.

Бакалов обясни, че в момента най-големият проблем при амфетамините е, че са прекалено много видове и изключително опасни, което води до "бързото убиване на деца".

"Още при първата употреба е възможно да настъпи летален край. През миналата година 140 деца в Европа са починали при първа употреба на нови синтетични наркотици", обясни Бакалов.

По думите му в Европа има около 3000 вида наркотични вещества, а в България са познати около 400 вида, като всяка седмица излиза нов вид наркотик. Преди 25 години е имало около 20-30 вида наркотични вещества.

При огромен интерес премина обучението, което се състоя в Доходното здание в Русе. В него се включиха ученици от седми до единайсети клас. Инициативата е първа по рода си в крайдунавския град и е част от образователната програма на агенцията "Митници".

Децата бяха запознати с видовете наркотични вещества, тяхното влияние и дългосрочно отражение върху човешкия организъм. Организирани бяха и различни демонстрации, сред които откриване на наркотици от митничарското куче Епси, допълва БТА.

Бакалов обясни, че немската овчарка е подарък от Агенцията за борба с наркотици на САЩ /ДЕА/. Кучето е обучено в България, като има повече от 50 случая на разкрити наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е нищо вижте какво прави руското чудо дрогата Крокодил
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долу някой Ви го е написал, мн художествени произведения, музика, изкуство, научни открития и философски прозрения са се родили след употребата на марихуана и въобще упойващи вещества, едни от най-добрите програмисти и хакери, и въобще ИТ специалисти също обичат да пушат трева, музиканти, артисти, Вие им се кефите, ама ако не бяха пушили сигурно нямаше да слушате тази хубава тяхна песен, или да ползвате тази функционален и добре работещ софтуер :D Хейтърите, засрамете се :D
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мн ми е забавно да гледам как се филмирате за тревата, айде за амфетите е обяснимо, ама тревата е по-безвредна от алкохола и цигарите :D Вие тук вярвате, че е мн опасна дрога, след като я опиташ ставаш неконтролируем наркоман, жаден за трева и друго, който не може да има нормален живот, защото още със ставането и търси цигарата, а като цяло е толкова затъпял, че не може да върши елементарни задължения, камо ли да ходи на работа...ахха, няма такива филмари, пропагандата сериозни Ви е облъчила...
28
2
 
2
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Ако и това е нация- здраве му кажи.Това е само болен народ. Казвам го защото имах случайността да боравя и да съхранявам доста по- силни опиати- фентанил, морфин , лидол, калипсол и др. цели 38 години. Никога не ме поблазниха тези вещества. Аз знаех за какво могат да помогнат и никога не съм пробвала.Знаех и вредата от тях. Помагат до време , а после?!За това моля, спрете употребата на каквито и да са опиати. Те Ви унищожават. Жалко, че много млади хора си отиват без време от този лош свят
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето една от най големите европейски ,,ценности '' които донесе ,,демокрацията''! Легализирайте марихуаната ,хероина и всички известни и неизвестни наркотици , въведете ги в училищата и детските градини за да бъдете най ,,европейци '' и да се смирите - продажници нещастни !
26
2
 
3
 
! Отговори
1912г преди 7 години
Марихуаната е легализирана в Холандия и Северна Корея.Тя не е по-опасна от алкохола или тютюна.Виж,амфетите са друга бира.Не случайно на картинката е Мари Хуана,а става въпрс за амфети.Аз не употребявам ,но знам.Една и съща кръстословица е решавам трезвен и на две ракии.
25
4
 
7
 
! Отговори
Амфетите са шит! преди 7 години
Иначе....Да от марихуаната наистина се умира.......................... от смях! :))) А пък твърдението че от тревата се затапявало е пълна глупост! Много от най големите умове на планетата са пушили и пушат трева. Отделно че значителна част от най добрите прозведения на изкуството, литературата и философията са създадени под влиянието на тревата и някой други "наркотици" които провокират въбражението и креативното мислене.
24
1
 
5
 
! Отговори
ff преди 7 години
До B0leroНедей така. Има случай на загинал от марихуана. В Бразилия няколкотонна бала трева била изпусната върху човек и го убила.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сичките демократе и евроатлантици у софиа са наркомане.
22
12
 
14
 
! Отговори
fakt преди 7 години
Марихуанат ВОДИ ДО ЗАТЪПЯВАНЕ! Това е истината. Човек започва да забравя и да не помни дребни детайли, т. естава ***.
21
2
 
