Бедствията се увеличили повече от 10 пъти за десетилетие

Димът пречил на кучетата на БЧК да търсят хора под руините в Хитрино
22
Бедствията се увеличили повече от 10 пъти за десетилетие
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Бедствията се увеличиха повече от 10 пъти за последното десетилетие, коментира пред Bulgaria ON AIR Любомир Каракановски от БЧК.

Още по темата
"Силно се надявам, че няма хора под затрупаните сгради и няма да има повече жертви в Хитрино. Кучетата не можаха да се включат активно, защото вчера имаше изключително много дим", каза той и уточни, че на място са изпратени екипи на Червения кръст от Априлци, Троян и Пловдив.
 
Складовете на БЧК в района са на разположение, за да предоставят необходимите средства. Веднага след трагедията хора от БЧК са раздали вода и храна на хората от Хитрино.

Още вчера сутрина в селото са командировани и психолози на БЧК, които са специално подготвени да работят с хора, преживели подобни трагедии.

"Стартира и благотворителна кампания. На сайта на БЧК ще има банкова сметка за набиране на средства. Опитът показва, че има възможност да се възстановят щетите", обяви Любомир Каракановски.

На номер 1466 желаещите да помогнат за възстановяването на Хитрино могат да изпращат SMS с цена от 1 лев без ДДС. Събраните средства отиват директно за жителите на Хитрино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
До 16 Оня.с коня ! Бе знаеш ли ,че и на мен ми направи впечатление,че преди време около 2години в една болница дойде чисто нов Фолцфаган със стикери на БЧК! Бедният БЧК се замислих тогава. Ха ха! Затова и сега ме наведе до мисълта да търся друга инициатива не чрез БЧК да пусна поне един охранителски смс!
13
0
 
4
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Да не говориш за каменната ера.Инцидентите растат защото не се спазват правилата,увеличава се простотията увеличават се инцидентите.
12
1
 
8
 
! Отговори
onq.s.konq преди 7 години
В БЧК са едни от най-големите далавераджии в България! Лично съм виждал как се правят схемите с водни спасители за морето и басейни през лятото. Концесионерите говорят лично с ръководителите на водноспасителната служба в централата, дават им по минимум 200 лв. за осигурен спасител, като ръководството си затварят очите за лошите условия, в които спасителите живеят и работят, дори и когато ги режат с пари. Имената на тия са в сайта им. Имайте го предвид, ако имате "работа" с тях. Сите убавци!
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След бедствията в италия какво казаха властите че всичко ще се възстанови на 100%.да но в българия няма държава
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
9, В статията се говори за последните 10, а не за преди това.
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такова безхаберие като при ГЕРБ не е имало в нито едно правителкство.То не бяха взривове във военни заводи,то не бяха наводнения с много жертви,то не бяха ж.п.катастрофи.Цялото управление на ГЕРБ е катастрофа за България.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бедствията", в 90% от случаите са заради човешката немърливост! Имаме едно земетресение в Перник, което е бедствие, всичко останало не е, може да са трагедии, но не са бедствия.
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6Защо да не би тези преди това пък да бяха направили нещо по въпроса? Или просто не ти утърва?
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помнете ми думата-ще изкарат виновни машинистите,а истинските виновници ще ги покрият,а те не са един и двама.Като се започне от мажоритарния собственик и неговия съдружник,властите в Румъния,които трябва да докажат,че са пуснали вагоните в изрядно състояние,състоянието на ж.п.мрежата и накрая поведението на машинистите.Трудно е да се предположи,че машинисти с такъв опит биха си рискували живота и на другите също,влизайки с висока скорост.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сетете се от първи път КОЙ ни управляваше последните няколко години?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, трудно е да се предвиди, че димът ще пречи на кучетата да душат...Дано поне не сте им повредили обонянието.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Грешно подреждане на релси" е най-комичното предположение за причината, което чух от журналист на водеща ТВ.
2
4
 
0
 
! Отговори
модерни времена преди 7 години
бедствията са пропорционални на растежа.всичко трябва да се върши по бързо ,да се запази динамиката на растежа на производителноста на труда"
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕМАГОГИЯ!!!!!!!!! НАЧИ ХОРАТА НЕ МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМАТ ВАЖНИ ЗА ТЯХ ВЕЩИ КАТО ПАСПОРТИ ПАРИ И ЦЕННОСТИ!! НО КУЧЕТА И ХОРА МОЖЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ В КЪЩИТЕ ИМ!!!!!