Търсят се: 50 млн. лева за НЗОК да закърпи годината

Бави плащанията на стоматолози, фармацевти с половин месец
12
Търсят се: 50 млн. лева за НЗОК да закърпи годината
Снимка: Булфото, архив

И тази година парите за здраве не стигат. В бюджета на НЗОК има дефицит в размер на около 50 млн., съобщи пред БНР зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, който е и член на Надзорния съвет на Касата.

Още по темата

Именно дефицитът е причината да бъдат отложени няколко плащания на здравната каса за началото на януари. Забавянето ще е с около 15 дни.

Пенков увери, че всичко е обяснено на съсловните организации - на зъболекари, на фармацевти, а още на 4 януари ще бъде свикан Надзорният съвет с единствена точка - решение за забавените плащания.

Според него "до 10-11 януари хората ще си получат парите". Днес се правят последните за годината преводи от остатъчни суми.

Договорите с болниците за изпълнение на обем дейности се изпълнява стриктно, подчерта зам.-министърът. Дейностите над договорените обаче остават неплатими.

По данни на НАП през тази година са събрани около 90 млн. лева над предвидените. Средствата са отишли за здравноосигурителни плащания по различните пера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не можахте ли да изчакате поне още 1 ден с тази новина . Точно днес един известен ежедневник ни информира , че има 1,5 млрд. лв. бюджетен изли шък за първи път от 2008 г. насам . Каква божествена сила крие мантрата - няма пари - и наистина няма , а няма и да има за в бъдеще . Мантра е това , не е шега работа .
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами отворете дарителска сметка,или дайте телефон за СМС-и.............или направо дайте личните сметки на тези от НЗОК,да не се мъчат да прехвърлят.
5
0
 
8
 
! Отговори
11 преди 7 години
ам така е, кат се лекуват само печки и кюнци без приходи.
4
0
 
13
 
! Отговори
Рачо преди 7 години
На тези нали тази година им дадоха допълнително 260милиона. Трябваше да стигнат до края на Януари. Харчи администрацията, а за лечение и лекарства пари няма
3
0
 
13
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
В здравната с-*** има много лами които много лапат и опитите да им запушат устите като ни приравняват с престъпници на които им взимат отпечатъци на пръстите само показва интелектуалното ниво на един министър/слава на бога вече в оставка/.....
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
при една ревизия може да изскочат за строителство на къщата на шефа или да се види как цялото семейство не ходи на работа а живеят като чорбаджии....така е в нашия град поне
1
3
 
28
 
! Отговори
Ерхтбгхж преди 7 години
Бркнете в джоба на Герберите там е пълно с милиони...