Студ, ледена епоха, апокалипсис! Да не драматизираме излишно!

40% от читателите на Dnes.bg не виждат проблем в студа
11 яну 2017 16:30, Красимир Ангелов
44
Студ, ледена епоха, апокалипсис! Да не драматизираме излишно!
Снимка: БТА

Ледена епоха, бедствие, апокалипсис, арктически студ, откъснати от света населени места... Това са само част от определенията за студа, който скова България в последните няколко дни.

Наистина снегът създаде доста главоболия за почистващите фирми, както и за трите ЕРП-та, които доставят електричество на потребителите, но пък и в крайна сметка е зима, и то точно януари – най-студеният месец през годината. А и синоптиците доста отрано ни предупредиха – чакат ни дни със сняг и студ.

Дни преди застудяването екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса: Ще ни изненада ли пак снегът? В традиционната ни анкета участие взеха 2852 души.

Оказа се, че цели 40% от нашите читатели не намират особена драма в създалата се ситуация, защото сезонът е такъв и е напълно нормално времето да е студено и да има известни трудности с това.

На обратното мнение обаче са 29% от анкетираните, според които зимата е изненадала властта и институциите за пореден път, въпреки предупрежденията за силен снеговалеж дни наред.

Други 15% пък смятат, че снегът и студът в днешно време нямат нищо общо със студените зима преди няколко десетилетия, когато е имало много повече сняг, но хората са се оплаквали доста по-малко.

Не липсват и такива, които не се трогват много от времето навън, защото успяват да си останат у дома по време на големия студ. Това са около 3% от нашите читатели, а други 2% определят времето като идеално, защото смятат да се отдадат на любимите си занимания – ски и сноуборд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: студснягзима
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вземат да изринат снега или да плащат на хора, които имат свободно време да ринат и така навсякъде да е изринато
9
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това е знак от горе стига с това ядене и пиене няма да се отьрвем от бедствиявсеки ден смьрт и сьлзи озаптете се наи сетне
8
6
 
16
 
! Отговори
Ваня преди 7 години
Абе сняг и студ, зима си е - верно. Ама като съм включила климатиците, а освен тях и радиаторчето и пак ми е студ, а в кухнята лед имам, а в същото време сърцето м ие свито как ще ме сурвакат от енергото после... КАК да не драматизирам!? :(
7
8
 
32
 
! Отговори
niki преди 7 години
В Габрово си е изчистено и всичко е проходимо при зимни условия. Не виждам какво толкова сте се размрънкали, все едно едно време са чистили така, както чистят сега?!?!Едно време изобщо не чистеха и колите стояха зазимени, сега чистят, ама все олиго*рени ще се намерят да мрънкат, че нещо не им е наред.
6
20
 
6
 
! Отговори
пострадал преди 7 години
аз губя пари пък от студа трябваше да тръгне един камион със стока и заради леда не можа да натовари после камиона закъса и вместо да тръгне сега ще чакаме до утре заплатите на работниците текат разходите също а стоката си стои не там където трябва а загубете и вие хилядарка две па да ви питам дали няма да драматизирате
5
3
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
"Студ, ледена епоха, апокалипсис ..!"Едно време му казвахме просто .. зима ! :)
4
0
 
15
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Обурудвайте МТЛБ-та да чистят сняг. Пък може и да помогнат лятото с пожарите. На издръжка на общините, да отделят средства, не да си тъпчат гушките само.
3
12
 
23
 
! Отговори
крадливитенасъд преди 7 години
Не измествайте акцента! Проблемът не е в студа и в климата изобщо, а в липсата на елементарна организация по почистването на падналия сняг и осигуряване на безопасни условия за живот на българските граждани.
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива студове е имало и пак ще има.Но има много хора,които не им стига акъла да се подготвят със запаси за такива ситуации и да не драматизират толкова.Какво значи нямаме хляб.Ами ако си бяхте купили 5 кг. брашно,щяхте да изкарате 2-3 дни и т.н.А с коли трябва да се излиза само при нужда.Дори има производства,които могат да спрат за няколко дни.Така че има решения,но трябва далновидност.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко 40% от общо деветте тpoлещи тук?