Американка осинови българче – тежало едва 3,5 кг. на 7 г.!

На момченцето била необходима специална тръбичка за хранене
6 дек 2016 15:22,
15
Американка осинови българче – тежало едва 3,5 кг. на 7 г.!
Снимка: flickr

Седемгодишно момченце от България, което e тежало едва 3,5 кг, се развива с изумителна бързина, след като бе осиновено от грижовна американка.

Детето гладувало през целия си живот, тялото му било кожа и кости, когато жената решила да се грижи за него. Въпреки усилията на служителите в сиропиталището в Бургас, момчето било на ръба на смъртта, пише БНТ.

Неговата нова майка Присила Морс от щата Тенеси видяла малкото момче на снимки, публикувани на Facebook и решила да вземе нещата в свои ръце.

"Осиновихме нашето първо дете преди четири години. Когато видях снимката от Райън в сиропиталището, се сетих за брат ми, който имаше подобни нужди, и за грижите, от които се нуждаеше преди смъртта си. Помолих съпруга ми да вземем детето, просто да се грижим за него", обяснява Морс пред vesti.mk.

Тя пътувала два пъти до Бургас, за да осинови малкия Райън. И миналия месец го отвела у дома си.

За България американката казва, че "това е красива страна, но не разполагат с необходимите средства, за да се грижат за децата. Правят каквото могат. А на него му бе необходима само една тръбичка за хранене. Убиваше го гладът. Когато го видях за първи път, първото нещо, което ми мина през главата бе, че то ще умре. Беше стряскащо, снимките не показват реалността. Беше едвам живо. Болно и гърчаво. Моят показалец беше дълъг колкото бедрената му кост", споделя още Присила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
8
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Иначе за килограмите вярвам , но само ако детето е в множество увреждания . Всъщност ако е на 7 и тежи толкова няма как да не е .... На вън дават луди пари за деца с увреждания , на родители , осиновители , приемни семейства . На мен това ми се вижда като основателна причина да се грабне от Америка и да дойде до България да го вземе . Трудно се намират деца с множество увреждания . Повечето са с поведенчески проблеми и те не са желани . Няма парички за усвояване свързани с тях
10
1
 
9
 
! Отговори
Неа преди 7 години
На мен ми направи впечатление че пише че го е видяла във фб . Принципно е забранено да се публикуват снимките на деца които са за осиновяване .....
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3.5кг на 7г.. и един мармот...
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3,5 кг на 7 г. - не е възможно, нещо сте объркали.
7
4
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Силно си ми противен, дано "не" разбереш за какво става на въпрос със собствените си деца
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо против новината, но защо толкова умалителни в статията? Леко ми става противно докато чета.
5
2
 
25
 
! Отговори
аз там преди 7 години
Не "въпреки" а благодарение на усилията на служителите в сиропиталището в Бургас и ДЪРЖАВАТА, момчето е било на ръба на смъртта.
4
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново и за кой ли пореден път ни сервираха поредната измишльотина и приказка за възрастни с щастлив край!!!То бива,бива да сте толкова наивни и инфантилни,ама чак в България да няма една тръбичка за хранене?!?!?!Досега хиляди пъти щяха да настанят това дете в здравно заведение и ако не друго щяха да го натъпчат с глюкоза чрез банки в система!!Ама добре,че се намеси една.....американка,ама добре,че е Америка и американците бе,добрите,които спасиха дете от смърт,защото държавата нямала тръбичка!!
3
23
 
30
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Знам,че американката няма да знае какво съм писал,но ние знаем защо не разполагаме със средства,за да си гледаме децата.А то е,че благодарение на тяхната "добра"Америка и на плана Ранът сме на това дередже.Според този план трябваше да бъдем "унищожени чрез съсипване на стопанството и индустрията.Което вече отдавна е факт.Аз вземах заплата от 340 лв. чисто,без кредити,за да посрещна празниците весело. толкоз!
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хиляди българчета могат да бъдат осиновени, да живеят много по-добре, но така се закриват раб. места, доставки и системата буксува срещу това. Какво ли е преживяла това дете? Дано сега всичко се промени.
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво. Олеква ми, като чета такава новина