Протестите около НС: "Геноцид", "Диагноза "чиновник"

Родители на деца с увреждания протестираха в София
7 дек 2016 15:14,
13

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Родители на деца с увреждания се събраха в знак на протест около сградата на Народното събрание. Те искат изработване на закон за личната помощ, гарантиращ достоен живот на децата и възрастните с увреждания.

С плакати: "Стоп на геноцида над деца/лица с увреждания", "Не уврежданията убиват децата ни, а държавата!", "Диагноза "чиновник" те показаха своето недоволство.

Сред основните им искания са създаването на Закон за личната помощ, електронни регистри на заболяванията, както и подкрепа от страна на държавата, но съобразена с индивидуалните потребности на конкретния човек с увреждане, без значение дали той е пълнолетен или не.

Отново се поставя въпросът и за обещаното от властта драстично увеличение на помощите за децата – 930 лв. на месец за тези с най-висока степен на увреждане. Според протестиращите обаче то не само не е решение на проблемите, а реално ги задълбочава.

"Предложението всъщност взима пари от едни деца, за да ги даде на други, а най-лошото, което видяхме и в новия проектобюджет, е че хората с увреждания над 18 години остават отново встрани", коментират още организаторите на протеста, които се заканват с днешната проява да не допуснат народните представители да напуснат сградата на парламента, докато не изпълнят исканията на протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСЕКИ ДА СИ НОСИ КРЪСТА, С КОЙТО ГО Е НАТОВАРИЛ ГОСПОД!
6
4
 
5
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Питам дали в България се прави задължително изследване на ЩИТОВИДНАТА ЖЛИЗА на младите жени преди да забременеят, знае ли някой ? Увреждания в плода са много често приченени от нарушени функции на Щитовидната Жлеза. В Германия това изследване е задължително за жени които искат да забременеят, както и наблюдаване на стойностите по време на бремеността. Стойностите могат да се подобрят с медикаменти, така че бебето да се роди здраво и читаво.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Молете се никога да не ви се случва да гледате такова дете!!! Тогава ще разберете на какъв огън ще се пържите, как ще ви подритват държавни служители, все едно те ви отпускат парите.
4
8
 
3
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Кат сте такива отворковци и многознайковци що не работите а пишете само анонимни коментари? Напиете си имената да ви проверя колко данъци плащате бре безделници...
3
0
 
7
 
! Отговори
oт CиднeйAв$тpaлия преди 7 години
До Анонимен 5"А не искаш ли да направя един вудо ритуал ...... Аз съм човек които използва разума си и знам, че само от мен зависи какви доходи имам и ще имам"--------на човек правещ вуду ритуали "разума" е последното нещо на което може да се разчита там където изкарваш "доходи"
2
1
 
23
 
! Отговори
Vangelis Stavros преди 7 години
До АнонименЧукай на дърво, да не се наложи с нашите данъци да те отглеждат теб.
1
5
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 7 години
Хаха понеже много данъци плащаш на тази мизерна заплатка. Смях в залата, ***