14
 
! Отговори
B0lero преди 7 години
г-жо Иванова , бихти ли била така мила и ми разясните защо подзаглавието гласи за колко души са умрели от СИНТЕТИЧНА ДРОГА , и под него голяма снимка на МАРИХУАНА - Все същото е да говорите за висока смъртност от инфаркти и да сложите снимка на два блъснати автомобила. Мисля , че Вие самата не си падате по Марихуана и с статииката си искате да внушавате на хората разни глупости ... И ако си изкарата главата от задните части ще видите че цял свят употребява марихуана а не само наште убавци ...
20
0
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
ора , 2016 сме, ако сега стигате до тия изводи сте закъснели с едни 20 години. в момента ако накарате гимназиален курс в произволно училище да се изследва, тия дето не излезат печеливши за наркотици, ще се окаже че вземат стероиди.
19
1
 
3
 
! Отговори
do 20 преди 7 години
Човек тия хора пият като ненормални а наркотиците ги консумират с торби и шепи.За да не припаднат от многото литри водка и уиски помпат яко стимуланти а след тва утоляват жаждата с още пиене.По някое време припаднат от топлинен удар и дехидратация.В тубата има клипчета по състезания по надпиване,не можеш да ми кажеш,че 18 годишен *** може да изпие 3 бутилки водка абсолют от по литър на екс и нищо да му няма без да е назобен като животно.И така 1-2 седмици нон стоп.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eдин "луд" и неговата партия излязоха и ви казаха:Тук,тук и тук тровят децата ни/ви/!!И какво последва??Последва хахаха,хихихи,хохохо откачения се разбесня,какви ги приказва!!ДОЙДОХТЕ ЛИ ВСИЧКИ СЕГА на техния,кацнахте ли мили гълъбчета и гургулички??Сега-два реда сълзи и сополи,децата ,спасете ги,ама какво,как така!!И..спретнаха на лудия условна присъда,а всичко по веригата трови децата ни!А,трябваше да стане като в Индонезия-видиш ли такъв с пакетчета го караш да ги излапа пред нас/вас/ и бой!!
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ме кефят ,милите европейчета като се натровят какви ги лъготят,че едва ли не само помирисали или близнали някакво прахче или хапче и се тръшнали в припадък или кома.До преди това-монахини и отшелници на пост и молитва.Всеки който поне малко е ходил по партита или в Европа ще ви каже за какво зверско пиене и какво буквално преяждане с наркотици става въпрос.Никой от пострадалите няма да каже истината-"Пихме и се друсахме нон-стоп 1 седмица ама като на състезание и затва колабирахме"
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лятото Руската мафия прави луди пари от амфетки по морето.
15
1
 
28
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Състоянието в което се намира съвременната цивилизация наподобява на късната Римска империя малко преди нейното разпадане в 476г!Хляб и зрелища, пълен нравствен упадък и разврат на елита, и обществото в онзи период от човешката история на Римсата империя!Днес сме свидетели на същите процеси, плюс вече си имаме и "вар...ва....ри" от Бл.Изток.Следващия и последен етап ще са граждонските войни, етническите и религиозни конфликти, с една дума кла...не и реки от кръв.Нищо ново под слънцето!
14
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно не одобрявам децата да взимат каквото и да е, абсолютно съм за да се забрани всичко, само марихуаната да се легализира, най-безопасна е от всичко, или поне да се декриминализира, да е забранено разпространението, но който иска да употребява и е над 18 години да има право да го прави, дори да може до 1-2 растения да си гледаш вкъщи и да не се занимаваш с дилъри, да не говорим, че има изключително интересна медицинска употреба, където олиото от нея помага при някои видове тумори и др.
13
2
 
29
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Да ви кажа ли как и защо навлезе "друсания джос" и тия чайове и някакви химични марихуани ? ......ами защото не е легализирана нормалната марихуана всеки тревоман да си гледа 2-3 разстения и да си ги пуши ....вместо това стават клиенти на наркомрежата и пушат някакви друсани отровни треволяци понеже дилара гледа как да вземе парите и не го е*е на оня какво ще му стане !
12
8
 
7
 
! Отговори
www преди 7 години
НЕКА СЕ ТРОВЯТ - И БЕЗ ТОВА СМЕ НА ИЗЧЕЗВАНЕ . СЛЕД 50 ГОДИНИ ВЕЧЕ ЩЕ СЕ БРОИМ НА ПРЪСТИ..