Електрическите гирлянди – с инструкция на български

Съвети от специалисти как да разпознаем ментетата
8 дек 2016 19:58, Анисия Иванова
1
Електрическите гирлянди – с инструкция на български
Архив: Булфото

Всяка електрическа гирлянда трябва да има инструкция за употреба на български език, съобщиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Агенцията разпространи полезни съвети за избор и използване на светещите гирлянди.

Върху продукта производителят трябва да е нанесъл трайно маркировка за съответствие - СЕ. С нея той удостоверява, че е произвел продукта, съгласно европейските изисквания за безопасност. Допустимо е тя да се нанесе върху стикер, прикрепен на самата гирлянда, както на опаковката и в придружаващите документи.

Върху гирляндата или върху стикер на нея е необходимо да са нанесени основните електрически характеристики като напрежение, мощност или ток, честота на електрическата мрежа, брой лампи. За гирляндите, които се използват на открито, производителят трябва да е обявил и степен на защита от твърди частици и влага /IP-защита/ - минимална препоръчителна защита IP44.

Върху продукта или опаковката е необходимо да са обозначени името на производителя/вносителя и неговият адрес.
Всяка гирлянда трябва да се придружава от инструкция за употреба на български език, съставена от производителя.

За украса на открито да се използват само гирлянди, които са предназначени за това. Предназначението за използване на открито трябва да е обявено от производителя върху стикер, прикрепен на самата гирлянда, на опаковката и в инструкцията за употреба.

Преди използване е необходимо потребителите да се запознаят подробно с инструкцията за употреба и експлоатация на гирляндите. По време на експлоатация трябва да се спазват стриктно посочените в инструкцията изисквания.
При гирлянди със сменяеми лампи замяната трябва да става с лампи от същия тип като тези, с които е доставена гирляндата, или с тип, определен от производителя.

При използване на удължители за открито, е необходимо IP-защитата на удължителя да бъде същата или по-висока от защитата, обявена на гирляндите.

С цел избягване на инциденти, деца или хора от уязвими групи трябва да ползват гирляндите само под надзора на възрастни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алооо балоните. Я отидете в който и да е по ваш избор магазин за такива жунжуриики и ми намерете на един продукт на който нещо да пише. Освен че е произведено в КИТАЙ! Купуват ги на килограм селянжърите за жалти стотинки а ги продават на тарикатите за десетки лева. Аз не купувам такива *** но има овце дето купуват и после реват като вдовици за х..!