Екип, приятели, добряци... пожарникарите от Люлин

Огнеборците, помогнали на възрастен мъж, пред Bulgaria ON AIR
11 яну 2017 19:53, Анисия Иванова
3
Екип, приятели, добряци... пожарникарите от Люлин
Снимка: Bulgaria ON AIR

Шестима огнеборци се връщат от пожар и виждат възрастен мъж, на когото му прилошало в студа. Прибират него и двете му дъщери в пожарната кола, докато дойде линейка. Междувременно те чакат отвън.

Te са повече от противопожарен отряд. На работа са екип, извън нея - близки приятели. Пожарникарите от 9-а районна служба в Люлин обслужват периметър с размерите и населението на Русе. 

Макар често да се налага да спасяват животи и домове, едно друго добро ги направи популярни за обществото.

На 7 януари случайна жена ги вижда от прозореца си да помагат на закъсали в преспите 71-годишен мъж и двете му дъщери. Именно тя даде гласност на случката чрез Facebook.

Елица, която разказа видяното в социалната мрежа, не потърси публичност след случилото се. Огнеборците пък така и не се запознали с дядото и двете му дъщери.

Всеки от тях като малък е мечтал да стане пожарникар. Въпреки че тежките смени не са рядкост, идват с желание на работа.

За новата година в 9-а Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" си пожелават по-малко произшествия и повече добри новини. За доброто, което не търси изява, разказват Ива Григорова и операторът Виктор Петров от Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.