Плевнелиев до Путин: Нашите сърца скърбят с Вас

Президентът изпрати съболезнователно писмо до руския си колега
Обновена: 25 дек 2016 15:55 | 25 дек 2016 15:30, Красимир Ангелов
236
Плевнелиев до Путин: Нашите сърца скърбят с Вас
Снимка: БТА

Българският президент Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Руската федерация Владимир Путин по повод трагедията с разбилия се край Сочи руски самолет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
“Mоля приемете моите и на целия български народ съболезнования за загиналите в самолетната катастрофа с военен самолет, прелитащ над Черно море с руски артисти, журналисти и военнослужещи. Навръх светлия празник Коледа, който българите празнуват днес, нашите сърца скърбят заедно с Вас, с близките на загиналите и с целия руски народ”, заявява президентът Росен Плевнелиев.

В съболезнователното си писмо българският държавен глава подчертава, че болката от загубения човешки живот е споделена и че тя ще направи приятелството между българския и руския народ още по-силно.

Министърът на културата Вежди Рашидов също изпрати съболезнователна телеграма до руския си колега Владимир Медински.

Както Dnes.bg съобщи, рано тази сутрин самолет на руското министерство на отбраната изчезна от радарите след излитането си от Сочи. По-късно беше съобщено, че машината се е разбила в Черно море, а всички на борда й са загинали.

Заради трагедията президентът на Русия Владимир Путин обяви понеделник, 26 декември, за национален ден на траур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този американски червей не заслужава дори да се показва пред Русия... ***, Господ ще му покаже...
138
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Безсрамник! До вчера плю по Русия, сега скърбял. Всички българи трябваше отдавна да се разграничим от този ***, той не е бил никога нашия президент
137
2
 
8
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Номер 156, жалко че не те познавам да се хванем на едно басче.Русия няма да удари Турция, след застрелването на посланника Русия, Турция и Иран се събраха и направиха мирен план за Сирия.Това е исторически момент - от този формат са изключени западните държави и САЩ, които досега винаги са слагали подписа си при такива преговори.Русия, Турция, Иран, Китай вече имат много по-високи цели за да се скарат за една жертва и един самолет. А именно - да детронират световната мутра.
136
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След този терористичен акт нервите на Кремъл едва ли ще издържат.Ще потретя,сблъсък Русия Турция вече е НЕИЗБЕЖЕН и колкото Русия го отлага във времето толкова шансовете и за успех намалят.До средата на 2017 по посока Анкара ще има изненадващ удар.
135
3
 
4
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Ако не беше новия вятър на промяна, задухал от сър Тръмп, Росен щеше да организира евро-атлантически банкет по повод случая.Тия дни много радост за борците против Русия. То не бе радост, то не бе щастие от умрелите от препарата за баня, от застреляния посланник, сега и от загиналия оркестър.Айде малко радост и за вас, че след 20 януари света вече няма да е същия и ви очакват само неприятни изненади
134
2
 
13
 
! Отговори
Лицемер преди 7 години
О, Лицемерецо Плевнелиев (Сараев на руски)! Лицемериш, докато твоите платени драскачи ликуват неудържимо над некролозите на руските артисти и пилоти из нета.
133
2
 
5
 
! Отговори
naco преди 7 години
Да,отново ПРАВИЛЕН ХОД на ПРЕЗИДЕНТА ни!!! Така се прави ДРУГАРИ-господа!Защото, първо сме ЧОВЕЦИ,ХОРА,а след това.............!?
132
1
 
4
 
! Отговори
ДКМС преди 7 години
До Активист на БКПДа идва, ще му гледаме сеира и на него!
131
4
 
9
 
! Отговори
ЯЯЯяя., преди 7 години
Ама,може ли една сламена кукла да има сърце? Не знаех.
130
3
 
11
 
! Отговори
тя преди 7 години
Най- после реши да се прояви като държавник! "късно е либе за китка!"
129
5
 
21
 
! Отговори
Пастирка преди 7 години
Няма нужда от лицемерно съчувствие.Знаем ти отношението към руснаците,по-добре се скрий под шлифера на Бай .
128
4
 
16
 
! Отговори
PILOT преди 7 години
Такъв клоун няма никъде за президент, даже Буш младши беше по в час.
127
4
 
12
 
! Отговори
Един от селото преди 7 години
Този наш плаши п******к се загрижил за руснаците, но много късно.Не знам дали Вовата ще го отрази.
126
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 146: "- Русия-нещо не съм срещал подобни данни в такива размери!"Напротив - размерите на заграбената от Русия територия се знае от всеки първолак - 1/6 от сушата на Земята.За справка: Историята
125
8
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Истината е,че ТОЯ си отива и идва ИСТИНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ !!!
124
5
 
12
 
! Отговори
Безпристрастен преди 7 години
До SamiЖивота и доходите ми не зависят от това дали симпатизирам на Русия или САЩ,нито пък от политическото статукво Бълария и заради това си мисля,че мнението ми е по-безпристрастно от това но Фоби и Фили.-Исторически-страните от ЕС и САЩ са доказали агресивната си колониална политика/ поробване и масови кланета на коренното население,експлоатация на природни ресурси/- Русия-нещо не съм срещал подобни данни в такива размери!
123
3
 
1
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
SAGLASEN SAM S TOVA 4E E **IDA I TRIABVA DA GO ISPRATIAT V BELENE , NO TRAGEDIATA NA HORA SRE6TU PRASNIZITE NE E NAI PODHODIA6TIA MOMENT SA NAPADKI .
122
13
 
4
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
Ало "главнокомандуващият" Не говори от мое име. Руснаците не празнуват светлият празник Коледа с Българите. Те дори пишат на Буквите завещани им от Ленин. Пише го в Учебника по История на БКП, първа страница - водещата роля на КПСС. Сега за по-важното: - Защо си траеш другарю за ценообразуването на Лукойл? Или за изкуствено ниските доходи?...........Да ти е сладка "баницата"
121
12
 
11
 
! Отговори
. преди 7 години
Засрамете се от гнусните думи, които отправяте към Президент Плевнелиев.Но огледайте се: ПРОВИДЕНИЕТО ВРЪЩА като бумеранг всичко отрицателно в момент, когато не очаквате... и за съжаление... не на ВАС лично... а на хора от обкръжението ВИ. Но страдате ВИЕ. Поне в тези светли дни изпълнете сърцето си с БЛАГОДАРНОСТ към Господ, че още всички сме живи и се радваме на Вселената.
120
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светлият български празник е -РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО .Комунист беше -комунист остана -демократ се боядиса.