Школски сайт с голи снимки на директора. Кой ги качи?

Прокуратурата ще разследва случая и автентични ли са снимките
11 яну 2017 13:37, Екип на Dnes.bg
147
Школски сайт с голи снимки на директора. Кой ги качи?
Колаж: Dnes.bg

Софийската районна прокуратура разпореди проверка на информацията за публикуваните снимки на интернет страницата на столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В социалните мрежи пише, че фотографиите са на директора на учебното заведение – Асен Александров, които са с определено порнографско съдържание.

Освен, че Александров е директор на 51-во СОУ от години, той е и експерт към Министерството на образованието.

По първоначални данни трите снимки са били качени на сайта на школото на 5 януари и досега по всичко личи, че са автентични. Въпреки че са останали в мрежата за много кратко време, по-голямата част от учениците и учителите са ги свалили на собствените им компютри и телефони.

В хода на проверката прокуратурата ще удостовери и автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител. МОН също прави проверка по скандалния случай.

След приключване на разследването ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, респ. – за повдигане на обвинение, както и по кой текст от Наказателния кодекс.


147
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
АК 47 преди 1 ден
До АнонименцКаква якичка, какви 5 лева? Той човекът сам си каза, че от главата до кръста си е той, а ма надолу уж бил по бански!
120
0
 
1
 
! Отговори
varg преди 4 дни
Аз ги качих,елате ме хванете.
119
5
 
10
 
! Отговори
Мей Ли преди 5 дни
Така! 1. Обществото е длъжник на учителите! Но каквото ни е обществото, естествено е такива да са и политиците, а и учителите!
2. Не зная дали снимките са истински, затова нищо не мога нищо да кажа. Но като гледах сутринта репортажа от училището останах без думи. Една от учителката го бранеше, този директор, като Павлик Морозов пред амбразурата. Била готова и тя да се снима гола!
3. Ако снимките са истински, нека "Америка за България" ни каже, каква би била реакцията в САЩ при такава ситация!
118
9
 
16
 
! Отговори
Родител преди 5 дни
Аз не оправдавам такова поведение. Защо господин Директора се е снимал гол? Това е въпроса? И да, нека напусне. Добре ще направи. Иначе какъв пример дава на децата? Питам и не разбирам що за хора го оправдават!!!
117
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Голи снимки. Голяма работа.
116
1
 
2
 
! Отговори
ОЛЯ преди 5 дни
До Анонимен
КОКПЛЕКСАР И НЕКАДЪРНИК СИ ТИ. МАЙ ЗАТОВА СИ ТОЛКОВА ЗЛОБЕН
115
4
 
7
 
! Отговори
#cerablus преди 5 дни
фотоШоп
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Той прилича на Марк Хармън. Готин е.
113
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Току що прочетох ,че и остсналите учители щели да качат голи снимки в нета в знак на съпричастност с директора,това училище май е за затваряне!
112
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Има ли значение кой ги е качил,питайте директора защо се е снимал чисто гол,не знае ли ,че е публична личност и трябва да се съобразява какво върши ,а сега и авторитетът му на директор особено се е покачил!по
111
0
 
8
 
! Отговори
Втори анонимен преди 6 дни
До Анонимен

Когато имаш претенции за правопис, е редно да поназнайваш по-коплексно правилата за езикова култура. Вие също допускате грешки и това не е форум по правопис, за да правите подобни забележки. Добре е всеки човек да бъде взискателен, но първо към себе си
110
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Като еротичен модел ще печели в пъти повече от учител.
109
5
 
50
 
! Отговори
Зевзек преди 6 дни
Кастрева щяла да го проверява! С линийка ще му го мери и ще съпоставя с мащаб на снимката за да установи дали е той?
Е, тия хора затриха образованието! Безсрамници!
108
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кой? Или коя?
Разсърден младеж или прелъстена ученичка? По-скоро първото!

Тоя директор се изявяваше като медийна звезда още от по времето на Сергей Игнатов. Много натеглив, много неприятен. Който и да го е ударил не е сгрешил!
107
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Гербераст-мераклия и сладострастник.Всички там са такива.Комплексари и бездарници.
106
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Той съм сигурна,че знае кой
Някой любовник-ца, ще стане още по-интересно като се разбере
105
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Хахах, внимавайте с голите снимки на смартфоните ви, защото тези устройства са уязвими от вируси и съответно тези снимки могат да бъдат изтеглени от телефона ви, без дори да разберете! Важи особено за жените, тъй като техните снимки представляват по-сериозен интерес :) Не знам кой се е хванал да сваля голи снимки на този дядо, явно е от конкурент за мястото му
104
7
 
1
 
! Отговори
Крум преди 6 дни
Това не го вярвам
103
14
 
44
 
! Отговори
Пешо преди 6 дни
Стига директорът сам да не ги е качил и да не ги е пращал на ученици/ученички, не виждам нищо незаконно от негова страна. Всеки има право да се снима както иска, не сме вече в средновековието. Прокуратурата да издири кой е опитал да го омаскарява и как се е сдобил със снимките.
102
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Подал е оставка като съветник, доколкото разбирам днес я е подал. С такива съветници не се учудвам Кунева как забатачи образованието.