Школски сайт с голи снимки на директора. Кой ги качи?

Прокуратурата ще разследва случая и автентични ли са снимките
11 яну 2017 13:37, Екип на Dnes.bg
147
Школски сайт с голи снимки на директора. Кой ги качи?
Колаж: Dnes.bg

Софийската районна прокуратура разпореди проверка на информацията за публикуваните снимки на интернет страницата на столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В социалните мрежи пише, че фотографиите са на директора на учебното заведение – Асен Александров, които са с определено порнографско съдържание.

Освен, че Александров е директор на 51-во СОУ от години, той е и експерт към Министерството на образованието.

По първоначални данни трите снимки са били качени на сайта на школото на 5 януари и досега по всичко личи, че са автентични. Въпреки че са останали в мрежата за много кратко време, по-голямата част от учениците и учителите са ги свалили на собствените им компютри и телефони.

В хода на проверката прокуратурата ще удостовери и автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител. МОН също прави проверка по скандалния случай.

След приключване на разследването ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, респ. – за повдигане на обвинение, както и по кой текст от Наказателния кодекс.


147
Напиши коментар Коментари
116
0
 
1
 
! Отговори
АК 47 преди 1 месец
До АнонименцКаква якичка, какви 5 лева? Той човекът сам си каза, че от главата до кръста си е той, а ма надолу уж бил по бански!
115
0
 
1
 
! Отговори
varg преди 1 месец
Аз ги качих,елате ме хванете.
114
6
 
10
 
! Отговори
Мей Ли преди 1 месец
Така! 1. Обществото е длъжник на учителите! Но каквото ни е обществото, естествено е такива да са и политиците, а и учителите!
2. Не зная дали снимките са истински, затова нищо не мога нищо да кажа. Но като гледах сутринта репортажа от училището останах без думи. Една от учителката го бранеше, този директор, като Павлик Морозов пред амбразурата. Била готова и тя да се снима гола!
3. Ако снимките са истински, нека "Америка за България" ни каже, каква би била реакцията в САЩ при такава ситация!
113
9
 
17
 
! Отговори
Родител преди 1 месец
Аз не оправдавам такова поведение. Защо господин Директора се е снимал гол? Това е въпроса? И да, нека напусне. Добре ще направи. Иначе какъв пример дава на децата? Питам и не разбирам що за хора го оправдават!!!
112
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голи снимки. Голяма работа.
111
1
 
2
 
! Отговори
ОЛЯ преди 1 месец
До Анонимен
КОКПЛЕКСАР И НЕКАДЪРНИК СИ ТИ. МАЙ ЗАТОВА СИ ТОЛКОВА ЗЛОБЕН
110
4
 
8
 
! Отговори
#cerablus преди 1 месец
фотоШоп
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той прилича на Марк Хармън. Готин е.
108
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Току що прочетох ,че и остсналите учители щели да качат голи снимки в нета в знак на съпричастност с директора,това училище май е за затваряне!
107
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли значение кой ги е качил,питайте директора защо се е снимал чисто гол,не знае ли ,че е публична личност и трябва да се съобразява какво върши ,а сега и авторитетът му на директор особено се е покачил!по
106
0
 
8
 
! Отговори
Втори анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Когато имаш претенции за правопис, е редно да поназнайваш по-коплексно правилата за езикова култура. Вие също допускате грешки и това не е форум по правопис, за да правите подобни забележки. Добре е всеки човек да бъде взискателен, но първо към себе си
105
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като еротичен модел ще печели в пъти повече от учител.
104
5
 
51
 
! Отговори
Зевзек преди 1 месец
Кастрева щяла да го проверява! С линийка ще му го мери и ще съпоставя с мащаб на снимката за да установи дали е той?
Е, тия хора затриха образованието! Безсрамници!
103
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой? Или коя?
Разсърден младеж или прелъстена ученичка? По-скоро първото!

Тоя директор се изявяваше като медийна звезда още от по времето на Сергей Игнатов. Много натеглив, много неприятен. Който и да го е ударил не е сгрешил!
102
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той съм сигурна,че знае кой
Някой любовник-ца, ще стане още по-интересно като се разбере
101
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахах, внимавайте с голите снимки на смартфоните ви, защото тези устройства са уязвими от вируси и съответно тези снимки могат да бъдат изтеглени от телефона ви, без дори да разберете! Важи особено за жените, тъй като техните снимки представляват по-сериозен интерес :) Не знам кой се е хванал да сваля голи снимки на този дядо, явно е от конкурент за мястото му
100
7
 
1
 
! Отговори
Крум преди 1 месец
Това не го вярвам
99
14
 
44
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Стига директорът сам да не ги е качил и да не ги е пращал на ученици/ученички, не виждам нищо незаконно от негова страна. Всеки има право да се снима както иска, не сме вече в средновековието. Прокуратурата да издири кой е опитал да го омаскарява и как се е сдобил със снимките.
98
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подал е оставка като съветник, доколкото разбирам днес я е подал. С такива съветници не се учудвам Кунева как забатачи образованието.
97
9
 
40
 
! Отговори
зяпнал преди 1 месец
Демек няма да закачат човека, нищо че е отчаян ексхибиционист, а ще гонят тези които са го изтипосали ???